Sinds 1988

Tuinadvies

Als erkende hovenier kan de Hovenier-Gigant u voorzien van allerlei soorten tuinadvies.

Wij houden rekening (overeenkomstig uw wens) met de indeling en vorm van uw huidige tuin en natuurlijk waar uw tuin aan moet voldoen.

Uw plannen transformeren wij in een tuinadvies geheel overeenkomstig uw wensen. Onze hoveniers en tuinmannen hebben jarenlange ervaring, zijn gediplomeerd en u kunt bij hen terecht met uw wensen en vragen.

Vaak willen onze klanten toch een drastische verandering van hun tuin, zeker als er de laatste jaren niets aan veranderd is.

prijzen aanleg tuin berekenen
Door goed advies een mooie tuin

Vaak moet de tuin dan eerst worden leeggehaald, afgegraven, boomwortels moeten verwijderd worden om vervolgens de tuin op te hogen.

Zij kunnen het advies geven dat u helpt uw tuin zo te maken dat deze aan uw wensen voldoet.

Ook kunnen wij een passend ontwerp bij het gegeven advies maken. Wij luisteren graag naar u en geven u tuinadvies gericht op uw wensen en eisen. Ons advies garandeert u het hele jaar door een mooie tuin om van en in te genieten.

Wellicht heeft u het idee dat bepaalde zaken onmogelijk zijn of rekent u juist op iets dat in de praktijk niet haalbaar lijkt te zijn.

Met de juiste tips en tools kunnen we ervoor zorgen dat dit toch mogelijk wordt.

Kosten tuinadvies zo aangevraagd

Wilt u meer informatie over de kosten voor het aanleggen van uw tuin of advies om strakke tuinen te kunnen realiseren?

Vraag vrijblijvend een offerte aan op basis van uw tuinidee en wij berichten u zo spoedig mogelijk met ons tuinadvies terug. Vaak trekken mensen een budget uit voor hun nieuwe tuin, ook dit kunt u met ons delen.

Prijsinformatie tuinadvies

Soort werkzaamheidGemiddelde prijs
Tuinadvies€ 65,- per uur
Advies bij uw thuis€ 110,- tot € 240,-
Tuinontwerp kleiner dan 100 m2€ 190,- tot € 490,-
Tuinontwerp tussen de100 – 200 m2€ 490,- tot € 590,-
Tuinontwerp tussen de 200 – 400 m2€ 640,- tot € 740,-
Tuinontwerp tussen de 400 – 800 m2€ 790,- tot € 890,-
Beplantingsplan+/- 50% van de ontwerpkosten

Wij kunnen dan berekenen wat wij wel en niet voor dit budget kunnen doen. U kunt uw nieuwe tuin ook in gedeeltes (laten) realiseren.

Bijvoorbeeld dit jaar, nieuwe schuttingen en het realiseren van een terras van sierstenen of houten vlonders en volgend seizoen de vaste planten en de vijver?

In het ontwerp houden wij dan uiteraard rekening met dit gegeven. U leest het goed, met ons kunt u alle kanten op want de klant is bij ons nog steeds koning.

voortuin aanleggen kosten
Nieuwe voortuin met prachtig ontwerp

Tuinadvies het hele jaar door

U wilt natuurlijk dat uw tuin er in de winter en herfst ook mooi bijligt. In de lente en zomer is natuurlijk alles mooi in bloei.

Maar dit wil niet zeggen dat er geen planten en en bloemen zijn die in de herfst ook heel mooi kleuren.

Wij kunnen een tuinontwerp samen met u maken dat ervoor zorgt dat ook in de mindere maanden van het jaar uw tuin er mooi bijstaat.

Uiteraard kunt u het hele jaar door ons om advies vragen met betrekking tot het onderhoud van uw tuin. Als u eerder bij ons advies heeft gevraagd zullen we dit tuinadvies door het jaar heen gratis aanbieden.

Tuinen in verschillende maten

Een tuinadvies voor een kleine tuin ziet er in de regel heel anders uit dan een advies of ontwerp van een grote tuin. Zo is het bij een kleine tuin van belang dat er niet een wirwar van kleuren en stijlen door elkaar gebruikt wordt.

