Tuin egaliseren

Als u van plan bent de bestaande verzakte tuin “aan te pakken” en u wilt het dit keer echt groots gaan aanpakken? Dan kan het handig zijn ons in te schakelen om uw tuin leeg te ruimen en weer egaal en vlak te maken..egaliseren dus.

Voordat u namelijk de de grote of kleine tuin kunt laten egaliseren van uw nieuwbouw of bestaande woning, of een deel van de tuin in verband met het aanleggen van een nieuw terras, zal alles verwijderd moeten worden.

De voor- of achtertuin tuin egaliseren van uw huis is best een klus wat aardig wat tijd in beslag neemt.

Is jouw tuin in de loop van de tijd verzakt en is dit een doorn in u oog? Door uw tuin opnieuw te laten egaliseren zal uw voor -of achtertuin of zelfs uw erf er weer uitzien als nieuw.

Maar wat kost het egaliseren van je tuin per m2 ( vierkante meter )? Leest u op deze pagina alle prijsinformatie.

vlak-maken-van-tuin

Welke werkzaamheden kunnen wij als erkend hoveniersbedrijf voor u verrichten:

Stel dat u een vijver heeft en deze graag wilt laten verwijderen dan kunnen wij deze meteen dicht storten met zand.

Als er in uw nieuwe tuinplannen sprake is van een verhoogd terras, dan kunnen wij ook dit gedeelte vullen met ophoogzand. Uiteraard werken wij uw gehele voortuin of achtertuin af om het tuin egaliseren te starten.

Wat kost een tuin egaliseren?

Voordat je je tuin laat egaliseren en om laat ploegen moeten er een aantal dingen gebeuren voordat het omspitten van start gaat!

 • Laat eerst je tuin uitgraven om een juiste start te maken met de ondergrond. Op deze manier heeft u geen last van zwarte aarde meer in het te egaliseren gedeelte van de tuin. Uitgraven gebeurt tot een diepte van ongeveer 20 cm.
 • Hierna kan het omploegen/ omspitten beginnen en het ophogen van de tuin.

Leest u hier de onderstaande de gemiddelde prijzen voor het egaliseren van je tuin per m2.

TuinwerkzaamhedenGemiddelde kosten per m2
Uitgraven, omploegen en ophogen tuin€ 9 tot aan € 14
Egaliseren tuin ( uitvlakken )€ 1 tot aan € 2
Terugleggen oude bestrating€ 8 tot aan € 17
Ophoogzand aanvullen€ 13 per kuub ( m3 )
verhogen-tuin
Snel een prijsindicatie?

Vlakke ondergrond voor de bestrating

Als u tegels in uw tuin of op het terras wilt leggen, dan is het vaak nodig om uw grond te egaliseren. Dit houdt in dat u de grond zo egaal mogelijk maakt.

U moet zich alleen niet verkijken op deze klus, want het zal lichamelijk veel van u vragen.

De hoveniers van de Hovenier-Gigant kunnen dit voor u doen.

Wij kunnen de grond gelijk maken en ophogen, zodat u hier uw nieuwe tuintegels vlak kunt neerleggen. Wij beschikken over het juiste gereedschap om alles uit uw tuin te verwijderen en heeft u wel eens gedacht aan het gemak ….. omdat wij al het tuinafval en de grond onmiddellijk afvoeren.

Dat scheelt u wekenlang groenbakken vullen en aanbieden.

Zowel het omspitten van de tuin of het afgraven en egaliseren kan met de hand gedaan worden maar ook machinaal. Als er ruimte is voor een graafmachine zullen wij hier uiteraard gebruik van maken.

Een graafmachine word veel gebruikt bij wat grotere tuinen voor het neerleggen van graszoden of tegels.

Egaliseren voor bestrating

Als u van plan bent een nieuw terras aan te laten leggen of uw oprit naar uw bestaande of nieuwbouw woning te laten herbestraten dan is het van groot belang dat eerst de ondergrond goed wordt uitgevlakt. De nieuwe bestrating moet natuurlijk vlak komen te liggen zonder hobbels en kuilen. Onder het bestraten van een huis vallen de volgende onderdelen:

 • Oprit van de woning
 • Tuinterras
 • Parkeerplaats
 • Tuinpaden

goedkope-sierbestrating-laten-aanleggen

Onze hovenier kan uw tuin egaliseren

Wanneer wij de grond egaliseren ( vlak trekken ) , dan maken we uw tuin leeg en spitten we deze helemaal om. Daarnaast kunnen wij ook uw tuin weer opnieuw beplanten of er kunstgras aanleggen. Werkelijk alles is mogelijk bij ons.

Als wij uw tuin egaliseren, dan doen wij dit tegen een zeer voordelige prijs. Het is dus ook mogelijk als u een wat kleiner budget heeft. Wilt u meer prijsinformatie?

Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u dan een uitgebreid advies geven.

Snel een prijsindicatie?

Tuin uitvlakken stappenplan

Voor het aanleggen van een nieuwe tuin is het van groot belang dat de ondergrond van de voor of achtertuin vlak is.

Wilt u een terras aanleggen van tegels of hout lees dan hieronder het volgende stappenplan om zo u tuin egaal te maken voordat u begint met het opnieuw inrichten hiervan.

 • Zorg ervoor dat uw ondergrond droog is en ga niet in de regen werken.
 • Verwijder alle rommel zoals stenen en onkruid.
 • Druk vervolgens de grond aan met uw voeten of met een speciale roller. Doet u dit niet dan zal de eerste beste regenbui de grond of gazon laten verzakken.
 • Nu kunt u de grond gaan egaliseren door met een hark, waterpas of machine geheel valk af te rijen. Afrijen van de grond zorgt ervoor dat bulten en kuilen verdwijnen waar plassen water in kunnen blijven liggen.
 • Na het vlak egaliseren kunt u zand toevoegen en aanstampen.

Tuin egaliseren voor tegelwerk

Tuintegels geven uw tuin een persoonlijke uitstraling en zijn makkelijk in tuinonderhoud. Er zijn namelijk allerlei soorten en maten tuin tegels te verkrijgen. U kunt uw tuin bijvoorbeeld een klassieke uitstraling geven met kleine tuintegels.

Kleine tuintegels zijn makkelijk in allerlei vormen te leggen, waardoor u ronde terrassen en kronkelpaadjes kunt laten leggen.

Wilt u een tuin met een moderne uitstraling, dan kunt u kiezen voor de strakke uitstraling van grote tuintegels. U kunt dus tuintegels kiezen die goed bij de uit staling van uw tuin passen.

Alternatieven

Een tuin of terras wordt niet alleen maar geëgaliseerd voor het betegelen. Ook is een vlak gemaakte tuin belangrijk voor de volgende afwerkingen:

 • Gras / graszoden
 • Grind aanleggen
 • Tegels
 • Kinderspeelplaats

Een vlakke tuin is dus de perfecte ondergrond voor verschillende soorten afwerkingen. Wilt u graag weten wat het egaliseren van uw voortuin of achtertuin gaat kosten?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang binnen 2 dagen de exacte prijsindicatie.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een tuin egaliseren?

Het egaliseren en het vlakmaken van uw tuin wordt meestal per m2 berekend. Afhankelijk van het materiaal waarmee de tuin uitgevlakt wordt kan er een prijs worden opgesteld door onze hovenier. Leest u meer over de prijsberekening op onze pagina.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!