Onderhoudsvriendelijke tuin

Met een grote of kleine onderhoudsvriendelijk tuin aanleggen bedoelen de meeste mensen arbeidsarme of ook wel onderhoudsvrije tuinen met veel tuintegels in plaats van gras en veel groen. Drukte vanwege werk en gezin of tuinwerkzaamheden die te zwaar worden vanwege leeftijd of gezondheid spelen vaak een rol.

We spreken van arbeidsarme tuinen, omdat alles wat je buiten plaatst – of het nou levend of dood materiaal betreft – altijd wel enig onderhoud nodig heeft.

Leest u op deze pagina alles over kleine en grote tuinen die geheel onderhoudsvrij worden aangelegd inclusief de bijbehorende prijzen.

nieuw-aangelegde-tuinArbeidsarme tuinen

Onderhoudsvriendelijke tuinen aanleggen, betekent voor veel mensen een tuin, die vooral zal gaan bestaan uit tegels met desgewenst hier en daar een traag groeiende plant of kleine boom.

Gelukkig voor de groenpinnende mens: niets is minder waar. Er zijn mogelijkheden te over. De kosten van een tuinaanleg zijn afhankelijk van de bestaande situatie en wensen ten aanzien van arbeidsarme tuinen.

Snel een prijsindicatie?

Onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Een gazon is misschien niet de meest handige keuze; tenzij u een fervent grasmaaier bent. Gras moet nou eenmaal wekelijks gemaaid worden. Dan toch eens nadenken over tegels. Ook daarbij krijgt u te maken met onderhoud.

Een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen, houdt in dat we graag gebruik van natuursteen. Algen hebben minder vat op natuursteen dan op beton en dat betekent minder onderhoud.

Bovendien is natuursteen erg mooi; dat betekent twee vliegen in één klap. De kosten kunt u zelf in de hand houden: aanleggen kunt u zelf doen of laten doen en er is een ruime keuze.

Bestrating laten aanleggen

Als u niet van onderhoud houd dan is het laten aanleggen van een tuinbestrating of tuintegels een zeer goede optie. Het nadeel van een tuin laten bestraten is dat er alg of mos kan ontstaan en de bestrating wat vies er uit kan komen te zien.

Ook onkruid kan natuurlijk langs de nieuw gelegde bestrating schieten maar is het verwijderen altijd minderwerk dan dat u uw beplating moet gaan onderhouden.

U kunt eventueel voegzand gebruiken om het onkruid tussen uw bestrating te verminderen.

Ook tuinpaden kunt u het beste laten aanleggen met tegels. Een tuinpad wat van gras, houtsnippers of grind is vertoond vaak snel mos en onkruid en dat is dus iets waar u niet op zit te wachten.

sierbestrating-leggen

Planten in een arbeidsarme tuin

In het algemeen kunnen we stellen: hoe meer bloemen, hoe meer tuinonderhoud. Kleur en afwisseling bij de aanleg van uw tuin is echter ook te bereiken door gebruik te maken van planten en struiken met verschillende kleuren en vormen blad. Een goede inzet van hoog en laag en borders en plantenvakken in rechte lijnen geven overzicht en maken dat het onderhoud snel en makkelijk gedaan kan worden.

Bij het aanleggen van grote of kleine tuinen, hoort ook het streven naar weinig onkruid. Dat kunnen we ondervangen door het planten van bodembedekkers en de begroeiing dicht te houden.

Zo krijgt onkruid weinig kans. Bedenkt u ook dat de kosten tuinaanleg eenmalig zijn. Jaarlijkse kosten voor éénjarigen, potten en potgrond zijn niet meer nodig.

Onderhoudsvrije tuin ontwerpen

U heeft goed nagedacht over uw wensen en één ding staat bij u voorop; uw voorkeur gaat uit naar een onderhoudsvrije tuin.

Een grote tuin met weinig onderhoud of juist een kleine tuin met veel grind? Wat u wenst maken onze hoveniers voor u!

U heeft misschien weinig tijd, geen groene vingers of bent meer iemand die wilt genieten van de zon in uw tuin. Niets is makkelijker dan een onderhoudsvrije tuin. Hierdoor hoef u geen tijd meer te besteden aan zware en lastige tuinklussen.

De hoveniers van de Hovenier-Gigant kunnen voor u een onderhoudsvrije tuin realiseren.

Wij beschikken over de juiste kennis en kunde en weten dan ook heel goed hoe wij voor u een onderhoudsvrije tuin kunnen realiseren. Uiteraard is deze dan ook weer helemaal afgestemd op uw budget en uw wensen.

Snel een prijsindicatie?

Onderhoudsvrije tuin laten realiseren

Wij kunnen u adviseren over het aanleggen van een wintergroene tuin of een onderhoudsvrije tuin en de mogelijkheden voor een groene tuinverzorging. Heeft u hier behoefte aan?

Neemt u dan contact met ons op voor de prijzen van een onderhoudsvriendelijke tuin aanleg.

Wilt u meer weten over:

  • Een landelijke tuin?
  • Een gezellige tuin?
  • Een moderne tuin?
  • Een strakke tuin?

Dan kunnen wij u ook hierover prima informeren betreft de kosten en werkwijze.

Prijzen werkzaamheden tuin

Op onze website komt u al snel meer te weten over onze werkzaamheden en de prachtige projecten die wij hebben uitgevoerd. Geen tuin is hetzelfde en dat komt door de bewoners. U dus. Als u zelf een idee heeft voor een onderhoudsvrije tuin dan horen wij dat graag.

Geeft u ons zoveel mogelijk informatie over uw wensen en wij verzorgen voor u een betaalbare offerte.

Wilt u een tuinhuis aanschaffen of zit u te denken aan een tuin zonder gras? Wij helpen u altijd op weg!

Een vijver en arbeidsarme tuinen

Bij een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen geeft water rust en variatie. Een vijver in een arbeidsarme tuinen behoort tot de mogelijkheden.

Het hangt vooral van de omstandigheden in de tuin af. Een goed aangelegde vijver op de juiste plaats vraagt niet veel onderhoud en zorgt voor variatie.

Is een onderhoudsvriendelijke tuin duur?

Informatie over de kosten tuinaanleg vindt u op de website. De kosten van een arbeidsarme tuin zijn vergelijkbaar. U maakt alleen andere keuzes passend bij uw wensen en uw budget.

Er zijn veel mogelijkheden voor een mooie en gevarieerde arbeidsarme tuin. Neem eens contact op voor een passend advies en kosten tuinaanleg.

Of vraag een vrijblijvende hovenier offerte aan en ontvang deze spoedig in u mailbox.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin?

De kosten van het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin heeft met verschillende factoren te maken; de oppervlakte van de tuin, keuze van de materialen en welke soort bestrating u wilt gebruiken. Leest u meer hierover op deze pagina.

Is een onderhoudsvriendelijke tuin duur?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is kwa aanleggen in prijs vergelijkbaar met een gewone tuin. Het verschil zit hem echter in de keuze van de materiaal en plantensoort om het onderhoud hiervan tot een minimum te beperken. Onze hovenier kan u hier meer info over verstrekken.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!