Sinds 1988

Hovenier offerte

Als u een gratis hovenier offerte wilt gaan aanvragen geeft dit u een goed inzicht wat een tuinaanleg of het laten onderhouden van uw tuin gaat kosten.

Ook voor de kleinere tuinklussen of het laten opknappen van uw tuin wilt u natuurlijk vooraf de kosten weten, bijvoorbeeld wanneer u een boomstronk wilt laten verwijderen of uw complete voor- of achtertuin wilt laten renoveren en laat opknappen.

Leest u hier alle informatie over hoe een hovenier offerte wordt opgesteld en de belangrijkste aspecten die u moet weten bij het aanvragen van de prijsindicatie.

prijzen aanleg tuin berekenen
Tuinaanleg Amsterdam

Wat kost een hovenier?

Wat komt er in een hovenier offerte te staan en wat kunt u verwachten? De hoveniers prijzen verschillen per tuinaanlegbedrijf. Een gemiddeld tuinontwerp laten maken kost gemiddeld tussen de €35,- tot aan €60,- per m². Maar hoe groter uw tuin en het ontwerp hiervan wordt des te meer kosten u zult betalen aan het hoveniersbedrijf.

Dit blijft natuurlijk een serieuze investering als u uw tuin wilt laten renoveren.

Aanleg nieuwe tuin

Wilt u uw oude tuin geheel opnieuw laten aanleggen? Wat kost een compleet nieuwe tuinaanleg dan? Afhankelijk van de tuininrichting, planten, en materialen kunt u rekening houden met €40,- tot €90,- per m². Uiteraard heeft u zelf invloed op deze prijzen. Kiest u voor goedkope tegels te laten leggen of kiest u voor dure keramische tegels?

Mocht u een klein budget hebben om uw tuin te laten opknappen? Kies dan niet voor al te duren materiaalsoorten maar voor goedkope tuintegels en betaalbare planten en struiken. Tot slot kunt voor een goedkopere tuin opknapbeurt rekening houden met een prijs van €20,- tot €30,- per m².

Leest u snel door en kom achter alle hovenier kosten op deze pagina:

TuinprojectPrijzen per m²
Tuinontwerp laten maken€ 35,- tot € 60,-
Tuin laten aanleggen€ 45,- tot € 90,-
Tuinrenovatie laten uitvoeren€ 45,- tot €90,-
Tuinonderhoud (regelmatig)€ 20,- tot €30,-

Hovenier offerte voor uw tuinklus

In het algemeen kunnen hoveniers verschillende werkzaamheden uitvoeren zoals het opknappen van uw tuin. U kunt eigenlijk voor alle soorten klussen in uw tuin een offerte aanvragen.

Wanneer u duidelijkheid heeft over uw wensen voor de tuinaanleg kan onze hovenier geheel gratis vrijblijvend een offerte voor u op maat maken.

Hoe beter u de tuinklus omschrijft des te beter de tuinman de kosten kan berekenen in zijn prijsopgaven.

In de offerte van de hovenier zullen verschillende onderdelen beschreven worden. Hieronder geven wij u een overzicht van de belangrijkste.

Een goede omschrijving van de werkzaamheden in uw tuin die de vakman gaat uitvoeren.

 1. Materiaalkosten.
 2. Start en opleverdatum.
 3. Garantie bepalingen.
 4. Inclusief en exclusief BTW.

Overleg met uw tuinman vooral het eventuele meerwerk. Er komen namelijk altijd wel onvoorziene kosten de hoek om kijken.

Het is daarom van groot belang dat u weet wat hier de prijzen van zullen zijn zodat u niet achteraf voor dure verrassingen komt te staan.

Onderhoudsvriendelijke tuinaanleg

Onze hoveniers zijn kwaliteit gedreven

Al onze hoveniers zijn aangesloten bij de branche vereniging.

De vrijblijvende offerte die u aanvraagt, en wij opmaken, kan dan ook worden getoetst op de kwaliteit hiervan. Waar er allemaal op gelet wordt?

Lees hieronder de belangrijkste punten;

 • Staan er klachten open van klanten?
 • Is de hovenier lichamelijk gezond?
 • Goede en nette referenties minimaal 80%

Kosten hovenier 2022/2023

In de aangevraagde hovenier offerte voor uw tuinaanleg kunt u de hovenier kosten gespecificeerd terug vinden inclusief de btw.

We zullen u hier een voorbeeld geven van de gemiddelde omschrijving die hoveniers in hun offertes hebben staan.

