Sinds 1988

Tuin leeghalen kosten

Wilt u graag uw tuin opknappen? Of bent u van plan om een geheel nieuwe tuin aan te laten leggen, omdat u simpelweg uitgekeken bent op de oude huidige tuin? Dan is het verstandig de tuin eerst leeg te halen voordat er gestart wordt met de nieuwe tuinaanleg.

De Hovenier-Gigant verteld u wat het kost om uw tuin leeg te halen.

Wat kost het leeghalen van je tuin?

Voordat er een nieuwe tuin kan worden aangelegd zal de oude tuin met planten, en tegels verwijderd en afgevoerd moeten worden.

Het leeghalen van een tuin kost uiteraard wel wat geld. Maar wil je zelf je tuin opruimen of laat u liever een goedkope hovenier uw tuin leeghalen? Vergeet niet dat het laten leeghalen van een tuin zwaar werk is als u dit niet dagelijks doet.

Leest u hier een prijzenoverzicht met de juiste inschatting van de kosten voor het leeghalen van je tuin.

Gemiddelde prijs leeghalen & afvoeren
Hovenier per m² prijs€ 11,00
Hovenier per uur prijs€ 30,- tot aan € 45,-
Boom en struiken verwijderen per stuk€ 300,-
tuin leeghalen kosten
Complete tuin leeg halen Amsterdam

Prijs met verschillende voorbeelden

De kosten om de complete tuin leeg te laten halen zijn afhankelijk van hoe uw oude tuin er aan toe is. Wij hebben voor u hieronder een prijsschatting gemaakt hoeveel u gemiddeld zal moeten betalen voor het leeghalen van een tuin in verschillende situaties en grote. We gaan eerst uit van een makkelijke tuin ontruimen.

Makkelijke tuin ontruimen: Mocht u een tuin hebben van rond de 60 m² die voornamelijk uit enkel gras en wat beplating bestaat dan zal het leeghalen niet heel veel werk zijn. Echter dienen wij wel al het materiaal af te voeren. Voor een eenvoudige tuin zijn de gemiddelde kosten voor het leeghalen ongeveer € 450,- inclusief het afvoeren en de btw

Gemiddelde tuin ontruimen: Als uw huidige tuin over meer beschikt dan alleen maar gras en beplanting, dan zal de prijs wel iets stijgen. Mocht er bestrating in uw tuin liggen of houten vlonders dan is de klus een stuk zwaarder. De gemiddelde kosten voor het leeghalen van een tuin van rond de 60 m² is € 750,- inclusief het afvoeren van puin en afval.

Moeilijke tuin ontruimen: Mocht u een tuin hebben van 60 m² waar ook bomen, een terras en een vijver aanwezig is dan zal de opruimbeurt wel een stuk duurder uitvallen. Dit komt niet alleen maar door het meerwerk die onze hoveniers hebben maar ook door de hoeveelheid puin en aval wat afgevoerd moet worden. Hierbij kunnen de kosten gemiddeld oplopen tot € 1.200, inclusief afvoeren en de btw.

Welke kosten zijn bepalend voor je tuin leeghalen?

Als u eenmaal op het punt staat om uw tuin leeg te halen dan wordt de prijs grotendeels beïnvloed door de onderstaande variable punten:

Hoe groot is uw tuin?

Hoe groter uw tuin is hoe hoger de prijs voor het leeghalen zal worden. Bij een tuin van 100 m2 is een tuin leeghalen een stuk duurder dan het leeghalen van een tuin die maar 30 m2 oppervlakte bezit. Kiest u voor een uurtarief van een hovenier dan zal de hovenier echter meer uren nodig hebben.

Wat wilt u laten verwijderen uit uw tuin?

Ook kunnen de kosten voor het leeghalen van je tuin verschillen door de oudere inrichting. De kosten kunnen een stuk lager uitvallen wanneer u allen maar wat gras en enkele planten in uw tuin heeft staan. Heeft u veel bestrating liggen in uw tuin zoals een terras bestrating? Dan zullen de verwijderingskosten stijgen. De hovenier is dan enkele dagen langer bezig.

Zonder of met afvoerkosten?

Het is natuurlijk aan u zelf of u het afvoeren zelf betaald of laat meenemen in de hovenier offerte. De hovenier kan een all-in prijs maken zodat het afvoeren van het afval en puin bij de prijs zijn inbedrepen. Wilt u dit niet dan draait u zelf voor deze kosten op.

tuin laten opknappen
Opgeknapte tuin

Goedkoop opknappen van uw tuin..

Of u nu een grote of kleine voor-of achtertuin heeft, Na het leeg laten halen zal de tuin weer moeten worden opgeknapt. Maar wat kost het goedkoop laten opknappen van uw leeggehaalde tuin?

De gemiddelde kosten voor het opknappen van uw voor- of achtertuin ligt tussen de € 700 tot € 12.000,-. Deze prijzen zijn uiteraard afhankelijk van het aantal m2 wat u tuin heeft maar ook het soort bestrating, de beplating en de tuininrichting.

U kunt er ook voor kiezen een hovenier in te schakelen voor een uurtarief. Het uurtarief van een tuinman begint al vanaf € 35 per uur. ( Exclusief materiaalkosten )

Hieronder vind u een kostenoverzicht van verschillende onderdelen van een tuinaanleg. Zo kunt u zelf de prijzen samenstellen en weet u waar u ongeveer aan toe bent nadat u uw tuin heeft laten leeghalen.

Wat te doen in de tuinGemiddelde prijzen
Tuinontwerp laten maken€ 300 tot aan € 700
Gras laten aanleggen€ 7 tot aan € 9 per m2
Beplanting laten zetten€ 8 tot aan € 25 per m2
Vijver laten aanleggen€ 800 tot aan € 20.000
Tuin verlichting aanleggen€ 60 tot aan € 110 per m2
Tuinhuisje plaatsen€ 400 tot aan € 8.000
Heg plaatsen€ 150 tot aan € 1500
Prieel aanleggen€ 900 tot aan € 3000
Houten terras aanleggen€ 60 tot aan € 180 per m2
Schutting laten plaatsen€ 65 tot aan € 150 per meter
Straatwerk tuin laten aanleggen€ 45 tot aan € 140 per m2
Hovenier€ 30 tot aan € 50 per uur
Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!