Sinds 1988

Voortuin aanleggen kosten

Is uw voortuin een chaos? En zo u graag uw voortuin willen laten opknappen? Een voortuin geeft bij ieder huis een eerste indruk van hoe de bewoner met zijn of haar huis omgaat. Het is daarom belangrijk dat uw tuin aan de voorkant van uw huis er netjes en verzorgt bijstaat.

Maar wat kost een voortuin aanleggen? De Hovenier-Gigant zet alle kosten voor u op een rijtje:

voortuin aanleggen kosten
Strakke voortuin aanleg

Wat kost een voortuin aanleggen?

De gemiddelde kosten voor een voortuin aanleggen zullen gemiddeld uitkomen op een bedrag van rond de € 850,-. Afhankelijk hoe groot of klein uw voortuin is kan dit bedrag wat hoger of lager uitvallen. Ook tellen uw wensen mee in de kosten.

Als u een hovenier inschakelt en aan het werk zet voor € 35 per uur dan is het totaalbedrag moeilijk te bepalen. Wilt u veel bestrating laten aanleggen in uw voortuin dan kunt u rekening houden met €90 per m2. Kiest u voor een het aanleggen van gras dan zal u maar €10 per m2 betalen. Er zit dus een groot prijsverschil tussen de keuzes die u maakt.

Leest u hieronder de gemiddelde prijzen voor het aanleggen van een voortuin op verschillende manieren:

Aanleg soortGemiddelde prijs incl Btw
Gras laten aanleggen€ 6 tot € 11 per m2
Beplanting aanbrengen€ 9 tot € 25 per m2
Hovenier inschakelen€ 35 tot € 40 per uur
Straatwerk laten aanleggen€ 40 tot € 120 per m2
Verlichting voortuin aanleggen€ 70 tot € 90 per m2
Schutting plaatsing€ 50 tot € 190 per meter
Tuinontwerp voortuin€ 190 tot € 400 per ontwerp

Om u het juiste idee te kunnen geven in wat voor prijs u beland geven wij hier de meest voorkomende prijsvoorbeelden.

Goedkoop je voortuin opknappen

De gemiddelde kosten voor het laten aanleggen van een redelijk simpele voortuin zullen rond de € 50 per m² uit komen. Bij een voortuin tussen de 10 m² en 12 m² met de aanleg van een sierbestrating en wat mooie planten zal u gemiddeld tussen de € 40,- en € 60,- betalen.

Normale voortuin

Veel van onze klanten kiezen tegenwoordig voor een strakke voortuin. In de meeste gevallen kiezen zei dan wel voor wat losse elementen zoals verschuifbare platenbakken of een verplaatsbaar zitbankje. Ook een mooi sierhekwerk om de voortuin heen wordt dan niet overgeslagen. De gemiddelde kosten liggen dan tussen de € 70 per m² en € 800 per m²

Mooie luxe voortuin

Wilt u een mooie luxe voortuin dan betaalt u een gemiddelde prijs van € 80 per m². Bij luxe voortuinen wordt er door ons ook licht in de grond (zoals grondspots) aangelegd. Dit zijn spotjes waar je overheen kunt lopen of rijden. Buiten deze grondverlichting zullen wij duurdere stenen voor de eventuele oprit gebruiken. Voor de aanleg van een luxe 12 m2 voortuin betaald u een gemiddelde prijs van € 1.100,-

Welke keuze bepaalt de kosten van een voortuin aanleggen?

Wilt u graag uw voortuin aanlaten pakken? dan zijn er verschillende keuzes die invloed hebben op de totaalprijs om jouw ideale voortuin te idealiseren.

1: Het tuinontwerp laten maken

Het is altijd verstandig een goed tuinontwerp te laten maken voordat u een voortuin laat aanleggen. Zo komen alle belangrijke details op tekening te staan en kunnen er geen vergissingen optreden. Onze tuinarchitect luistert zorgzaam naar uw wensen en zal deze combineren met zijn eigen kennis en creativiteit en ervaringen in voortuinen. Wilt u de perfecte voortuin ontwerpen dan betaalt u een gemiddelde prijs van rond de € 300,-

2: Welke soort beplanting?

