Tuinaanleg kosten

Een grote of kleine tuin is een van de eerste dingen waar men naar kijkt als we op visite gaan. Daarom is het belangrijk om een mooie voor of achtertuin te laten aanleggen.

De gemiddelde tuinaanleg kosten kunnen in sommige gevallen aardig uit de hand lopen. Toch hoeft dat niet als u uw bestaande tuin veranderen wilt.

Het is namelijk erg belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de functie van uw tuin voordat u een nieuwe tuin wilt laten aanleggen.

Een goede basis is net als in uw huis van belang. Bij een tuin laten opknappen kunt u denken aan;

Omdat wij een vrij bekend hoveniersbedrijf zijn krijgen wij veel vragen over de kostprijs van het aanleggen van een nieuwe tuin.

Denkt u hierbij aan:

Uiteraard is een tuinaanleg van uw voor of achtertuin niet goedkoop. Echter hoeft dit in onze ogen ook niet duur te zijn.

De gemiddelde prijzen van een tuinaanleg lopen erg uiteen.

Wij vinden dan ook dat u recht heeft op een eerlijke prijs / kwaliteitsverhouding. Leest u op deze pagina alles over de prijzen van het opknappen van uw oude tuin voordat u overgaat naar een tuinaanleg.

prijzen aanleg tuin berekenen

Snel een prijsindicatie?

Tuinaanleg kosten hoe worden ze berekend?

De kosten van een gemiddelde tuinaanleg van een bestaande of nieuwbouw woning liggen tussen de € 30 en  € 70 per m2. De genoemde kosten zijn inclusief de arbeidsuren en het materiaal van een hovenier.

Er word voorafgaand aan het aanleggen van uw tuin al een inschatting gemaakt over de eventuele kosten op basis van een ontwerp. De prijzen van een hovenier voor het vernieuwen kunnen nogal verschillen.

Bent u nieuwsgierig naar de exacte kosten voor het laten aanleggen van uw tuin?

Door een vrijblijvende offerte aan te vragen bij ons kunt u wel tot 40% korting ontvangen over de totale kosten. Om u alvast een goede indruk te geven van de prijzen die berekend kunnen worden per onderdeel geven wij u hier een voorbeeld in de onderstaande kosten tabel.

Uiteraard zijn dit de richtprijzen die gemiddeld genomen worden om een tuinaanleg te berekenen.

Als u exact de kosten wilt weten kunt u geheel vrijblijvend een hovenier offerte bij ons aanvragen. En wij zullen binnen een zeer korte tijd u van de prijzen voorzien.

tuinaanleg offerte

Tuin aanleggen kosten de onderdelen

De prijs voor het aanleggen van uw nieuwe tuin is afhankelijk van uw keuzes. Gras leggen is per m2 goedkoper dan een nieuwe bestrating.

Verschillende onderdelen dus ook verschillende kosten!

 • Kosten van beplanting aanbrengen: € 10 tot € 25 per m2.
  Bomen en of stuikgewassen zijn duurder dan bijvoorbeeld (nieuwe jonge) planten. Uw keuze voor planten en of bomen heeft dus een flinke invloed op de totale kosten van het aanleggen van de tuin.
 • Kosten straatwerk oprit of terras: € 20 tot € 90 per m2.
  De kosten van een bestrating hangen natuurlijk af van welke soort tegels of stenen u kiest. Zo zijn er als voorbeeld dure natuurstenen of de goedkopere betonnen stenen. Een goed en betaalbaar alternatief is een oprit van grind of kiezels dit kost rond de 14 euro per m2.
 • Kosten houten terras: € 50 tot € 120 per m2.
  De houtsoort die u kiest heeft hier flink invloed op. Zo kunt u kiezen voor bankirai hardhout of een vurenhout soort wat iets minder lang mee zal gaan.
 • Kosten tuinhuis laten plaatsen: € 400 tot € 4000.
  Een prefab tuinhuis voor bijvoorbeeld uw fietsen of meubels in te zetten zijn al te verkrijgen vanaf 400 euro. Kiest u voor een groter tuinhuis dan zult u moeten denken aan 2000 euro zoals een carport of een op maat gemaakt tuinhuis.
 • Kosten vijver aan laten leggen: € 100 tot € 2000.
  De prijs van een vijver aanleg begint al bij ongeveer € 20 per m2. Wilt u als voorbeeld een vijver aan laten leggen met pompen geheel compleet dus, dan kunt u gerust een prijs van 50 euro per m2

tuin-aan-leggenMeer prijsvoorbeelden

Omdat u nu een goed inzicht heeft in de gemiddelde prijzen voor een tuinaanleg kunnen we nu is bekijken wat voor u tuin het beste is. Bekijkt u hier een handig prijsvoorbeeld:

Goedkope tuin:

Als je simpelweg en goedkoop je tuin opknappen wilt met alleen maar een bestrating of een simpele beplanting dan kunt u rekening houden met een kostprijs van ongeveer 70 per m2 ( vierkante meter ) dit is de goedkoopste tuin aanleg.

Normale tuin:

De meeste mensen die hun tuin willen laten opknappen die een redelijk budget hebben kiezen voor meerdere elementen in hun tuin. Denk hierbij aan het opnieuw aanleggen van een tuin bestrating, nieuwe tuinverlichting plaatsen of een hardhouten terras laten aanleggen. De gemiddelde kosten van zo een uitgave liggen dan rond de €90 per vierkante meter.

Dure luxe tuin:

Als je van plan bent om veel geld uit te geven en je wilt luxe materialen gaan gebruiken in je tuin zoals natuursteen, hardhout of Rvs plaatmateriaal dan kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs van € 200,- per m2.

Alle kanten op met de nieuwe tuinaanleg

Met en bij ons kunt u alle kanten op. Onze tuinaanleg kosten zijn laag en toch bieden we de beste service. Zo houden we het voor iedereen betaalbaar.

Hierdoor kunnen we een tuin voor u realiseren die er nog jarenlang prachtig uitziet.

Ook voor schuttingen plaatsen kunt u bij ons terecht. Het hoeft uiteraard niet zo te zijn dat wij alle voorkomende werkzaamheden uitvoeren. Misschien heeft u ons alleen nodig voor de basis en werkt u uw tuin verder zelf af.

Bij de Hovenier-Gigant is alles mogelijk en ook dat doen wij graag voor u.

Hovenier-Gigant-prijzen
Snel een prijsindicatie?

Wat kost het vernieuwen van uw oude tuin?

De gemiddelde prijzen voor het laten aanleggen van een voor of achtertuin variëren van € 300 tot wel € 15.000. Afhankelijk van hoeveel m2 ( vierkante meters ) uw tuin is kan een vaste prijs worden gemaakt voor de nieuwe bestrating, beplanting en het terras.

Een gemiddelde tuin heeft een oppervlakte tussen de 50 m2 en 100 m2. Als u een hovenier in wilt schakelen die voor een uurloon werkt betaald u een gemiddelde kostprijs van € 30 tot € 50 per uur.

We zullen u hier een duidelijk kostenoverzicht laten zien van de vele onderdelen die met een tuinaanleg te maken hebben.

Onderdelen tuin vernieuwenGemiddelde prijs
Tuinontwerp laten maken€ 200 – € 350
Kunstgras / gras laten aanleggen€ 4 – € 9 per m2
Beplanting laten planten€ 8 – € 25 per m2
Vijver laten aanleggen€ 900 – € 15.000
Verlichting laten monteren€ 60 – € 80 per m2
Tuinhuisje laten plaatsen€ 150 – € 7.000
Pergola plaatsen€ 600 – € 3000
Prieel aanleggen€ 900 – € 4000
Houten terras laten aanleggen€ 50 – € 150 per m2
Schuttingen laten zetten€ 40 – € 180 per meter
Straatwerk laten aanleggen€ 40 – € 120 per m2
Kosten hovenier€ 30 – € 50  per uur

Offerte tuinaanleg vrijblijvend

Als u uw tuin laat aanleggen door een professionele hovenier of hoveniersbedrijf, dan is het verstandig om van te voren een hovenier offerte aan te vragen. De prijzen kunnen wel tot 40% verschillen met die van andere hoveniersbedrijven.

Als u uw offerte gaat vergelijken dan zult u zelf inzien dat wij 40% voordeliger zullen zijn.

