Tuinrenovatie

Wanneer laat je een tuinrenovatie uitvoeren van je voor- of achtertuin? Er zijn tal van redenen om uw kleine of grote tuin te laten renoveren.

Het kan te maken hebben met een slecht onderhouden tuin, waardoor de beplanting uit zijn voegen is gegroeid en de tuin is verzakt.

Het kan ook zijn dat de tuin verouderd is en u een andere sfeer in de tuin wilt hebben. Een tuin laten opknappen hoeft niet duur te kosten echter is het ook niet heel goedkoop. Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over tuinrenovaties de gemiddelde prijzen per vierkante meter ( m2 ) en de bijbehorende werkzaamheden.

Wat bij een tuinrenovatie vaak aan de orden komt zijn de volgende aspecten:

Zo zijn er tal veel redenen waarom het nodig kan zijn om uw oude tuin te laten renoveren. Bij een tuinrenovatie zullen we de oude tuin vlak maken ( egaliseren ) zodat we gemakkelijker kunnen starten met het aanleggen van het nieuwe terras of de bestrating.

Ook bij een tuin van een nieuwbouwwoning zal eerst begonnen moeten worden met het ophogen en egaliseren van het gehele tuinoppervlakte.

prijzen aanleg tuin berekenen

Tuinrenovatie wat zijn de voordelen?

Het voordeel van een tuinrenovatie is dat de basis van uw tuin grotendeels bewaard blijft. Een tuinman of hovenier kijkt welke planten verplaatst moeten of kunnen worden en waar er gesnoeid kan worden.

Uw tuin wordt dus grondig en nauwkeurig opgeknapt, zonder dat u alles opnieuw moet aanschaffen. Het laten renoveren van uw oude houten terras of tuin is hierdoor aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Wat voor voordeel geeft het laten renoveren van uw tuin nog meer?

 • Waarde vermeerdering van uw nieuwbouw of bestaande woning
 • Minder onderhoud dus goedkoper
 • Aangezicht van de voorkant en achterkant van uw woning is mooier

Ook kunnen we direct fundamentele zaken aanpakken die de gehele tuin beter maken.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld nieuwe grond storten en/of een drainagesysteem aanleggen dat de afwatering van de tuin regelt.

Snel een prijsindicatie?

Betere tuin uitstraling

Door het laten uitvoeren van een tuinrenovatie heeft uw oude tuin direct een mooie volwassen uitstraling. Door het hergebruik van bestaande planten, struiken en bomen hoeft u namelijk niet te wachten op een groene tuin.

Bij een nieuw aangelegde tuin moet u vaak even geduld hebben voordat de beplanting gaat groeien en uw tuin mooi wordt. Het renoveren van uw tuin geeft resultaat waar u meteen van kunt genieten.

Hovenier-Gigant-prijzen

Prijzen tuinrenovatie

Omdat wij als erkend en goedkoop hoveniersbedrijf goed aangeschreven staan krijgen wij veel prijsgerichte vragen. Denk hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost een tuinrenovatie?
 • Is het laten opknappen van mijn tuin duur?
 • Wat zijn de prijzen van een tuin laten renoveren?

Wij kunnen u vertellen dat een complete tuinrenovatie niet duur hoeft te wezen. Echter kan het renovatieproject ook goedkoop.

De enige redding die u heeft op het moment dat u uw bestaande voor of achtertuin het nakijken geeft is een tuinrenovatie.

Bij een goedkope tuinrenovatie ( budget ) gaan wij ervoor zorgen dat uw tuin weer opgehoogd word en een goede tuinaanleg (fundering) krijgt en dat het tuinontwerp weer uw sfeer uit ademt.

Om te voorkomen dat uw oude tuin nog een keer een totale renovatie moet ondergaan kunt u ervoor kiezen om ons het tuinonderhoud te laten doen, wij kunnen uw bijvoorbeeld helpen met het snoeien van de coniferen en het onkruid verwijderen.

De prijzen voor het renoveren van uw tuin worden in de meeste gevallen per m2 berekend. Afhankelijk hoe groot uw tuin is en hoe veel achterstallig onderhoud de tuin heeft kan de hovenier de juiste prijsberekening voor u maken.

