Sinds 1988

Tuininrichting

Droomt u van een prachtige nieuwe tuininrichting en een sfeervolle voortuin of achtertuin voor uw nieuwbouw- of bestaande woning?

Dan kunt u door de Hovenier-Gigant uw oude- of nieuwbouw tuin opnieuw laten inrichten voor een betaalbare m2 prijs.

Door onze jarenlange samenwerking met onze toeleveranciers zijn onze inkoopprijzen super voordelig. Dit voordeel berekenen wij door aan u waardoor wij goedkoop uw tuininrichting kunnen realiseren.

Wij hebben ons onder meer gespecialiseerd in het herinrichten van grote en kleine tuinen, en het opnieuw ontwerpen van uw oude voor- of achtertuin.

prijzen aanleg tuin berekenen
Tuin inrichting

Dus niet alleen het aanleggen van de tuin maar wij geven u de juiste inspiratie ondersteund door een goed tuinadvies.

Wij richten ons als hoveniers op het creëren van sfeervolle, strakke goedkope- en betaalbare tuinen zowel voor bestaande- als nieuwbouw woningen.

Wanneer u ons inschakelt voor het aanleggen van een nieuwe tuin, dan maakt u hiermee de juiste keuze.

Meer en meer wordt de tuin gezien als een verlengde van uw woonkamer. En met een overdekte veranda kunt u tijdens alle seizoenen van uw tuin genieten.

Voor- en achtertuin opnieuw inrichten

Vaak hebben de voor- en achtertuin verschillende doelen. Zo wordt de achtertuin in de meeste gevallen gebruikt om echt te ontspannen en langere tijd door te brengen en de voortuin heeft ook vaak een praktisch nut.

Hier moet rekening mee gehouden worden wanneer u de tuininrichting gaat bepalen.

Zo wordt de voortuin bijvoorbeeld vaak gebruikt om fietsen en scooters te stallen, het is dan van belang dat de voortuin voldoende verhard is en een goede toegang kent voor fietsen en brommers.

De achtertuin moet in de meeste gevallen voldoende zitgelegenheid bieden en ook de nodige privacy is vaak gewenst. De tuininrichting kan dan zo georganiseerd worden dat er op de zonnige plekken een terras aangelegd is.

Voor de privacy kan er dan gekozen worden voor een scherm of veranda zodat andere mensen u niet zomaar kunnen zien zitten als u ontspannen in de tuin zit.

Verschillende maten

Er zijn grote en er zijn kleine tuinen. De tuininrichting van beide tuinen moet over het algemeen zeer verschillend zijn. In een grote tuin zijn simpelweg meer mogelijkheden dan in een kleine tuin.

Tijdens het ontwerpen van de nieuwe tuin zullen wij hier ten alle tijden rekening mee houden. We moeten mensen er vaak voor behoeden dat ze teveel kwijt willen in een kleine tuin.

En de tuininrichting van een grote tuin mag vaak ook best wat uitbundiger zijn dan dat veel mensen initieel willen.

tuin-aan-leggen
Tuin opnieuw ingericht

Inrichten en uw tuinwensen

Als u uw tuin opnieuw wilt laten inrichten dan zullen er meerdere onderdelen van de tuin moeten worden aangepakt.

Denkt u hierbij aan:

Alles begint met het maken van een nieuw tuinontwerp. Of dit nu voor de voortuin of achtertuin is. Een tuinontwerp zal het u een stuk gemakkelijker maken uw tuin opnieuw in te richten.

Al onze hoveniers zijn gediplomeerd hovenier en hebben een ruime ervaring met het aanleggen van tuinen. Wat betreft de tuin inrichting luisteren wij dan ook uiteraard altijd naar uw wensen.

Vaak merken wij dat wij suggesties kunnen doen waardoor u nog meer voordeel uit uw tuin kunt halen. Dit komt natuurlijk omdat wij vaker met dit bijltje hakken dan u.

Door goed naar u te luisteren en uw smaak van uw huis te volgen zijn wij in staat om een tuin te realiseren waardoor u de komende jaren volop kunt genieten van uw tuin.

We kunnen er bijvoorbeeld rekening mee houden als u een duurzame tuininrichting wilt hebben. Een inrichting die langere tijd meegaat en niet te onderhevig is aan modetrends.

Ook de wens om een onderhoudsvriendelijke tuin te ontwerpen en in te richten is ons niet vreemd.

Hierdoor leggen wij uw tuin op de juiste manier aan. Met onze tuin inrichting creëren wij een tuin met een unieke sfeer die helemaal bij u past.