Dit zorgt namelijk voor een ogenschijnlijk drukke en onverzorgde tuin. Ook is bij het kleine tuinen van belang dat de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.

In een grote tuin heeft u meer de mogelijkheid om uw creativiteit los te laten.

In een grote tuin is het bijvoorbeeld heel erg leuk om meerdere terrassen in de tuin aan te leggen, als voorbeeld hier informatie betreffende een houten terras en verschillende perkjes te maken.

Fruit in uw tuin laten groeien

We krijgen ook vaak de vraag of we tuinadvies willen geven over hoe men fruit in de tuin kan laten groeien.

Wij weten eigenlijk altijd precies welk soort fruit het goed zal doen in uw tuin en waar dit het best in uw tuin kan groeien.

Fruit dat doorgaans gemakkelijk in tuinen in Nederland kan groeien is:

  • Frambozen
  • Appelen
  • Aardbeien
  • Druiven

Deze soorten vruchten vragen relatief weinig onderhoud en doen het eigenlijk, mits goed geplaatst en met het juiste advies, altijd goed in Nederland.

Wilt u dus fruit in de tuin laten groeien? Maar u weet niet precies hoe u dit het best kunt aanpakken. Vraag de Hovenier-Gigant advies over hoe u dit het best in uw tuin kunt doen.

Wij zullen een plek in uw tuin uitkiezen en u leren hoe een boom of struik onderhouden moet worden.

Ook als u overweegt coniferen te planten als natuurlijke afscheiding, dan adviseren wij u daar graag over. Staan er al coniferen dan leren wij u deze te snoeien.

Moestuin aanleggen

Ook krijgen we steeds vaker de vraag om tuinadvies te geven over het aanleggen van een moestuin voor het verbouwen van groenten.

Steeds meer mensen willen hun eigen groenten gaan verbouwen. Maar dit is natuurlijk niet iets dat u zomaar kunt gaan doen.

Het is van belang dat er een moestuin gecreëerd wordt die goed ingericht wordt.

Wij kunnen uw tuinadvies geven over de groentetuin waarmee u in ieder geval weet:

  • Waar in de tuin de moestuin gemaakt kan worden?
  • Wat voor soort grond het best gebruikt kan worden?
  • Welke groenten er verbouwd kunnen worden?
  • Hoe de moestuin onderhouden dient te worden?

Tuinadvies voor een mooi gazon

Ook een mooi gazon is vaak een onderwerp van advies. Een mooi gazon aanleggen blijkt toch vaak veel moeilijker dan dat het op het eerste gezicht lijkt.

Er zijn zoveel verschillende soorten gras die allen ook weer hun eigenschappen hebben.

Zo dienen bepaalde soorten gras bijvoorbeeld elke week goed onderhouden te worden terwijl andere soorten gras aan 1 keer per week onderhoud ruim voldoende hebben.

Daarnaast zien de verschillende soorten gras er ook totaal anders uit. Zo zijn er soorten gras die felgroen, dichtbegroeid en fijn zijn.

aanleggen-van-kunstgras

Maar er zijn ook veel grovere grassoorten die er wat robuuster uitzien. Wat u mooi vindt is natuurlijk geheel persoonlijk.

Maar wij kunnen in ieder geval laten zien wat er mogelijk is en erbij vertellen wat de eigenschappen van het soort gras zijn. Dit is wat wij noemen grondig tuinadvies, iets waar u echt wat aan heeft.

U weet dan welk gras u moet zaaien met dit tuinadvies en weet direct hoe het gras goed onderhouden dient te worden.

Een doordacht tuinadvies

Welke plannen u ook heeft, de Hovenier-Gigant kan dit uitwerken tot een prachtige tuin, klassiek of modern, natuurlijk of strak, met gras, schuttingen, stenen, planten, bomen of water.

Ook kunnen wij vijvers plaatsen en jacuzzi’s en wilt u overdekt van uw jacuzzi genieten dan kunnen wij een overdekte veranda voor u bouwen, onze mogelijkheden zijn onbeperkt.