We zullen u een inzicht geven van de gemiddelde kostprijs voor het laten opknappen van uw oude tuin. Zodat u exact weet wat u tegemoet komt:

WerkzaamhedenGemiddelde kostprijs per m²
Nieuwe tuin aanleggen€ 9 – € 12
Oude tuin leeghalen€ 9 – € 14
Tuin uitgraven€ 9 – € 23
Tuin ophogen€ 14 – € 25

Wilt u meer weten over wat een tuin aanleggen kost? Lees dan eens deze pagina en krijg een nog beter gemiddeld kostenoverzicht.

Keuze tuin opknappen

Wij bieden exclusieve een brede keuze mogelijkheid, die gevarieerd kan worden voor het laten opknappen van uw tuin.

Kijkt u ook eens onder de dienst tuinontwerp, hier treft u de nodige informatie aan over hoe wij als hoveniersbedrijf te werk gaan.

Door de variatie en verschillende keuzes die wij bieden is het voor ons mogelijk tuinen tegen elk budget te realiseren met kwalitatieve producten.

Wij  kunnen tuinen realiseren voor elk budget. En wat uw budget ook is, wij gebruiken altijd kwalitatief hoogwaardige producten. We zullen u een aantal voorbeelden laten zien van de meest voorkomende tuinen die onze klanten laten aanleggen.

 • Landelijke tuin
 • Mediterrane tuin
 • Moderne tuin
 • Strakke tuin
 • Onderhoudsarme tuin

Zo kunnen wij u droomtuin van uw nieuwbouw of bestaande huis werkelijk maken en ervoor zorgen dat u niet teveel betaald voor uw voor of achtertuin op te laten knappen.

tuin aanleggen kosten

Planning tuinrenovatie

Voor al uw plannen om uw oude of nieuwe tuin te laten opknappen bent u bij ons aan het juiste adres. Twijfel niet en vraag online een vrijblijvende hovenier offerte aan voor een advies voor uw tuin.

Als u op het offerteformulier de maten van uw tuin vermeld en aangeeft wat uw wensen zijn, dan heeft u binnen maximaal twee werkdagen een kostenindicatie in huis.

Kijkt u ook eens op onze projecten pagina. U zult versteld staan van de verschillende stijlen die wij ontwerpen en kunnen aanleggen.

Snel een prijsindicatie?

Inrichting voor- en achtertuin

De indeling van zowel een binnentuin of voor- en achtertuin van uw woning kan in sommige situaties een lastig karwei worden.

Heeft een een achtertuin die niet helemaal recht loopt of een voortuin die u samen met de buren moet delen dan is de herindeling soms vaak een lastige klus.

Door voorafgaand een tuintekening, plattegrond of ontwerp te laten maken bent u al snel een stuk verder op de goede weg.

Voortuinen worden in de meeste gevallen met een sierbestrating aangelegd terwijl een achtertuin geheel word ingericht met een belopend terras en een gezellige zit plek.

U kunt het zo gek niet bedenken wat de mogelijkheden zijn om uw tuinen weer te laten stralen. Wilt u snel weten wat de mogelijkheden zijn en de prijzen?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en u zult versteld staan van wat onze hoveniers voor u kunnen betekenen.

Informatie tuinaanleg

Op onze website treft u veel informatie aan over tuin gerelateerde onderwerpen, de gemiddelde kosten en ook de verschillende werkwijzen. Ook hebben wij veel foto’s geplaatst om u te laten zien waar wij toe in staat zijn op het gebied van een goedkope tuinrenovatie.

Wilt u exact of de gemiddelde kosten weten voor het renoveren van uw tuin? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en bespaar op de kosten van uw tuinrenovatie.

Wij zullen de prijsindicatie binnen 2 werkdagen naar u toe sturen zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een tuin renovatie?

De gemiddelde kosten voor het renoveren van uw tuin worden bepaald aan de hand van de keuzes die u maakt: tegels of gras, kleine plantjes of bomen, zelf uw tuin leeghalen of laten leeghalen etc. Leest u alles over de kosten van het renoveren van uw tuin op deze pagina.

Wanneer moet ik mijn tuin renoveren?

Heeft u uw tuin slecht onderhouden? Of bent u uw huidige tuininrichting zat geworden of is deze erg verouderd? Er zijn talloze voorbeelden te bedenken wanneer en waarom u uw tuin kunt laten renoveren, onze hovenier kan u hierbij zeer goed van dienst zijn. Leest u hier alles over wanneer uw u tuin moet laten renoveren en de kosten hiervan op deze pagina.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!