Bij de tuinaanleg kunt u de kosten helemaal zelf in de hand houden. Zo bieden wij u diverse mogelijkheden waar u uit kunt kiezen.

U kunt bij ons helemaal zelf bepalen welke werkzaamheden wij uitvoeren en welke u zelf doet. Wij kunnen uw tuin bijvoorbeeld enkel beplanten, maar hierbij ook een vijver of een barbecue plaatsen.

Veel mogelijkheden met een tuinaanleg

Bij ons heeft u dan ook voldoende mogelijkheden van een onderhoudsvriendelijke tuin tot aan de meest modernste. Hierdoor kunt u de tuinaanleg kosten bij ons laag houden.

Bij het aanleggen van een goedkope tuin werken wij in ieder geval altijd met materialen van een hoge kwaliteit. En omdat wij ons materiaal groot inkopen profiteert u hier direct al van mee.

Bespaar op uw nieuwe tuin aanleggen

Kosten besparen en goedkoop uitwezen willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe kun je dit doen en wat is de makkelijkste manier? Als u tuinaanleggers wilt inhuren voor uw nieuwe tuin dan kunt u besparen om de klus samen uit te gaan voeren. U kunt helpen met bijvoorbeeld:

 • Oude bestrating afvoeren
 • Nieuwe tegels aangeven

Als u het zelf leuk vind om te tuinieren maar het bestraten van de tuin wordt u teveel dan kunt u de klus natuurlijk ook gedeeltelijk uitbesteden aan een hovenier.

Bespreek alles van te voren met de tuinman door en u zult zien dat u uiteindelijk flink zal besparen op de kosten en goedkoper uit bent dan u dacht.

Ontdek onze service en vraag vrijblijvend online een offerte van onze hovenier aan. Binnen maximaal twee werkdagen ontvangt u van ons een kostenindicatie.

Vragen & Antwoorden

Wat kost tuinaanleg?

De kosten van een nieuwe tuin aanleggen bij zowel een nieuwbouw als bestaande woning lopen erg uiteen. Dit hangt af van welke soort bestrating, soorten beplanting en de staat van de huidige tuin etc. Leest u hier alles over de kosten van een tuinaanleg.

Wat valt er onder tuinaanleg?

Een nieuwe tuin aanleggen kan op verschillende manieren zo kan men de gehele oude tuin leeghalen en beginnen met het aanleggen van een nieuwe tuin. Of men kan een stuk van de huidige tuin behouden en het overgebleven gedeelte opknappen. Leest u hier alles over de prijzen van je tuin laten opknappen.

Wat kost tuinaanleg per m2?

Er zijn verschillende vierkante meter prijzen om een tuinaanleg te berekenen. Hoe groter de oppervlakte van de tuin hoe goedkoper de tuinaanleg kost. Leest u hier de gemiddelde prijzen van een tuinaanleg.

Wat kost tuinaanleg nieuwbouw?

Bij een nieuwbouw woning zal de tuin eerst afgegraven moeten worden. Hierna kan de hovenier beginnen met het aanleggen van de tuin. Door de afgraaf werkzaamheden worden de kosten van de tuinaanleg iets hoger dan gemiddeld. Leest u hier alles over de gemiddelde kosten van een tuinaanleg bij een nieuwbouw woning.

Hoe duur is een tuinaanleg?

De kosten van een nieuwe tuin aanleggen zijn geheel afhankelijk van de oppervlakte van uw voor-of achtertuin en de materiaal keuze. Leest u hier alle informatie hierover wat een nieuwe tuin aanleggen kost voordat u begint met het vernieuwen van uw tuin.

Wie kan mijn tuin opknappen?

Voor het opknappen van uw tuin kunt u een tuinman (hovenier) inschakelen. De hovenier zal een tuinontwerp maken inclusief de algemene kosten van de opknapbeurt. Leest u hier alles over wat een tuin opknappen kost.

Hoe beginnen met een tuinaanleg?

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin van een bestaande woning begint de hovenier met het leeghalen van de oude tuin. Bij een nieuwbouw woning zal de tuin vaak eerst afgegraven moeten worden. Lees hier meer informatie over de prijs per vierkante meter van een nieuwe tuin aanleggen.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!