Verschillende stijlen

Voor tuinen zijn zeer veel verschillende stijlen te kiezen tijdens het ontwerpen.

U kunt ons aangeven welke stijl u globaal wilt en wij zullen daar vanzelfsprekend rekening mee houden.

Veel gebruikte tuinstijlen zijn:

 • Brocante tuin.
 • Romantische tuin.
 • Stadstuinen.
 • Feng Shui.
 • Moderne inrichting.

Aan de hand van uw voorkeur kunnen we bepalen welke beplanting we bijvoorbeeld gaan gebruiken.

Ook het kiezen van een bepaalde patio of veranda is hier sterk van afhankelijk. Dit zijn namelijk allemaal zaken die een sterke invloed op de stijl van de tuin hebben.

Dit geldt overigens ook voor de eventuele bestrating of verharding die gebruikt gaat worden op de paden en/of terrassen in de tuin.

Tuininrichting ideeën

We kunnen de onderdelen van de nieuwe tuininrichting onderverdelen in een aantal vaste categorieën:

 • De Tuinvloer kan bestaan uit: gras/klinkers/houten
  vlonders
  /grind/tuintegels en kunstgras.
 • De Tuinafscheiding kan bestaan uit: houten schuttingen/wilgenteen/gaas/hagen en coniferen.
 • De Tuinmeubels kunnen zijn: loungebank/tuinstoelen-tuintafel-hangstoel of schommelbank.
 • De Tuinplanten: een planten border/plantenbak/plantenpot/struiken en bomen.
 • De Schaduw voorzieningen: zonnescherm/parasol/schaduwdoek en pergola.
 • De Tuindecoratie: vloerkleed/wanddecoratie/tuinvijver.
 • De Tuinverlichting: snoerverlichting/vloerlampen/wandlampen en lantaarns.
 • Luxe tuinwensen: tuinhuis/buiten keuken/open haard/heater/buitendouche en zwembad.

Door te starten met het maken van keuzes uit bovenstaande categorieën, vormt zich langzaam een beeld van uw mogelijkheden voor uw nieuwe tuininrichting.

Tuininrichting vooraf zien met 3D software

De Hovenier-Gigant heeft speciale 3D software waarmee we uw tuin eerst op de computer ontwerpen. Op deze manier kunt u dus precies zien hoe de tuin eruit komt te zien.

We kunnen samen met u achter de computer verschillende ontwerpen uitproberen.

Op deze manier ziet u de voorbeelden van wat mogelijk is en kunt u veel gemakkelijker een keuze maken. U ziet immers al precies hoe het gaat worden.

vijveraanleg

Tuinaanleg

Uiteraard moet de tuin aangelegd worden nadat het ontwerp geheel naar uw zin is. Ook kunnen wij hierin iets voor u betekenen. Het aanleggen van tuinen is wat wij dagelijks doen.

Zo maken wij terrassen en plaatsen wij schuttingen rondom uw tuin. Om u een goede indruk te geven van wat voor werkzaamheden wij allemaal uitvoeren geven wij hieronder een overzicht:

Prijzen tuininrichting

Van een grasveld tot een waterpartij en van een natuurlijke tuin tot een strak ontworpen variant, werkelijk niets is ons te gek. Wij creëren tuinen voor zowel bedrijven als particulieren.

Met onze tuininrichting leggen wij dan ook een geweldige tuin aan. Hierbij letten we vanzelfsprekend op uw budget. Er zijn voldoende oplossingen die er voor zorgen dat een budget tuininrichting gerealiseerd kan worden.

Offerte nieuwe tuininrichting

Wilt u meer weten? Neem dan eens rustig een kijkje op onze site. Als u overtuigd bent van onze deskundigheid en de foto’s die op onze site staan spreken u aan, vraagt u dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Vergelijk deze met eventuele andere aanbieders en maak uw keuze. Wij hopen u als nieuwe klant te mogen begroeten. Wij beloven dat we een fantastische complete tuininrichting voor uw tuin kunnen ontwerpen en realiseren.

Vragen & Antwoorden

Hoeveel kost een tuininrichting?

Deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige staat, de grootte en uw wensen. Leest u hier alle mogelijkheden voor uw nieuwe tuininrichting.

Wat valt er onder de tuininrichting?

Op deze pagina leest u alle categorieën die vallen onder de tuininrichting. Wij hopen dat u zich hierdoor een beeld kunt vormen van alle mogelijkheden.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!