Terras aanleggen

Een nieuw composiet ( kunststof ), houten of stenen terras in uw bestaande of nieuwbouw tuin is natuurlijk niet meer weg te denken als u heerlijk wilt genieten van het buitenleven.

Maar wat zijn de kosten van een terras aanleggen en met welke materialen zou dit kunnen?

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een nieuw terras over een bestaand terras aan te leggen en in te richten zoals u wilt.

Lees op deze pagina alles wat te maken heeft met het aanleggen van een nieuw terras, de prijzen per m2 en de verschillende soorten materialen.

nieuw-terras-aanleggen

Kosten terras aanleggen

Bij elke tuinklus is er de vraag”‘ Wat gaat dit kosten? De prijs van het laten aanleggen van een terras met tegels of van hout is grotendeels afhankelijk van het aantal m2 ( vierkante meters ) De meeste terrassen die wij tegen komen zijn minimaal 10 m2.

Op een terras van 10 m2 kan je namelijk makkelijk een eettafel en stoelen kwijt en heeft u nog genoeg ruimte over om leuke bloem- of plantenbakken neer te zetten.

We hebben voor u alle kosten even duidelijk in kaart gebracht zodat u zelf kunt bepalen of een nieuw terras laten aanleggen van hout of bestrating in uw budget past:

Onderdelen terras aanlegGemiddelde prijzen per m2
Terrastegels leggen€ 12 – € 45 per m2
Ophoog- en voegzand€ 40 – € 60 per big bag voor 20 m2
Opsluitbanden aanbrengen€ 2 – € 5 per strekkende meter
Houten terras leggen€ 20 – € 50 per m2
Snel een prijsindicatie?

Kosten stratenmaker

Uiteraard zijn er genoeg redenen om de bestratingsklus uit te besteden. Het is zeer zwaar werk en vergt nog al wat vakmanschap. Het inhuren van een vakkundige stratenmaker is daarom geen luxe.

Het gemiddelde uurtarief van een stratenmaker ligt tussen de € 25 – € 35. Of hij kan een prijs per m2 berekenen van € 10 – € 20.

Afhankelijk van hoe moeilijk het is om de bestrating aan te laten leggen kan de stratenmaker hieruit een keuze maken. Wilt u graag goedkoop uit zijn?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en win zullen u binnen een mum van tijd een prijsindicatie toesturen.

Prijsinformatie laten aanleggen van uw terras

Als u graag uw oude terras wilt vervangen voor een nieuw terras dan is het uitgaan van de gemiddelde prijzen erg lastig.

Als u echt wilt weten wat het aanleggen van een terras in uw tuin gaat kosten door een hovenier of stratenmaker dan is het van groot belang dat u de prijzen gaat vergelijken met verschillende hoveniersbedrijven.

Hierdoor profiteert u van de volgende onderdelen:

 • Prijsinformatie gericht op uw eigen tuinwensen
 • Vrijblijvende offerte
 • Door meerdere offertes bespaart u wel tot 40% op de terrasklus.

Elke hovenier of stratenmaker hanteert verschillende prijzen. Dit prijsverschil kan zomaar oplopen tot 40%.

Daarom geven wij advies om de offertes met elkaar te vergelijken en hieruit op te maken dat u niet teveel gaat betalen voor uw terras laten aanleggen. Kies voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding!

aanleg-van-houten-terras-

Ervaren hoveniersbedrijf

Voor het aanleggen van een houten, composiet, of keramische tegels op het nieuwe terras kunt u de Hovenier-Gigant inschakelen. Als zeer ervaren hoveniersbedrijf zijn wij werkelijk van alle markten thuis.

Naast onder meer het planten en beplanten van uw voor of achtertuin, kunnen wij voor u bijvoorbeeld een mooie zithoek metselen op uw nieuwe terras.

Dit doen wij ook tegen een zeer voordelige prijs. Bij ons heeft u overigens de keuze uit diverse soorten tegels en verschillende houtsoorten.

