Tuinontwerp

Het kan zijn dat u net een nieuwe woning heeft betrokken en er nog in het geheel niets aan de tuin aanleg is gedaan. Dan is het laten maken van een tuinontwerp voor het herinrichten uw voor of achtertuin een goed begin voor een opknapbeurt van uw tuin of terras.

Een tuin opnieuw laten ontwerpen zorgt ervoor dat u inzicht krijgt in hoe uw nieuwe kleine of grote tuin eruit komt te zien.

Leest u op deze pagina alles over wat een tuinontwerp kost en hoe het ontwerpen van een tuin in zijn werk gaat.

Hovenier-Gigant-prijzen

Kosten maken tuinontwerp

Als u een tuinontwerp laat maken voor de voortuin of achtertuin dan zal het inrichten van uw nieuwe tuin een stuk gemakkelijker gaan. Zonder een goed tuinontwerp wordt de tuin vaak een rotzooi en bent u weer snel uitgekeken op uw nieuwe aangelegde tuin.

Om u een goed beeld te geven van de gemiddelde kosten voor het laten maken van een tuinontwerp hebben wij hieronder een duidelijk kostenoverzicht voor u gemaakt:

  • Tuinontwerp aanleg kleine tuin +/_ 250 m2  tot 300 m2 – prijs € 200 – € 400 per tekening
  • Tuinontwerp aanleg groter dan  +/_ 250 m2  tot 300 m2 – gemiddelde prijs € 2 per m2

Als u een tuinontwerp wilt laten maken voor uw nieuwbouw of bestaande woning dan wilt u uiteraard niet te veel betalen. Dit is mogelijk!!

Als u bij ons geheel vrijblijvend een hovenier offerte aanvraagt zullen wij u de scherpste prijs aanbieden voor het ontwerpen van uw tuin met meerdere mogelijkheden.

U kunt onze prijzen vergelijken met die van andere aanbieders en op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij de goedkoopste voor u zijn.

Snel een prijsindicatie?

Voordeel van een tuinontwerp maken

Als u een tuinontwerp wilt laten maken is dit een zeer kleine investering ten opzichte van complete tuinaanleg. Als uw tuin een metamorfose ondergaat kost dit best een hoop geld en het laatste wat u wilt is dat het eindresultaat niet naar u zin is.

Kies daarom altijd voor een tuinontwerp zodat u van te voren al kan zien hoe uw tuin er uit komt te zien. Wat krijgt u nog meer bij het ontwerp aangeleverd?

  • Het advies: Als u leuke en creatieve ideeën heeft bedacht dan is het uiteraard ook belangrijk dat deze wel praktisch zullen zijn. Een hovenier zal u advies geven over de ideeën die u heeft verzonnen en de praktische kant hiervan.
  • Tuinontwerp op schaal getekend: Als we een tuin ontwerpen dan zullen we beginnen met het terras. Hoeveel m2 moet deze worden en van welk materiaal? Een hovenier weet exact hoeveel m2 u nodig heeft om uw tafel en stoelen neer te kunnen zetten. Ook de ruimte die u nodig heeft om te lopen langs uw groenbak en struiken is natuurlijk een belangrijk aspect om advies over te geven in uw tuinontwerp.
  • Kostenoverzicht tuinaanleg: Als men begint met een tuinaanleg zien we vaak stukje voor stukje hoe de tuin gaat worden. De totaalkosten komen alleen dan veel hoger uit dan dat we berekend hadden. De hovenier houd bij het maken van een tuinontwerp rekening met de kosten, materialen, en de manuren van uw nieuwe droomtuin.
tuinaanleg offerte

Vervolgstappen van een tuinontwerp

Als u een beetje meer vertrouwen heeft gekregen in een tuinontwerp laten maken dan is er nog een belangrijke keuze die gemaakt moet worden. Namelijk kiest u voor een hovenier of een tuinarchitect? Als u hier goed over na heeft gedacht dan kunt u deze vervolgstappen gaan nemen:

  • Uw wensen

Als u gekozen heeft voor een van de bovenstaande specialisten dan kunnen zei samen met u uw wensen doorspreken. U kunt samen door de tuin lopen en al uw tuin ideeën met hen delen.
Aan de hand van uw ideeën kan het uitwerken van het tuinontwerp beginnen.

  • Tuinontwerp maken

De hovenier of tuinarchitect gaat nu u ideeën proberen op tekening te zetten. Door het juiste tuinontwerp te creëren zal de vakman deze meerdere malen met u doornemen om tot een geweldig eindresultaat te komen.

  • Kosten tuinontwerp en aanleg

Uiteraard zal het opknappen van de tuin kosten met zich mee brengen. In het tuinontwerp staan alle prijzen vermeld inclusief de materialen die worden gebruikt en het arbeidsloon.

Aan het tuinontwerp van uw tuin kan pas begonnen worden als de tuinaanleg (de fundering) klaar is. Vervolgens is het belangrijk dat u, net als in uw huis, aangeeft wat u allemaal in u tuin wilt doen.

