Sinds 1988

Tuinrenovatie

Wanneer laat u een tuinrenovatie uitvoeren van uw voor- of achtertuin? Er zijn tal van redenen om uw kleine of grote tuin te opnieuw te laten renoveren.

Het kan te maken hebben met een slecht onderhouden tuin, waardoor de beplanting uit zijn voegen is gegroeid en uw tuin is verzakt.

Het kan ook zijn dat de tuin verouderd is en u een andere sfeer in de tuin wilt hebben, passend bij uw huis.

Een tuin laten opknappen door een hovenier hoeft niet veel te kosten.

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over tuinrenovaties, de gemiddelde prijzen per vierkante meter ( m2 ) en de bijbehorende werkzaamheden.

Tuin renovatie

Wat bij een tuinrenovatie vaak aan de orde komt zijn de volgende aspecten:

Zo zijn er tal van redenen waarom het nodig kan zijn om uw oude tuin te laten renoveren.

Bij een tuinrenovatie zullen we de oude tuin vlak maken ( egaliseren ) zodat we gemakkelijker kunnen starten met het aanleggen van het nieuwe terras of de bestrating.

Ook bij een tuin van een nieuwbouwwoning zal eerst begonnen moeten worden met het ophogen en egaliseren van de gehele tuinoppervlakte.

Wat kost een tuinrenovatie?

U kunt voor een tuinrenovatie de gemiddelde prijzen aanhouden van € 80,- per m2. Dit is inclusief de benodigde materialen en het uurtarief van de hovenier. De prijs kan altijd iets hoger of lager uitvallen afhankelijk van uw tuinwensen.

Kiest u voor uw tuin te laten bestraten of juist een mooie groene tuin met veel planten? Leeghalen van de tuin zal als eerste moeten gebeuren. Maar wat kost dit nu allemaal exact? Leest u hier de gemiddelde calculatieprijs van een tuinrenovatie:

Kosten hovenier Gemiddelde prijzen
Hovenier per uur inhuren€ 30 tot aan € 50
Hovenier per m²€ 40 tot aan € 80
prijzen aanleg tuin berekenen
Tuin uitstraling na de renovatie

Tuinrenovatie wat zijn de voordelen?

Het voordeel van een tuinrenovatie is dat de basis van uw tuin grotendeels bewaard blijft. Een tuinman of hovenier kijkt welke planten verplaatst moeten of kunnen worden en waar er gesnoeid kan worden.

Uw tuin wordt dus grondig en nauwkeurig opgeknapt, zonder dat u alles opnieuw moet aanschaffen. Het laten renoveren van uw oude houten terras of tuin is hierdoor aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Welk voordeel geeft het laten renoveren van uw tuin nog meer?

  • Waarde vermeerdering van uw nieuwbouw- of bestaande woning.
  • Minder onderhoud dus goedkoper en meer tijd om te genieten.
  • Aanzicht van de voorkant en achterkant van uw woning is mooier.

Ook kunnen we direct fundamentele zaken aanpakken die de gehele tuin beter maken.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld nieuwe grond storten, uw tuin ophogen en/of een drainagesysteem aanleggen dat de afwatering van de tuin regelt.

Betere tuin uitstraling

Door het laten uitvoeren van een tuinrenovatie heeft uw oude tuin direct een mooie volwassen uitstraling.

Door het hergebruik van bestaande planten, struiken en bomen hoeft u namelijk niet te wachten op een groene tuin. Bij een nieuw aangelegde tuin moet u vaak geduld hebben voordat de beplanting gaat groeien en uw tuin mooi wordt.

Het renoveren van uw tuin geeft u het resultaat waar u meteen van kunt genieten.

Hovenier-Gigant-prijzen

Prijzen tuinrenovatie

Omdat wij als erkend en goedkoop hoveniersbedrijf goed aangeschreven staan krijgen wij veel prijsgerichte vragen.

Denkt u hieraan vragen zoals:

  • Wat kost een tuinrenovatie?
  • Is het laten opknappen van mijn tuin duur?
  • Wat zijn de prijzen van een tuin laten renoveren?

Wij kunnen u vertellen dat een complete tuinrenovatie niet duur hoeft te zijn.

Echter het renovatieproject kan ook goedkoop door ons worden uitgevoerd.

Bij een goedkope tuinrenovatie ( budget ) gaan wij ervoor zorgen dat uw tuin weer opgehoogd wordt en een goede tuinaanleg (fundering) krijgt.

En, heel belangrijk, dat het tuinontwerp uw persoonlijke sfeer uitademt.

Om te voorkomen dat uw oude tuin nog een keer een totale renovatie moet ondergaan kunt u ervoor kiezen om ons het tuinonderhoud te laten doen.

Wij kunnen uw bijvoorbeeld helpen met het snoeien van de coniferen en het verwijderen van onkruid. De prijzen voor het renoveren van uw tuin worden in de meeste gevallen per m2 berekend.

Afhankelijk van hoe groot uw tuin is en hoeveel achterstallig onderhoud de tuin heeft kan de hovenier de juiste prijsberekening voor u maken.