We zullen u een klein overzicht geven van de meest gebruikte materialen:

 • Terras met tegels
 • Terras met bankirai hout
 • Terras met houten vlonders
 • Terras met klinkers
 • Natuurstenen Terras 
 • Blauwe hardsteen

Aanleggen van het terras

Het kan zijn dat er een een boomstronk in de weg staat wanneer u een terras wilt aanleggen, ook het verwijderen van een boomstronk is een klus die wij kunnen uitvoeren ter voorbereiding van een aan te leggen terras.

Wanneer u niet zeker weet of u een terras wilt of goedkoper uit wilt wezen dan is een goed alternatief grind of kunstgras. Ook dit heeft weinig onderhoud en brengt wel wat groen in de tuin.

Uw persoonlijke smaak is van belang bij het inrichten van uw tuin.

Misschien gaan uw gedachten uit naar een houten terras laten aanleggen of heeft u binnen plavuizen en wilt u tegels in dezelfde kleur waardoor uw woonkamer naadloos overgaat in uw tuin. Rust en ruimte!

Snel een prijsindicatie?

Hoe leg je een terras bestrating aan?

Lees hier de juiste werkwijze voor het aanleggen van uw tuinbestrating zowel voor een grote als kleine tuin:

 • Het inmeten van de tuin; Om exact te achterhalen hoeveel m2 u nodig heeft om het terras aan te leggen kunt u beter van te voren de tuin met behulp van een rolmaat inmeten.
 • Teken een plattegrond: Om een goed overzicht te kunnen krijgen van de daadwerkelijke maten van de tuin is een plattegrond op schaal getekend wel zo makkelijk.
 • Uitzetten van het terras; Om te zien hoe het terras komt te liggen kunt u het beste een aantal paaltjes in de grond slaan op de juiste maat om zo te kunnen zien hoe groot het nieuwe terras wordt.
 • Uitgraven; Voor dat u gaat bestraten is het verstandig de eerste 15 cm van de tuingrond uit te graven om hier nieuw stopzand ( schelpenzand ) te kunnen plaatsen.
 • Egaliseren van de nieuwe zandlaag; Maak de ondergrond vlak met een houten lat en waterpas zodat uw tuin geëgaliseerd is en vlak wordt.
 • Bereken het aantal m2 van de tegels en klinkers; Uiteraard is het belangrijk om van te voren exact te weten hoeveel m2 tuin klinkers of tegels u nodig heeft uw nieuwe terras aan te leggen.
 • Terras op afschot aanleggen; Als u geen last wilt hebben bij heftige regenval van water op uw terras leg deze dan op afschot. Het terras loopt dan iets schuin af zodat het regenwater de kant op moet lopen waar u wilt.
 • In vegen van het zand of fijn grind; Als de terras bestrating eenmaal is neergelegd kunt u de naden tussen de tegels in vegen met zand of met fijn grind.

Composiet-terras-aanleg

Kosten terrasbestrating aanleggen

De kosten van een grote of kleine terrasbestrating beginnen al vanaf € 10 per m2 , maar kan oplopen tot  € 40 per m2. De kostprijs hangt af van de soort stenen die u laat leggen.

Als u kiest voor het laten aanleggen van een terras met tuintegels dan zal u weinig onderhoud hieraan hebben.

Tegels zijn in alle maten en kleuren te verkrijgen en u kunt verschillende legmotieven bedenken voor het laten bestraten van uw tuin.

De gemiddelde prijs voor een terras bestraten per m2 van veel gekozen sierbestrating ( tegels ) zijn ziet u hieronder:

SoortGemiddelde prijzen per m2
Koppelstones laten leggen€ 10 tot aan € 20
Betonbestrating laten leggen€ 15 tot aan € 30
Flagstones laten leggen€ 20 tot aan € 30
Waaltjes laten leggen€ 25 tot aan € 35
Natuursteen laten leggen€ 30  tot aan€ 60

Bestrating laten leggen in de voortuin of achtertuin van uw bestaande of nieuwbouwhuis vraagt om een goede gestabiliseerde ondergrond.

