Sinds 1988

Tuin opknappen

Heeft u behoefde aan het opknappen van uw tuin? Een tuin of dit nu uw voortuin of achtertuin is blijft niet het gehele jaar mooi. Ook gebeurt het vaak dat onze klanten de tuin om de paar jaar willen veranderen qua inrichting en het interieur.

Is uw tuin verzakt, of ziet deze er niet zo mooi meer uit? Leest hier wat je moet doen om je tuin op te laten knappen.

tuin opknappen
Geheel opgeknapte tuin Egmond

Wat kost een tuin opknappen?

Iedereen wilt in de zomer kunnen genieten van zijn of haar tuin. Maar de meeste mensen zullen hun tuin eerst moeten opknappen na de wintermaanden. Wij hebben in het onderstaande kostenoverzicht de prijzen van het opknappen van je tuin (waar u rekening mee kunt houden) kenbaar gemaakt.

Soort opknapbeurtGemiddelde prijzen
Tuin laten aanleggen€ 9 tot aan € 20 per m²
Tuin laten leeghalen€ 9 tot aan € 17 per m²
Tuin laten uitgraven€ 9 tot aan € 20 per m²
Tuin laten ophogen€ 12 tot aan € 25 per m²
Schuttingen laten plaatsen€ 80 tot aan € 125 per str meter
Tuin laten bestraten€ 15 tot aan € 70 m²
Tuinontwerp laten maken€ 150 tot aan € 350 per ontwerp
Boom laten kappen€ 300 tot aan € 600 per boom

Je tuin opknappen

Je kunt het opknappen van je tuin zo gek maken als je zelf wilt. Wilt u uw gehele tuin opknappen of maar een gedeelte hiervan? We zullen voor u hier een onderscheid maken van een tuinonderhoud of het compleet opknappen van uw oude tuin.

Tuin onderhoud

Als u uw tuin wilt laten opknappen dan zou u ook eens kunnen nadenken over een uitgebreide tuinonderhoud. Door onderhoud te plegen aan uw tuin wordt de voor- of achtertuin ook opgeknapt. Als je onderhoud laat plegen aan je tuin hoef je natuurlijk niet je gehele tuin leeg te laten strippen. U kunt denken aan het gras te maaien, het onkruid te verwijderen of het snoeien van bomen en planten.

Een hovenier of tuinman kan natuurlijk het onderhoud van de bestaande tuin flink uitbreiden door ook het straatwerk te reinigen met een hogedrukspuit.

Tuin een gehele opknapbeurt geven

Bent u toch van plan om uw gehele tuin een metamorfose te gaan geven? Maak dan eerst even tijd om met een tuinarchitect een ontwerp te gaan schetsen. Zo komen u tuinwensen goed op papier te staan en kan onze hovenier hiermee aan de slag.

Zo kunt u eerst uw kleine of grote tuin leeg laten halen zodat er geen vervelende boomwortels of struiken meer in de weg staan voor de aanleg van uw nieuwe tuin. Nadat de tuin is leeggehaald kan u uw tuin ophogen mocht deze verzakt zijn in de loop van de tijd. Na de tuinophoging kan de aanleg van uw ideale tuin beginnen. Denk hierbij aan:

 • Het bestraten
 • Terras aanleggen
 • Aanleg van houten vlonders
 • Planten en bomen

Voor de aanleg van je tuin is het inschakelen van een van onze hoveniers geen overbodige luxe. De hoveniers van de Hovenier-Gigant hebben veel ervaring en kennis.

Onze hovenier heeft uw tuin dan ook binnen een korte tijd opgeknapt. Een hoveniersbedrijf zoals de Hovenier-Gigant heeft veel meer beschikking over vakmensen en groter materieel voor dit soort zware tuinklussen.

Beste tuin opknappen tips

 • Zorg voor tuininspiratie: Tuin ideeën en een leuke inspiratie is belangrijk voor het opnieuw opknappen van je tuin. Kijk in tuintijdschriften of boeken om verschillende tuinstijlen te ontdekken. Op deze manier kan u later niet denken o had ik dit ook maar gedaan! Ook op het internet zijn er genoeg droomtuinen te ontdekken met prachtige foto’s.
 • Maak van te voren een tuinontwerp: Heeft u nog geen idee hoe u uw tuin wilt laten opknappen? Dan is het een goed idee om een tuinontwerp te laten maken door onze tuinarchitect. Onze tuinarchitect luistert goed naar uw wensen en past al deze wensen toe aan het tuinontwerp.
 • Tuinman inhuren: Wilt u graag een professionele tuinman inhuren voor het onderhouden van uw tuin? Let dan wel goed op op de keurmerken van een tuinman. Zo is een goede tuinman aangesloten bij bijvoorbeeld, Groenkeur, Tuinkeur of de vereniging van Hoveniers en groenvoorzieners (ook wel VHG genoemd)
 • Kies voor een onderhoudsabonnement op uw tuin: Wilt het liefst zelf helemaal niks doen aan uw tuin? Dan kunt u overwegen om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Onze tuinman of hovenier zorgt dan voor het jaarlijkse onderhoud van uw gehele voor- en achtertuin.
nieuw-aangelegde-tuin
Nieuwe tuin Amsterdam
 • Nadat uw tuin compleet is opgeknapt kunt u weer heerlijk genieten van uw prachtige tuin.
 • Na de opknapbeurt heeft uw tuin voorlopig geen onderhoud meer nodig.
 • De nieuwe tuin is nu helemaal ingericht naar jou wensen
 • Door hulp van onze hovenier zal uw tuin het gehele jaar er prachtig bijstaan.

Low budget opknapbeurt

Heeft u weinig budget maar wilt u toch graag uw tuin laten opfrissen? Dan zijn er altijd wel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan zelf uw tuin leeg te halen en alleen de hovenier de tuin opnieuw in te laten delen. Of spreek met de tuinman af dat u hem hulp aanbied zodat de kosten binnen uw lage budget vallen. Er is altijd wel een mouw aan te passen om ook voor weinig geld uw tuin op te laten knappen.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!