Sinds 1988

Tuin afgraven kosten

Wanneer u een tuin gaat aanleggen of wanneer u nieuwe plannen heeft voor uw tuin van uw bestaande- of nieuwbouw woning zult u merken dat de oude grond of het zand vaak net op de verkeerde plaats liggen.

Wilt u uw tuin verbouwen en heeft u verkeerde grond of zit het onkruid in de weg?

Dan is het laten uitgraven van de grond de enigste optie die er eigenlijk is. Maar wat gaat dit kosten?

Het bestraten van de grond of het aanleggen van een gazon op los zand is ten zeerste af te raden.

De beste oplossing voor dit probleem is:

De tuin afgraven en de oude grond af laten afvoeren. U kunt bij ons terecht voor extra tips voor uw tuin afgraven, de prijzen, maar zeker ook voor de prijs tuin bestraten.

tuin-laten-afgraven-nieuwbouw
Voorbereiding tuin aanleggen

Tuin afgraven kosten en afvoeren

Uw tuin afgraven kosten en afvoeren is een lastige en zware klus en die kunt u maar beter overlaten aan ervaren mensen met de juiste know-how.

De hoveniers van de Hovenier-Gigant hebben namelijk alle kennis en ervaring in huis om uw tuin die mooie nieuwe look te geven.

Wanneer de tuin goed bereikbaar is gebeurt het afgraven ervan met een kleine kraan of graafmachine.

Wanneer dat nodig is zal de tuin handmatig met een schop afgegraven worden.

De kosten hiervoor worden ingeschat op basis van een offerte en in de meeste gevallen per m2 berekend.

De tuin afgraven en afvoeren houdt in dat de tuin één egaal oppervlak wordt en dat het teveel aan grond en/of zand wordt afgevoerd in een container.

Na dit alles kunt u de tuin gaan bestraten. Prijs tuin bestraten? Ook hier kan een offerte voor opgesteld worden.

Uitgraven kostprijs

Gemiddeld genomen kost het laten uitgraven van uw tuin rond de € 700,-.

Hoe groter de oppervlakte van uw voor- of achtertuin is ( de vierkante meters ) hoe duurder het uitgraven van de tuin zal worden.

De m2 prijs voor het uitgraven van uw tuin ligt tussen de € 10,- en € 15,- per m2.

Leest u hier het onderstaande kostenoverzicht met de gemiddelde prijzen van verschillende uitgraaf werkzaamheden:

Af- en uitgraven vanGemiddelde prijs per m2
Looppad: 15 tot 20 cm uitgraven + afvoeren + opvullen met zand€ 12,- tot aan € 18,-
Oprit: 20 / 25 cm uitgraven + afvoeren + opvullen met zand€ 18,- tot aan € 20,-
Alleen: Afgraven en afvoeren van de oude tuingrond€ 10,- tot aan € 15,-

Tuin afgraven: kosten berekenen

Wilt u uw tuin opnieuw laten ophogen nadat deze goedkoop is afgegraven, maar u wilt van te voren de kosten even op een rij hebben?

Om u een klein beetje in de juiste richting te duwen hebben wij wat gemiddelde prijzen voor u op een rijtje gezet:

  • 15 cm afgraven en afvoeren en ophogen met zand prijs per m2 €10 – €15
  • 20 cm afgraven en afvoeren en ophogen met zand prijs per m2 €15 – €20
  • Uitgraven en afvoeren €8 – €12 per m2

Bij de Hovenier-Gigant is het eenvoudig om een indicatie te krijgen over de tuin afgraven kosten. U kunt via de website binnen 2 minuten een offerte aanvragen snel en eenvoudig.

Het invoeren van slechts enkele gegevens kost u amper tijd en kan u een heleboel geld besparen. De benodigde gegevens zijn uw naam, mailadres, telefoonnummer en postcode.

Vervolgens beschikt u over een tekst vak waarin u de opdracht zo ruim kunt beschrijven als u zelf wilt. Om de hovenier offerte zo goed en zo gepast mogelijk te kunnen opstellen is het handig als u enkele foto’s van uw tuin uploadt.

Geeft u ook de vierkante meters aan van de grond waar het over gaat. De verwerking van deze gegevens gebeurt enkel en alleen om u een zo goed mogelijke offerte te kunnen aanbieden.

Bij eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen. De vragen die wij regelmatig ontvangen gaan over de volgende onderwerpen:

tuin-leeg-halen
Tuin uitgraven

Tuin afgraven tips

De meest belangrijke tip van de tuin afgraven tips is de volgende: Het is ten zeerste aan te raden om deze werkzaamheden te laten uitvoeren door echte experts in het vakgebied.

Wij bij de Hovenier Gigant, kunnen u talloze tuin afgraaf tips geven door onze jarenlange werkervaring.

Op deze manier bent u er zeker van dat uw tuin er professioneel uitziet!

Prijs tuin laten bestraten

Voor de prijzen van een tuin bestraten kunt u ook een beroep doen op onze vrijblijvende offerte. Het aanvragen hiervan is kosteloos, snel en zoals eerder gezegd geheel vrijblijvend.

Vraagt u meerdere offertes bij verschillende hovenier bedrijven aan dan stelt u zichzelf in de gelegenheid goed te vergelijken.

Zo weet u wat u kunt verwachten aan werken voor een bepaald vooropgesteld bedrag. Begin met het inwinnen van tuin afgraven tips door ons te contacteren. En dan gaan we aan de slag.

Net zoals de prijs tuin afgraven en afvoeren, wordt ook de prijs van een tuin bestraten zo laag mogelijk gehouden. En dat zonder in te leveren op vlak van service en kwaliteit!

Vragen & Antwoorden

Wat kost een tuin afgraven?

website van het jaar

Er zijn verschillende manieren voor het afgraven van uw tuin, de prijs is dus erg afhankelijk van de klus. Het afgraven van een tuin wordt berekend aan de hand van twee factoren: arbeid en materiaal. Leest u hier wat een tuin afgraven kost.

Wat kost een tuin afgraven en bestraten?

Een stratenmaker en een hovenier kunnen samen uw tuin afgraven zodat er meteen een nieuwe bestrating aangelegd kan worden. Alle prijzen van het afgraven en bestraten vindt u terug op deze pagina.

Waarom een tuin afgraven bij nieuwbouw?

Wanneer uw een nieuwbouw woning aankoopt kan het zo zijn dat er de verkeerde grond omheen ligt. Of is er zodanig veel last van onkruid of puin? Dan kan het afgraven van de tuin een goede oplossing zijn. Leest uw meer over de kosten van het afgraven van de tuin per m2 op deze pagina.

Hoeveel kost afgraven en zand storten?

tuin afgraven kosten

Benieuwd naar de kosten voor het afgraven van uw tuin en het storten van zand? Leest u dan hier de benodigde informatie.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!