Terras aanleggen

Laatste update: 17 mei 2016

terras aanleggen

Een terras in uw tuin is natuurlijk niet meer weg te denken als u heerlijk wilt genieten van het buitenleven.

Maar wat zijn de kosten van een terras aanleggen en met welke materialen zou dit kunnen?

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een terras zo aan te leggen en in te richten zoals u wilt.

Lees op deze pagina alles wat te maken heeft met een terras aanleggen de prijzen en de verschillende soorten materialen.

Ervaren hoveniersbedrijf

Voor het aanleggen van een terras kunt u de Hovenier-Gigant inschakelen. Als zeer ervaren hoveniersbedrijf zijn wij werkelijk van alle markten thuis.

Naast onder meer het planten en beplanten van uw tuin, kunnen wij voor u bijvoorbeeld een mooie zithoek metselen op uw nieuwe terras.

Dit doen wij ook tegen een zeer voordelige prijs. Bij ons heeft u overigens de keuze uit diverse soorten tegels en verschillende houtsoorten.

We zullen u een klein overzicht geven van de meest gebruikte materialen:

 • Terras met tegels
 • Terras met bankirai hout
 • Terras met houten vlonders
 • Terras met klinkers
 • Natuurstenen terras aanleggen

Aanleggen van het terras

Het kan zijn dat er een een boomstronk in de weg staat wanneer u een terras wilt aanleggen, ook het verwijderen van een boomstronk is een klus die wij kunnen uitvoeren ter voorbereiding van een aan te leggen terras.

Wanneer u niet zeker weet of u een terras wilt, kunt u ook goedkoop kunstgras overwegen. Ook dit heeft weinig onderhoud en brengt wel wat groen in de tuin.

Uw persoonlijke smaak is van belang bij het inrichten van uw tuin. Misschien gaan uw gedachten uit naar een houten terras laten aanleggen of heeft u binnen plavuizen en wilt u tegels in dezelfde kleur waardoor uw woonkamer naadloos overgaat in uw tuin. Rust en ruimte!

Hoe leg je een terras bestrating aan?aanleggen van een terras

Lees hier de juiste werkwijze voor het aanleggen van uw tuinbestrating:

 • Het inmeten van de tuin; Om exact te achterhalen hoeveel m2 u nodig heeft om het terras aan te leggen kunt u beter van te voren de tuin met behulp van een rolmaat inmeten.
 • Teken een plattegrond: Om een goed overzicht te kunnen krijgen van de daadwerkelijke maten van de tuin is een plattegrond op schaal getekend wel zo makkelijk.
 • Uitzetten van het terras; Om te zien hoe het terras komt te liggen kunt u het beste een aantal paaltjes in de grond slaan op de juiste maat om zo te kunnen zien hoe groot het nieuwe terras wordt.
 • Uitgraven; Voor dat u gaat bestraten is het verstandig de eerste 15 cm van de grond weg te graven om hier nieuw stopzand ( schelpenzand ) te kunnen plaatsen.
 • Bereken het aantal m2 van de tegels en klinkers; Uiteraard is het belangrijk om van te voren exact te weten hoeveel m2 tuin klinkers of tegels u nodig heeft uw nieuwe terras aan te leggen.
 • Terras op afschot aanleggen; Als u geen last wilt hebben bij heftige regenval van water op uw terras leg deze dan op afschot. Het terras loopt dan iets schuin af zodat het regenwater de kant op moet lopen waar u wilt.
 • In vegen van het zand of fijn grind; Als de terras bestrating eenmaal is neergelegd kunt u de naden tussen de tegels in vegen met zand of met fijn grind.

Kosten terrasbestrating aanleggen

De kosten van een terrasbestrating beginnen al vanaf € 10 per m2 , maar kan oplopen tot  € 40 per m2. De kosten hangen af van de soort stenen die u laat leggen.

De gemiddelde prijs voor een terras bestraten per m2 van veel gekozen sierbestrating zijn zie hieronder:

 • Koppelstenen   : € 10 tot € 20
 • Betonbestrating   : € 15 tot € 35
 • Flagstones  : € 20 tot € 30
 • Natuursteen   (bijvoorbeeld leisteen en marmer): € 25 tot € 45
 • Waaltjes leggen:   € 25 tot € 35.

Bestrating laten leggen vraagt om een goede gestabiliseerde ondergrond. Een stratenmaker gebruikt hiervoor geel zand, ook wel ophoogzand of opvulzand genoemd.

Daarnaast wordt uw bestrating na het leggen met speciaal voegzand dicht geveegd cq gevoegd.

Terras aanleggen tarief

Terras aanleggen: Dit doen wij op een zeer deskundige wijze. Wij zorgen ervoor dat wij een keurig en netjes uw terras aanleggen, dat helemaal past bij de stijl van uw woning.

U zult dan ook nog jarenlang kunnen genieten van uw terras, zonder dat u hier veel onderhoud aan heeft.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of vraag online vrijblijvend een offerte aan zie hier meer informatie.

U kunt gebruik maken van het offerteformulier dat u aan de rechterzijde aantreft. Zo komt u meer te weten over onze betaalbare prijzen van het aanleggen van een terras.

Wij wachten uw offerte met belangstelling af.

Terras aanleggen
4.64 (92.89%) 45 votes