Een stratenmaker gebruikt hiervoor geel zand, ook wel ophoogzand of opvulzand genoemd. Daarnaast wordt uw bestrating na het leggen met speciaal voegzand dicht geveegd cq gevoegd.

Terras aanleggen met hout

Omdat hout een sfeervolle uitstraling geeft of terrassen word er tegenwoordig veel gebruik van gemaakt. Uiteraard ligt de duurzaamheid van tegels vele malen hoger en is hier weinig tot geen onderhout aan nodig.

Echter gaat hardhout jarenlang mee als u dit jaarlijks wat onderhoud geeft.

Een houten terras wordt geplaatst met antiworteldoek, houten steunbalken, hardhouten planken en Rvs schroeven.

We zullen u nu laten zien wat de gemiddelde prijs is voor het laten aanleggen van een houten terras per m2:

Soort houtGemiddelde prijs per m2
Hardhout€ 55 – € 110

Composiet terras

Composiet is een geperst materiaal wat van een harde kunststof is gemaakt en geeft de uitstraling van hout. Een terras aanleggen met delen of terrasplanken van composiet geeft u jarenlang plezier van uw buitenterras zonder dat u enig onderhoud hoeft te plegen.

Het grote voordeel van composiet is dat je makkelijk met je blote voeten over de composiet vlonder planken kunt lopen zonder dat je een splinter in je voet krijgt.

Als u kiest voor een terras aanleg van composiet dan kiest u voor kwaliteit met een zeer lange termijn oplossing!

houten-terras-aanleggen

Terras op een plat dak

Woont u in een appartement of heeft u een huis met een plat dak? Dan kan u ervoor kiezen om een houtcomposiet of harthouten terras aan te leggen.

Op de eerste verdieping van een woning dient er wel rekening gehouden te worden met de dakbedekking in verband met lekkage.

Verstandig is om rubberen beschermingsmatten te gebruiken onder het nieuwe aangebrachte houten of composiet terras. De meeste platte daken worden met grind aangelegd zodat ze beloopbaar zijn.

Echter krijgt grind snel last van mos en alg en zal op ten duur zijn kleur verliezen. Een terras op een plat dak van hout of composiet heeft hier nauwelijks last van en blijft jaren lang mooi.

Bespaar op het terras aanleggen!

Terras aanleggen wat kost dit? Dit doen wij op een zeer deskundige wijze. Of dit nu bij een nieuwbouw appartement is of een vrijstaande woning.

Wij zorgen ervoor dat wij een keurig en netjes uw terras aanleggen, dat helemaal past bij de stijl van uw bestaande of nieuwbouwwoning.

U zult dan ook nog jarenlang kunnen genieten van uw stenen of houtenterras, zonder dat u hier veel onderhoud aan heeft. Wilt u meer informatie over de kostprijs?

Neem dan gerust contact met ons op of vraag online vrijblijvend een offerte aan zie hier meer informatie.

U kunt gebruik maken van het offerteformulier dat u aan de rechterzijde aantreft. Zo komt u meer te weten over onze betaalbare richt prijzen van het aanleggen van een nieuw terras.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het aanleggen van een terras?

De prijs van het aanleggen van een terras is mede afhankelijk van het aantal m2 dat u wilt aanleggen en de materiaalkeuze . Meer info leest u op deze pagina.

Hoe leg je een terras aan?

Er zijn twee mogelijkheden voor het aanleggen van een terras: de eerste is het zelf uitvoeren van de klus hiervoor is wel enige vakbekwaamheid en kennis nodig. Een andere optie is het inschakelen van onze hovenier. Leest u meer over de kosten van een hovenier op deze pagina.

Wat kost een goedkoop terras aanleggen?

Het aanleggen van een goedkoop terras begint bij een goed plan. Onze hovenier kan u hierbij zeer goed van dienst zijn, tegen een zeer scherpe prijs. Leest u hier meer over hoe goedkoop wij uw terras kunnen aanleggen.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!