Boomstronk verwijderen

Als u uw voor- of achter tuin aan het opknappen bent en u stoot tegen oude boomstronken of wortels aan dan zijn deze niet altijd even gemakkelijk met de hand te verwijderen.

Een boomstronk verwijderen door met een schep uit te graven is een tijdrovende en zeer zware klus en is niet voor iedereen weggelegd.

Misschien heeft uw tuin nu nog veel weg van een oerwoud, maar u heeft grootse plannen om een nieuw terras aan te laten leggen en daarvoor zal de tuin eerst leeggehaald moeten worden.

Een boomstronk verwijderen of een boom kappen kunt u enkel niet zelf doen, daar is zwaar materiaal voor nodig.

We zullen u op deze pagina alle mogelijkheden laten zien voor het laten verwijderen van een oude boomstronk en de gemiddelde prijzen die hiervoor berekend worden.

verwijderen-van-een-boomstronkErvaring met het verwijderen

Onze ervaring is dat veel mensen zelf proberen de oude stonk te verwijderen uit hun tuin. Terecht ook, want dit scheelt u geld.

Het kan echter zo zijn dat u tijdens de opruimwerkzaamheden in uw tuin een oude dikke boomstronk tegenkomt.

Als dit van een oude boom is dan kan deze dikke stronk een behoorlijke diameter hebben en aan de wortels lijken geen einde te komen. Geen nood.

De Hovenier-Gigant kan iedere boomstronk verwijderen tegen een voordelige prijs zowel handmatig als met een freesmachine.

Wanneer u uw tuin mooi wilt houden, dan is het nodig om de wortels van de bomen te verwijderen en zelfs de boomstronk, in zijn geheel, te verwijderen.

Hierdoor kunt u uw tuin weer probleemloos voorzien van mooie tegels of bloemen en planten.

Het is vaak erg moeilijk om zelf een stronk weg te halen.

Het is een zeer zware klus, die u vaak niet zelf kunt uitvoeren.

Snel een prijsindicatie?

Verschillende manieren mogelijk

Er zijn verschillende manieren om het verwijderen van een stronk of wortels wat makkelijker te maken.

We zetten de 6 belangrijkste tips op een rijtje voor u:

 • Chemische verwijdering.
 • Verwijderen met zout.
 • Branden.
 • Stobben frees.
 • Kettingzaag.
 • Kraan.

Boomstronk verwijderen met stronkenfrees

Een stronkenfrees machine kan elke maat boomstam en boomstronk simpelweg verwijderen zonder dat dit enige moeit kost. Ook de diepte waar de stronk zich bevind zal geen belemmering zijn.

Een standaard diepte van een verwijdering van een oude stronk is ca 35 / 40 cm diep. een stobbenfrees kan tot een diepte van 50 cm oude wortels of stronken verwijderen.

Als u nieuwe bestrating wilt laten aanleggen dan is 25 cm diepte meer dan genoeg om wortels en stronken weg te laten vrezen.

Een stronkenfreesmachine wordt veelal gebruikt om zwaardere boomstronken te laten verwijderen.

Door het wegfrezen van de overblijfselen van de boom zullen er kleine hout snippertjes overblijven die weer voor het opvullen van bijvoorbeeld uw tuinpad gebruikt kunnen worden.

stronk-boom-weghalen

Wortels

Niet alleen de boomstronk kan uiteraard in de weg zitten. Denkt u eens aan de wortels van de stronk die zich in de loop van de jaren meters onder uw gazon zijn gegroeid.

Ook het verwijderen van de boomstronk wortels is geen gemakkelijke klus.

Wij raden u dan ook aan om een professionele hovenier in te huren voor de complete verwijdering, zowel van de wortels als de boomstronk zelf.

De prijzen voor de gehele verwijdering zijn afhankelijk van de grote en dikte van de stronk en de lengte van de wortels die zich onder de stronk bevinden.

Als u exact wilt weten wat het gaat kosten om een boomstronk met wortels te laten verwijderen kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen zodat wij u een prijsindicatie kunnen toesturen.

Kosten verwijdering boomstronk

Wat kost het verwijderen van een oude stronk of wortels? De gemiddelde kosten willen nog wel eens uiteen lopen.

Door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen kunt u onze prijzen vergelijken met die van andere hoveniersbedrijven.

Door de prijzen te vergelijken bespaart u altijd meer dan u denkt!!!

Wat kunt u zelf ter voorbereiding doen om kosten te besparen?

 • Zorg dat de boom zo dicht mogelijk bij de grond is afgezaagd.
 • Haal rondom de boom bestrating, grind en stenen weg.
 • Creëer 50 centimeter aarde rondom de weg te halen boom.
 • Staat de boom dichtbij een hek dan zal dit schuttingdeel weggehaald moeten worden.
 • Staat de boom op een verhoging haal de hogere aarde weg tot aan tuinniveau.

Door bovenstaande voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren bespaart u op de kosten en maakt u het voor ons freesklaar.

Als u bovengenoemde werkzaamheden niet zelf uit kunt voeren dan nemen wij dit graag voor u uit handen.

Snel een prijsindicatie?

Geef het verwijderen uit handen

U heeft voor verwijdering de juiste apparatuur en materialen nodig. Hiermee kunnen wij u dan ook helpen.

De Hovenier-Gigant beschikt over de juiste apparatuur en het goede materiaal om goedkoop een boomstronk te verwijderen. Dit doen wij dan ook zeer effectief.

Als wij de deze vervelende ergernis weghalen, dan garanderen wij u dat deze niet meer terugkomt. Verder kunnen wij u ook een advies geven over de mogelijkheden van het afgraven van uw tuin.

Op onze website vindt u een duidelijk overzicht van onze werkzaamheden en de projecten die wij uitvoeren.

Vult u ons offerte formulier in voor een boomstronk te laten verwijderen en binnen een aantal werkdagen treft u het kosten overzicht in uw mailbox aan.

Vragen & Antwoorden

Hoe kun je een boomstronk verwijderen?

In de meeste gevallen kun je een boomstronk zelf niet verwijderen en zal je hier een hovenier voor in moeten schakelen. Leest u op deze pagina wat het kost om boomstronken uit uw tuin te laten verwijderen.

Hoe verwijder je een boomstronk?

In de meeste gevallen kan je een boomstronk zelf niet verwijderen en zal je hier een hovenier voor in moeten schakelen. Leest u op deze pagina wat het kost om boomstronken uit uw tuin te laten verwijderen.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!