Sinds 1988

Kosten boom kappen

Heeft u een boom die simpelweg in de weg staat? En u wilt deze graag weg laten halen? Het kappen van een boom is een moeilijke klus.

Daarnaast moet de gekapte boom natuurlijk ook nog afgevoerd worden. Het kappen en het afvoeren van de boom doen wij voor een totaalprijs.

Daarnaast geven wij altijd vooraf duidelijkheid over de kosten van het laten omkappen van een boom.

Laat deze klus over aan een specialist die de boom veilig voor u kan verwijderen of de boom kan rooien.

Hieronder vindt u meer informatie over de kosten van deze klus.

Kosten-boom-kappen
Inklimmen van de boom

Vergunning boom kappen

Om de kosten te kunnen berekenen van het verwijderen van een boom of boomwortels te laten verwijderen is het goed om bij de gemeente na te vragen of u een kapvergunning nodig heeft.

Het verkrijgen van een vergunning voor het omhakken van een boom is in sommige gemeentes geheel gratis terwijl het bij andere gemeentes wel geld kost.

Voor informatie over de kosten van een kapvergunning kunt u de website van uw gemeente raadplegen.

Wat wel de moeite waard is om te vermelden is het feit dat de vergunningen voor het rooien van een grotere boom vaak duurder is.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een boom met een stam van een omtrek van 30 cm of kleiner zonder vergunning gekapt mag worden.

Maar dat er voor het kappen van bomen met een grotere stamomtrek veel meer moet worden betaald.

Stappenplan boom kappen

Als u heeft besloten om een boom te laten rooien geeft het onderstaande stappenplan globaal aan hoe u te werk kunt gaan.

  • Stap één: is een foto maken van de betreffende boom om mee te sturen bij het opvragen van een offerte. Al naar gelang de plek waar de boom staat en de hoogte van de boom is het noodzakelijk een hoogwerker te laten komen. Het is dan ook belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie over de boom op de foto staat. Uiteraard kunt u ook het beschrijvingsveld van het offerteformulier gebruiken om belangrijke informatie mee te geven. Naar aanleiding van deze informatie kunnen we een offerte opmaken voor het verwijderen van de boom zodat de prijs snel duidelijk wordt.
  • Stap twee: is het inplannen van het moment voor het kappen van uw boom. Dit zullen we uiteraard in samenspraak met u doen zodat we dat kunnen doen op het moment dat het u het best uitkomt.
  • Stap drie: is de stronk. Want wanneer de boom gekapt is, blijft de stronk van de boom over. Moet die ook weg of kan die blijven staan? Wanneer ook de stronk weg moet dan is dat een extra kostenpost bij de kosten van het kappen van de boom.
  • Stap vier: zijn de opruimwerkzaamheden en afvoer werkzaamheden. Moet het bedrijf dat de boom omkapt alles schoon achterlaten of alleen de grote delen meenemen? Wordt het hout voor eigen gebruik gepland? Dan zal de boom in stukken gezaagd moeten worden. Wij kunnen desgewenst al dit werk voor u uitvoeren.

Boomstronk ook verwijderen

Als u de boom wilt laten kappen of rooien zit u ten alle tijden nog met een vervelende boomstronk die zich vast heeft gezet met tal van wortels.

Het weghalen van zo een boomstronk is een lastige klus maar kan uiteraard wel gedaan worden.

Ook is het belangrijk dat de boomstronk verwijdert wordt voor dat deze gaat rotten en een schimmel verspreid door de grond.

Een methode om dit te doen is door de stronk van de boom zo ver mogelijk uit te graven. Vervolgens kan de stronk eruit getild worden.

Het eruit tillen wordt vaak met de hulp van een voertuig gedaan vanwege het feit dat een boomstronk nog erg vast kan zitten en bovendien erg veel weegt.

Een andere methode om een stronk te verwijderen is met een stobbefrees.

Een stobbefrees maakt de boomstronk in principe dood, op deze manier zal deze niet meer verder groeien en simpelweg dood rotten.

De kosten voor een zo boomstronk verwijderen is gemiddeld €55,-. De meeste kosten worden aangewend voor het gebruik van het materiaal.

De stobbefrees of het voertuig dat de boomstronk eruit moet trekken.

boom-laten-kappen
Gekapte boom

Wat kost het laten omkappen van een boom?

