Schuttingen plaatsen

Iedereen wilt natuurlijk genieten van de privacy van zijn eigen voor- of achtertuin of dit nu voor een bestaande of nieuwbouwwoning is.

Een tuinafscheiding of schutting laten plaatsen is daarom tegenwoordig niet meer weg te denken.

Heeft u een mooie schutting uitgekozen maar deze moet nog wel geplaatst worden? Omdat tuin schuttingen plaatsen een behoorlijke tuinklus is kunt u dit beter overlaten aan de Hovenier-Gigant.

Op deze pagina vertellen wij u alles over de kosten van schuttingen laten plaatsen in uw voor- of achtertuin, de verschillende materialen en de prijs per meter inclusief de kostprijs voor het monteren en de plaatsing.

schutting-laten-plaatsen-kosten

Kosten schuttingen laten plaatsen

De tuin is een heerlijke plek om tot rust te komen. Even alle drukte proberen te vergeten en tot rust komen hoort er tegenwoordig gewoon bij.

Bij iedere soort tuin hoort een bijpassende tuin schutting. Maar wat zijn de gemiddelde prijzen van de verschillende soorten schuttingen?

Wij zullen u hieronder een klein overzicht geven van de kosten die verschillende tuinafscheidingen met zich meebrengen.

Schutting 1.80 1.80Gemiddelde prijs
Hardhouten schutting € 25 – € 90
Kunststof schuttingen € 45 – € 100
Composiet schuttingen € 50 – € 95
Plaatsen schuttingen € 30 – € 30 per uur
Overige materialen € 10 – € 40

Zoals u hierboven kunt zien lopen de bedragen in sommige gevallen van tuinschermen en schuttingen erg uiteen.

Als voorbeeld te geven kunt u bij een houten schutting kiezen voor hardhout maar ook een goedkopere grenen soort.

Hardhout gaat veel langer mee en daar is de prijs dan ook naar.

De meest gekozen soort schutting op het moment is die van composiet. Een kunststof schutting die totaal geen onderhoud nodig heeft en jaren lang zijn prachtige kleur behoud.

Snel een prijsindicatie?

Goedkoopste oplossing

Heeft u een klein budget? Maar u word gedwongen om toch een schutting aan te brengen in uw tuin omdat u last heeft van uw buren? Dan zijn de onderste opties de goedkoopste oplossing voor een tuinafscheiding te plaatsen:

schuttingen-zetten

De volgende opties zijn niet noodzakelijk voor je schutting, maar ze zijn het wel waard om te overwegen.

Goedkope optiePrijsVoordelen
Gaasschermen plaatsen€ 6 per meterLaat uw klimop groeien tegen een gaasscherm
Klimop begroeiing planten€ 15 – € 30 per meterPrachtige groene uitstraling

Plaatsing uitbesteden?

De ideale tuin van uw bestaande of nieuwbouwwoning moet natuurlijk recht en strak lopen, zeker als dit om de tuin afscheiding gaat.

Staat de schutting niet recht of geheel waterpas dan zult u zich hier in de loop van de tijd aan gaan ergeren.

Als u een aflopende tuin heeft dan zorgen wij er altijd voor dat wij de schuttingdelen aanpassen zodat het allemaal recht lijkt voor het oog. Ook de schutting palen moeten op de juiste manier geplaatst worden.

U moet er toch niet aan denken dat na een flinke storm alles omwaait en de schuttingdelen er bij komen te hangen.

U kunt uw schuttingen laten plaatsen zowel in uw voortuin als in uw achtertuin door een professioneel hoveniersbedrijf die echter maar enkele uren bezig is.

Waarom het zelf proberen als de kosten van het plaatsen binnen u budget vallen?

Wilt u exact de prijzen weten voor het laten plaatsen en monteren van uw nieuwe tuin schuttingen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een hovenier offerte aan en wij zullen u verassen met een zeer lage prijsindicatie.

Welke soorten schuttingen zijn er?

De keuze van de schutting is bepalend voor uw sfeer in de tuin of op uw dakterras. Let daarom goed op van welk materiaal de schutting is gemaakt.

Wij zullen u wat informatie geven over de soorten en materialen van de schutting;

tuinafscheidingen-plaatsen
  • Houten schuttingen

Hout is en blijft het meest gekozen materiaal voor schuttingen. U kunt een keuze maken op basis van uw eigen budget.

Als u kiest voor een goedkope schutting van hout dan zal grenen of vuren hout het materiaal zijn van de schutting.

Mocht u nou juist een duurzame schutting willen kopen dan zal een schutting zoals bankirai van hardhout een goede keuze kunnen zijn.

Er is uiteraard ook keuze genoeg in de maten van de laten. U kunt kiezen voor breed of smal of horizontaal en verticale aanbrenging. Zo is er altijd wel de juiste schutting te vinden voor iedere tuin.

  • Kunststof schuttingen

Houten schuttingen moeten goed onderhouden worden. Heeft u hier geen zin in? Kies dan voor een schutting van kunststof.

Kunststof schuttingen gaan jarenlang mee zonder dat u hier maar iets aan hoeft te doen.

Ze zijn in veel kleur varianten te verkrijgen en in verschillende maten.Zo kunt u zelf een kunststof schutting plaatsen die veel weg heeft van een houten schutting.

  • Natuurlijke schutting

Wat een natuurlijke schutting is? Wat dacht u van een schutting van bamboe, of klimopplanten. U kunt bamboe verkrijgen in verschillende matten.