Zoals we al vertelde worden voortuinen vaak strak en onderhoudsvrij aangelegd. Dit houd in dat er veel minder planten en struiken worden gebruikt dan voorheen. Het grote voordeel van een onderhoudsvrij voortuin is dat u eigenlijk geen tot nauwelijks iets aan de tuin hoeft te doen.

Een voortuin zonder beplanting is natuurlijk wel wat ongezelliger, echter kost het laten aanleggen van beplating gemiddeld genomen rond de € 25 per m²,

Heeft u totaal geen interesse wat voor soort planten er in uw voortuin moeten komen te staan? Dan kunt u bij het voortuin ontwerp ook een beplantingsplan laten opstellen. Een plan voor de juiste beplanting in uw voortuin kost u gemiddeld rond de 50% van het gehele tuinontwerp.

3: Gras aanleggen of bestrating?

Niemand wilt door het zand van zijn voor- of achtertuin naar binnen lopen. Als u kiest voor het bestraten van de oprit of als een looppad naar uw voordeur, dan zal het laten bestraten van je voortuin rond de € 80,- per m2 gaan kosten.

Wilt u een veel goedkopere optie dan is kunstgras aanleggen vele malen goedkoper. Hiervoor zal u gemiddeld € 7,00 per m2 betalen. Ook kunstgras is onderhoudsvrij, net als het straatwerk van uw voortuin.

Kiest u toch voor het bestraten van uw voortuin dan heeft u te maken met meerder factoren die de prijs beïnvloeden. Zo is de aankoop van betontegels een stuk goedkoper dan tegels van natuursteen. Maar ook sierbestrating in een apart verband laten aanleggen is weer duurder dan recht toe recht aan.

4: Tuin verlichting

Als u een nieuwe tuin heeft laten aanleggen dan is tegenwoordig tuinverlichting niet meer weg te denken. De kosten van verlichting in uw tuin kunnen erg afhankelijk zijn van de keuze in de tuinspots. De gemiddelde prijs om tuinverlichting aan te laten leggen door een elektricien kost rond de € 80 per m².

Zoals we al vertelde is de prijs afhankelijk van de soort lampen en spotjes. Zo kunt u kiezen voor lampen aan de muur of tuinschutting, maar ook voor grondspots.

5: Schutting laten plaatsen

Afhankelijk hoe groot uw voortuin is kunt u overwegen om een schutting te laten plaatsen. Een kleine voortuin heeft vaak geen schutting maar een laag hekwerk. Een sierhekwerk is dan ook de meest gekozen soort. U betaald hiervoor een gemiddelde prijs van € 70 per m², inclusief plaatsen. De kosten zijn altijd afhankelijk van de materiaalsoort.

Hout wat geïmpregneerd is is het voordeligste maar heeft weer niet zo een zeer hoge kwalitet. Hardhouten of metalen tuinhekken zullen duurder zijn maar hebben een veel langere levensduur. Deze gaan tot wel 30 jaar lang mee zonder dat u hieraan onderhoud hoeft te plegen.

6: De hovenier

Als u de aanleg van uw voortuin wilt voortzetten dan is het inhuren van een hovenier geen overbodige luxe. De meeste hoveniers leggen een voortuin in een zeer korte tijd aan en meestal voor een redelijke goedkope prijs. Een gemiddelde hovenier kost per uur rond de € 35 per m².

Nieuwbouw voortuin

Gefeliciteerd met uw nieuwbouwwoning! Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning wordt er als eerst aan het opknappen van de binnenkant van de woning gedacht. Zodra de nieuwe bewoners weten hoe ze het nieuwbouwhuis willen inrichten komt de inrichting van de nieuwbouwtuin inzicht.

Wat gaan we doen met de tuin van onze nieuwbouwwoning? En wat zijn de mogelijkheden? Bij het opleveren van het nieuwe huis is zowel de voortuin als achtertuin een grote bak zand.

Het is daarom van groot belang dat u ruim van te voren een tuintekening laat maken zodat het hoveniersbedrijf wat u inhuurt meteen weet waar ze aan toe zijn. Door een tuinontwerp te laten schetsen weet u ook vaak meteen wat de kosten zijn.

Vraag geheel vrijblijvend de prijzen aan voor het inrichten van uw nieuwbouwtuin en wij zullen u verassen met de scherpste offerte…..

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!