Van een buitenkeuken, een overdekt of houten terras, tot een vijver of speelgelegenheid voor de kinderen. De tuininrichting kan helemaal aan uw situatie en wensen worden ontworpen.

Mooiste tuinontwerp

De ontwerpers die wij in dienst hebben werken samen met u aan een tuinontwerp. Het kan zijn dat het voor uzelf al heel duidelijk is wat u met de tuin wilt, in veel gevallen komt het ook voor dat klanten niet weten “hoe of wat” met de tuin.

Daarvoor staat onze ontwerper tot uw dienst om u te helpen met de invulling van de tuin en te zorgen dat de maten juist zijn.

Hierdoor krijgt u een goed overzichtelijk beeld van hoe uw tuin eruit gaat zien, wilt u weten wat bijvoorbeeld de straatwerk kosten zijn? vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Weet u niet welke kant u wilt opgaan met uw ontwerp, wij hebben genoeg voorbeelden voor een goede tuin inspiratie.

vijveraanlegModern tuinontwerp

Tegenwoordig willen mensen steeds vaker moderne en strakke tuinen, wij gaan mee in deze trend en hebben veel ervaring opgedaan met het tuinontwerp van moderne en strakke  tuinen. Natuurlijk kan een ontwerp van uw tuin niet zonder kosten gemaakt worden.

Voor elk budget zijn er mogelijkheden om uw tuin te laten aanleggen door een hoveniersbedrijf. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen.

Droomt u van een moderne en strakke tuin? Dan kunnen de hoveniers van de Hovenier-Gigant deze voor u aanleggen.

Onze hoveniers creëren de meest prachtige, strakke tuin voor u, welke helemaal aansluit op de stijl van uw woning. Zo ontstaat er een geheel tussen uw woning en tuin. Als tuinbedrijf hebben wij al meer dan tien jaar ervaring.

Ons doel is om sfeervolle tuinen aan te leggen op de juiste manier. Dit doen wij ook nog eens tegen een voordelige prijs.

Snel een prijsindicatie?

Prijzen strakke tuin ontwerpen

Door onze massale inkoop van materialen en planten, u kunt hierbij denken aan; schuttingen, terrastegels, tuinmeubels, vlonders etc, hebben wij bij onze leveranciers strakke en voordelige prijsafspraken weten te creëren, waar u als consument uiteraard van meeprofiteert.

Wij blijven liever aan het werk dan dat wij torenhoge tarieven vragen en onszelf uit de markt prijzen. Vandaar dat wij de vergelijking met andere hoveniers aandurven. Vraag en vergelijk.

Strakke tuin

Wij richten ons op het aanleggen van tuinen. Van een strakke tuin tot een grasveld, wij realiseren het allemaal. Onze hoveniers kunnen voor u een creatieve en strakke tuin ontwerpen en aanleggen. Het zijn echte vakmannen met een jarenlange ervaring.

U kunt foto’s meesturen van uw huis om ons te inspireren uw strakke tuin op voorhand voor u te ontwerpen.

Uiteraard hebben wij ook meer informatie nodig voor uw tuinontwerp te maken, zoals de afmetingen van uw tuin, hoe ligt de tuin ten opzichte van de zon en welke materialen ziet u het liefst verwerkt in het ontwerp.

Dit kunt u allemaal kwijt op ons offerteformulier.

U leest het, in overleg ontwerpen wij een strakke tuin, waar u werkelijk jarenlang plezier van heeft en waar u zich prettig in voelt. Als u meer wilt weten over een tuinontwerp, dan kunt u online een offerte formulier invullen.

Voortuin ontwerpen

In Nederland is de voortuin vaak veel kleiner dan in de omliggende landen. Vandaar ook dat er meestal weinig tijd en aandacht aan de voortuin wordt besteed. Eigenlijk is dit een gemiste kans want het is toch het eerste dat mensen zien.

Met een paar simpele “ingrepen” kunnen wij uw voortuin dusdanig in richten dat het een blikvanger in uw straat wordt. En wie wil dat nou niet?

Afhankelijk van de stijl van uw woning, de grootte van uw voortuin, wilt u wel of geen inkijk, een bestraat pad naar uw voordeur met prachtige tegels of gemetselde zuilen met verlichting?

Goedkoop uw tuinontwerp

U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het laten maken van een tuinontwerp. Wij komen dan snel bij u terug met een aantrekkelijk aanbod voor het ontwerpen van uw tuin.

Wij tekenen en creëren net zo lang voor u, totdat u 100% tevreden bent met uw tuinontwerp.

De Hovenier-Gigant houdt rekening met uw wensen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag online vrijblijvend een offerte aan en laat u verrassen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een tuinontwerp?

De prijzen van het ontwerpen van een tuin worden bepaald aan de hand van de omvang van uw tuin en de tuininrichting. Leest u meer over de kosten van een tuinontwerp op deze pagina.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!