Wij raden dan ook aan om een wat duurdere soort uit te kiezen. Omdat de wat duurdere bamboematten veel langer mooi zullen blijven.

Een andere vorm van een natuurlijke tuinafscheiding zijn gevlochten wilgen. Deze schuttingdelen zijn verkrijgbaar in alle soorten en in verschillende prijsklassen.

Hoe wordt een schutting geplaatst?

Mocht het zo wezen dat u een handige Harry bent en zelf de schutting wilt gaan plaatsen, dan hebben wij voor u een stappenplan zodat het voor u wat gemakkelijker wordt.

  • Materiaal berekening: U zal moeten beginnen met het berekenen van het aantal schuttingdelen die u denkt nodig te hebben. Stel u zou een schutting plaatsen van 150 x 150 cm met bijbehorende palen dan zal u het aantal meters moeten delen door 150 cm. Op deze manier komt u op de exacte schuttingdelen uit die u nodig heeft.
  • Voorbereiden; Gebruik een waterpas met draad van het beginpunt tot het eindpunt waar de schuttingen moeten worden geplaatst. Op deze manier zorgt u ervoor dat de schuttingpalen in een rechte lijn komen te staan zodat de delen recht bevestigt kunnen worden.
  • Schutting plaatsen; Bij het maken van de gaten voor de schuttingpalen zal er een grondboor gebruikt moeten worden. Na het boren van het gat kunt u de paal tot aan ( boven de grond ) 180 cm de grond in slaan. Nadat de paal op de juiste hoogte in de grond is geslagen kunt u nu beton om de baal heen gaan gieten voor een extra stabiliteit van de schutting.
  • Nu is het tijd om de schuttingen te plaatsen: Zorg ervoor dat u aan de binnen kant van de palen kleine gaatjes boort. U kunt op deze manier makkelijk de verbindingshoekjes en het schuttingsdeel bevestigen. Zorg ervoor dat dat u de schuttingdelen ongeveer 8 cm van de grond of tuinbestrating hangt.
Snel een prijsindicatie?

Prijzen berekenen

Omdat de Hovenier-Gigant groot kan inkopen, kunt u bij ons profiteren van de laagste kosten voor het laten plaatsen van uw nieuwe erfafscheidingen.

Wij kunnen tuinafscheidingen leveren van hout maar ook van, kunststof, beton en nog veel meer.

De gemiddelde prijzen van schuttingen plaatsen zijn geheel afhankelijk van de keuze in het materiaal soort. Zo kan een kunststof schutting wel veel duurder zijn dan een schutting van hout.

Bij ons staan deze schuttingen toch voor een goede kwaliteit. Dankzij onze jarenlange ervaring als hoveniersbedrijf weten wij waar wij onze producten moeten inkopen.

Hiervoor beschikken wij over een sterk netwerk van vaste leveranciers om u zo voordelig mogelijk te voorzien van een nieuwe schuttingen.

Goedkope schuttingen aanschaffen

Naast de levering van goedkope schuttingen kunnen wij uiteraard ook uw schuttingen betaalbaar plaatsen. Ook hier geldt dat wij zeer scherpe tarieven hiervoor hanteren. De kosten van het laten plaatsen worden vaak per strekkende meter berekend.

Geheel afhankelijk van de grond waar de schuttingen op geplaatst moeten worden kan onze hovenier u exact de prijzen doorgeven.

De oude vertrouwde houten schuttingen zijn geheel terecht de populairste soort tuin schutting. Houten schuttingen zijn niet duur, maar wel stevig, en eenvoudig te schilderen in elke gewenste kleur en bovendien natuurlijk.

Een dergelijke schutting past prima in bijna iedere tuin en helpt om de natuurlijke uitstraling van de tuin te behouden. Ook dit soort schuttingen komen in alle soorten en maten.

De houtsoort is bepalend voor de kwaliteit en de prijs van de schutting. Natuurlijke producten vergen wel enig onderhoud en hierop is deze soort geen uitzondering.

Omdat hout een natuurproduct is, beïnvloeden zaken als regen en zon de kwaliteit en levensduur van houten schuttingen. Daarom is ons hovenier niet alleen van dienst met plaatsen maar ook met het onderhoud.

Besparen op de prijs!

Wilt u exact weten wat de prijs is om uw nieuwe schuttingen te laten plaatsen en te laten monteren?  Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw nieuwe tuinschermen in uw tuin. Wij zullen u verassen met de scherpste prijzen per strekkende meter.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de bijbehorende kosten voor het laten plaatsen van uw schuttingen in uw tuin.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden en de prijzen, dan kunt u online een offerte aanvragen via onze website.

Door onze prijsofferte te vergelijken met andere schuttingzetters komt u er al snel achter dat wij erg goedkoop zijn in het zetten van verschillende soorten schuttingen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het plaatsen van een schutting per strekkende meter?

De kosten voor het plaatsen van een schutting zijn geheel afhankelijk van het aantal strekkende meters en de soort schutting. Leest u meer over de prijzen en schutting soorten op deze pagina.

Hoe plaats je een schutting?

Er zijn verschillende manieren voor het plaatsen van een schutting. U kunt dit uiteraard zelf doen of eventueel laten doen door onze hovenier. Op deze pagina vindt u een stappenplan om zelf uw schutting neer te zetten.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!