 • Kosten van een tuin ontwerpen:
  Een tuin laten ontwerpen kost gemiddeld € 200 per ontwerp. De exacte kosten van het laten maken van een tuinontwerp zijn gedeeltelijk afhankelijk van de grootte van uw tuin.
  Bij een tuin van 200 m2 zal een prijs worden berekend van € 2 per m2 per ontwerp.
 • Kosten van een tuinaanleg:
  De gemiddelde kosten van een tuinaanleg  liggen rond de € 40 tot € 80 per m2. Dit bedrag is inclusief de uren van een hovenier en het gebruikte materiaal. De prijs kunt u uiteraard aanpassen aan uw wensen.

Bij het aanvragen van tuinaanleg offertes krijgt u een zeer duidelijk inzicht in de exacte tuin aanleggen kosten. Maar bij het aanvragen van meerdere offertes zal u ook geld besparen.

Iedere hovenier hanteert een ander tarief, en door verschillende offertes met elkaar te gaan vergelijken weet u zeker dat u kiest voor de hovenier met de scherpste prijs!

Door het vergelijken van offertes kunt u wel tot 25% besparen op de algehele kosten.

tuinaanleg offerte
Strakke tuinaanleg Utrecht

Vergelijken van uw hovenier offerte

Bij het aanvragen van een hovenier offerte ontvangt u al de prijzen binnen enkele dagen. Omdat dit zo snel gaat heeft u alle tijd de offertes te gaan vergelijken met andere bedrijven.

Door het vergelijken van tuinaanleg offertes kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw tuinaanleg.

De Hovenier-Gigant kan u garanderen dat de offerte die uitgebracht wordt zeer scherp in prijs zal zijn.

Laat u zichzelf verrassen door een uitstekende service en de laagste prijzen die wij berekenen.

Overzicht prijsberekening

Wat moet er nog meer staan in de prijsberekening? U leest in de hovenier offerte terug welke tuinwerkzaamheden de hovenier voor u gaat uitvoeren.

De hovenier maakt voor u een overzicht van de kosten voor uw tuinontwerp, tuinrenovatie, aanleg van een nieuwe tuin of het onderhoud.

Als de prijsopgave gebaseerd is op een tuinontwerp, dan is de beschrijving van het werk en het materiaal uitgebreid.

Over het algemeen staan de volgende onderdelen op offertes:

 • Prijzen tuinaanleg en ontwerp.
 • Werkzaamheden/ Onderhoud tuin.
 • Garantietermijn materialen.
 • Geldigheidsduur.

Checklist hovenier offerte tuinaanleg

Het is belangrijk dat u de onderstaande aspecten terug vindt in uw tuinaanleg offerte.

Let hierop dat deze duidelijk vermeld zijn:

 • Geldigheidsduur offerte: Hoelang geldt de offerte? Dit moet minimaal 4 weken zijn.
 • Garantietermijn: Hoelang geeft het hoveniersbedrijf garantie op de geleverde tuin werkzaamheden?
 • Voorwaarden: Op de offerte moeten de algemene voorwaarden zijn vermeld van het bedrijf.
 • Kvk en belasting nummer: Uiteraard moet het Btw en het Kvk nummer zijn vermeld van het hoveniersbedrijf.

Bij de meeste offertes die worden aangevraagd zit er een bijlage bij met het tuinontwerp en het gehele onderhoudsplan van de tuin.

Planning werkzaamheden tuinman

Als u een specifieke periode voor uw tuinaanleg in uw hoofd heeft, dan is het verstandig om ruim op tijd offertes aan te vragen.

Veel mensen willen in de zomer van het buitenleven genieten. Het voorjaar is daarom voor veel hoveniersbedrijven de drukste periode van het jaar.

Hoe wilt u uw tuin hebben?

Wanneer een hovenier zijn offerte voor de tuinaanleg of het onderhoud van uw tuin op maakt moet hij natuurlijk ook weten hoe uw tuin er uit moet komen te zien.

U kunt samen met hem een tuin tekening maken en alle details doorspreken zodat u van te voren een goed beeld krijgt van u nieuwe tuin.

Op deze manier kan de hovenier rekening gaan houden met meer en minder werk en extra kosten die u mogelijk kwijt kunt zijn.

Hovenier kiest de juiste!

Wat een goede optie is als u een hovenier aan het zoeken bent is dat u natuurlijk het beste er één in de buurt kan vinden.

De prijs van de werkzaamheden heeft ten alle tijden invloed op de plaats waar de hovenier vandaan komt. Denk maar eens aan de voorrijkosten en brandstof kosten etc. Een hovenier in de buurt kiezen is altijd voordeliger!

Wij wachten uw vrijblijvende hovenier offerte aanvraag met belangstelling af. Graag tot ziens bij de Hovenier-Gigant!

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!