Leg uw tuinidee aan ons voor en kom erachter wat wij als hoveniersbedrijf voor u kunnen betekenen. Wij kunnen uw idee voorzien van feedback, toetsen op haalbaarheid of aanpassen.

Wij denken graag met u mee dus schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om samen met u uw droomtuin te ontwerpen en tuin aan te leggen.

Plan van aanpak

Wij zetten ons tuinadvies graag voor u om in een concreet plan van aanpak. Stel dat uw tuin momenteel helemaal niet naar uw zin is omdat het vol staat met planten van de vorige eigenaar.

De planten vragen bijvoorbeeld erg veel onderhoud waar u geen tijd voor heeft.

Wij kunnen u adviseren over welke begroeiing niet zoveel onderhoud vraagt. De zogenaamde onderhoudsvriendelijke tuin.

U weet concreet wat u wilt, beschut zitten, een plek om te eten, een plek om te zonnen en een aantal vaste planten met een bepaalde kleur bloemen?

U weet alleen niet precies welke planten hier geschikt voor zijn en welke begroeiing deze kleur zo lang mogelijk vasthouden.

tuin opknappen
Zitkuil met houtenterras

Door onze ervaring en kennis weten wij exact welke planten waar het best tot zijn recht komen in verband met de ligging ten opzichte van de zon bijvoorbeeld.

Zodat de tuin een zo lang mogelijke periode per jaar er uitziet zoals u dat wilt. Als het nodig is beginnen we vanaf nul. We kunnen een compleet ontwerp voor uw tuin maken.

En door de het gebruik van de juiste goedkope schuttingen, de juiste sierstenen voor het terras en planten die de sfeer uitademen waar u naar op zoek bent, kunnen wij de ideale tuin voor u ontwerpen en maken.

U wilt een nieuwe tuin aanleggen of uw bestaande tuin radicaal veranderen. Maar heeft u al een concreet tuinidee?

Wellicht heeft u zelf al uitgewerkt tuinideeën en weet u welke kant u op wilt met uw tuin. Bijvoorbeeld door uw tuinbeplanting te vernieuwen.

Misschien heeft u er wel over nagedacht maar bent u zelf niet tot een concreet plan gekomen. In beide gevallen is het raadzaam om een hovenier in te schakelen.

Wij kijken met onze kennis en ervaring naar uw tuinidee en onderzoeken of het door u bedachte ontwerp of idee in de praktijk haalbaar is.

Mocht dit niet zo zijn, of mocht u niets hebben bedacht, dan kunnen wij uw idee of wens omzetten naar een concreet tuinontwerp.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ook voor een vrijblijvende offerte voor tuinadvies kunt u direct bij ons terecht.

Vraag deze online aan via het offerteformulier en wij nemen zo spoedig contact met u op voor een aantrekkelijk aanbod.

Wij zijn altijd eerlijk en erop gericht om u verder te helpen. Uiteraard kan onze aanbeveling worden omgezet in concreet handelen.

Indien u van plan bent om uw tuin te veranderen of een nieuwe tuin aan te leggen, is het raadzaam om altijd eerst advies in te winnen.

U voorkomt daarmee namelijk in de toekomst eventuele problemen.

Het juiste tuinadvies helpt namelijk te voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan en het zorgt voor een duidelijk, helder beeld.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Vraag en antwoord…

Wat kost een tuinadvies?

De gemiddelde kosten van een tuinadvies hangen af van de hovenier die deze aan u geeft. Is het een tuinarchitect of een doorsnee hovenier? Heeft deze een grote naamsbekendheid of heeft hij geen dure reputatie dan zullen de kosten meevallen. Op deze pagina vindt u alles over de kosten van een tuinadvies.

Mijn tuin moet eerst leeggehaald en afgegraven worden, doen jullie dit ook?

tuin-laten-ophogen

Wij als hovenier vernieuwen niet alleen uw tuinbeplanting, maar zijn eveneens ervaren met het afgraven, en het egaliseren en ophogen van uw tuin. Klik op de betreffende link waar u meer over wilt weten.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!