We zullen u inzicht geven in de gemiddelde kostprijs voor het laten opknappen van uw oude tuin. Zodat u exact weet waar u aan toe bent.

WerkzaamhedenGemiddelde kostprijs per m²
Nieuwe tuin aanleggen€ 9 – € 12
Oude tuin leeghalen€ 9 – € 14
Tuin uitgraven€ 9 – € 23
Tuin ophogen€ 14 – € 25

Wilt u meer weten over wat een tuin aanleggen kost? Leest u dan eens deze pagina en krijg een nog beter gemiddeld kostenoverzicht.

Keuze tuin opknappen

Wij bieden u een exclusieve en brede keuze mogelijkheid, die aansluit op uw persoonlijke wensen voor het laten opknappen van uw tuin.

Kijkt u ook eens onder de dienst tuinontwerp, hier treft u de nodige informatie aan over hoe wij als hoveniersbedrijf te werk gaan.

Door de variatie en verschillende keuzes die wij bieden is het voor ons mogelijk tuinen tegen elk budget te realiseren met kwalitatieve producten.

We zullen u een aantal voorbeelden laten zien van de meest voorkomende tuinen die onze klanten laten aanleggen.

Zo kunnen wij uw droomtuin van uw nieuwbouw- of bestaande huis werkelijkheid maken.

En ervoor zorgen dat u niet teveel betaald voor het laten opknappen van uw voor- of achtertuin.

tuin aanleggen kosten

Planning tuinrenovatie

Voor al uw plannen om uw oude- of nieuwe tuin te laten opknappen bent u bij ons aan het juiste adres.

Twijfel niet en vraag online een vrijblijvende hovenier offerte aan voor een advies voor uw tuin.

Als u op het offerteformulier de maten van uw tuin vermeldt en aangeeft wat uw wensen zijn, dan heeft u binnen maximaal twee werkdagen een kostenindicatie in huis.

Kijkt u ook eens op onze projecten pagina. U zult versteld staan van de verschillende stijlen die wij ontwerpen en kunnen aanleggen.

Inrichting voor- en achtertuin

De indeling van zowel een binnentuin of voor- en/of achtertuin van uw woning kan in sommige situaties een lastig karwei worden.

Heeft u een achtertuin die niet helemaal recht loopt of een voortuin die u samen met de buren moet delen dan is de herindeling soms een lastige klus.

Door voorafgaand een tuintekening, plattegrond of tuinontwerp te laten maken bent u al snel een stuk verder op de goede weg.

Voortuinen worden in de meeste gevallen met een sierbestrating aangelegd terwijl een achtertuin geheel wordt ingericht met een terras en een gezellige zitplek.

U kunt het zo gek niet bedenken wat de mogelijkheden zijn om uw tuin weer te laten stralen.

Wilt u snel weten wat de mogelijkheden zijn en de prijzen van uw tuin renoveren?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en u zult versteld staan van wat onze hoveniers van de Hovenier-Gigant voor u kunnen betekenen.

Informatie tuinaanleg

Op onze website treft u veel informatie aan over alle tuingerelateerde onderwerpen, de gemiddelde kosten en ook de verschillende werkwijzen.

Ook hebben wij veel foto’s geplaatst om u te laten zien waar wij toe in staat zijn op het gebied van een goedkope tuinrenovatie.

Wilt u de gemiddelde kosten weten voor het renoveren van uw tuin?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en bespaar op de kosten van uw tuinrenovatie.

Wij zullen de prijsindicatie binnen 2 werkdagen naar u toe sturen zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een tuinrenovatie?

De gemiddelde kosten voor het renoveren van uw tuin wordt bepaald aan de hand van de keuzes die u maakt.
Tegels of gras, kleine plantjes of bomen, zelf uw tuin leeghalen of laten leeghalen etc. Leest u alles over de kosten van het renoveren van uw tuin op deze pagina.

Wanneer moet ik mijn tuin renoveren?

Heeft u uw tuin slecht onderhouden? Of bent u uw huidige tuininrichting zat geworden of is deze erg verouderd?
Er zijn talloze voorbeelden te bedenken wanneer en waarom u uw tuin kunt laten renoveren, onze hovenier kan u hierbij zeer goed van dienst zijn. Leest u hier alles over wanneer uw u tuin moet laten renoveren en de kosten hiervan op deze pagina.

Wat is het voordeel van het laten uitvoeren van een tuinrenovatie?

Allereerst voldoet uw tuin weer aan uw en de laatste eisen. Er is minder onderhoud en uw huis is meer waard mocht u over gaan tot verkoop. Leest u alle voordelen en mogelijkheden van het laten uitvoeren van een tuinrenovatie.

Wat is het verschil tussen een tuinrenovatie en nieuwe tuinaanleg?

Bij het renoveren van uw tuin zullen we zo veel als mogelijk gebruik maken van de bestaande situatie en zaken verbeteren of eventueel beplanting verplaatsen. Bij een nieuwe tuinaanleg gaat alles op de schop. Klik op de linken om alle informatie tot u te nemen.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!