Per project verschillen de kosten van het laten verwijderen van een boom. Waar dit aan ligt? Dit kan liggen aan de plek waar de boom staat en de grote en leeftijd van de boom.

Wij zullen u een goed overzicht geven van de gemiddelde prijzen van het laten kappen van een boom van klein naar groot.

  • Kleine boom maar genoeg ruimte: Heeft u een kleinere boom in uw tuin staan maar er is genoeg ruimte eromheen zodat deze bij het vallen geen schade aan kan richten. Dan zullen de gemiddelde kosten niet al te hoog wezen. Voor het eventuele verwijderen van zo een boom zijn de kosten rond de € 300,-.
  • Gemiddelde grote boom: Een gemiddelde grote boom die bij het verwijderen geen problemen kan veroorzaken zal een gemiddelde kosten met zich mee brengen van € 500,-.
  • Grote boom: Bij grotere bomen verwijderen zal de prijs een stuk hoger liggen dan bij een kleine of gemiddelde boom. Omdat een wat oudere boom moeilijk te verwijderen is zal onze hovenier dit voorzichtig moeten uitvoeren om zo verdere schade rondom uw huis te voorkomen. De kosten voor het laten kappen van een oude grote boom liggen dan ook gemiddeld rond de € 700,-.
  • Boomstronk laten verwijderen: Als de boom eenmaal gekapt is blijft de vervelende boomstronk nog zitten. Als u deze stronk ook wilt laten verwijderen dan kan dit heel goed met een stobbefrees. Met een stobbefrees kunnen de wortels en stronk gemakkelijk uit de grond worden verwijderd. De gemiddelde prijs van een boomstronk verwijderen kost € 55,-.

Zoals we hierboven al vertelde variëren de kosten van een boom laten kappen door de grote van de oom of struik die u wilt laten verwijderen.

U betaalt bijvoorbeeld voor een kleine boom van 4 tot aan 6 meter hoog € 300,- inclusief de afvoerkosten.

Voor een grotere boom van 6 tot aan 14 meter hoog zal u een bedrag betalen van rond de € 700,-

Leest u hier duidelijk de gemiddelde prijzen voor het kappen van bomen:

Boom laten kappen groteGemiddelde kosten
Kleine boom laten kappen (4 tot aan 6 m hoogte)€ 300
Gemiddelde boom kappen ( 5 tot aan 8 m hoogte)€ 500
Grote boom laten kappen ( 7 tot aan 15 m hoogte)€ 800
Boomstronk laten verwijderen€ 65 – € 80

Er zijn uiteraard verschillende keuzes die de exacte prijs bepalen van het kappen van een boom. Lees u hier de keuzes die de prijsbepalend zijn.

1 ste Keuze: Hoe groot is de boom?

Hoe ouder en groter de boom is, hoe duurder het verwijderen van de boom zal worden. Het verwijderen van een grote boom is namelijk veel meer werk dan het weghalen van een kleine jonge boom.( Dit heeft te maken met de wortels ) Het kappen van een kleinere boom kost gemiddeld rond de € 350,-. Wilt u een gemiddelde grote boom laten omkappen houd dan rekening met een prijs van € 550,-.

Bij het kappen van een grote boom zullen de gemiddelde kosten tussen de € 700 en € 850 euro liggen.

2 de Keuze: Hoe verwijderen wij een boom?

Hoe wij exact een boom verwijderen heeft te maken met de standplaats van de boom. Lees hier de juiste methode voor het verwijderen van bomen:

Vellen van de boom: Als een boom vrij staat en voldoende ruimte heeft om te kunnen vallen dan kan de boom netjes in stukken worden gezaagd op de grond. Dit is een van de snelste manieren om een boom te kappen en af te voeren.

Klimmen in de boom: Als er geen ruimte genoeg is om de boom op de grond te laten vallen dan maken wij gebruik van de klimtechniek. Onze hoveniers klimmen dan in de boom en zullen tak voor tak de boom eerst snoeien. We laten de grote takken met een touw zakken en zullen als laatste de stam in stukken zagen. De kosten blijven op deze manier een stuk lager dan dat wij een hoogwerker in moeten huren.

Met een hoogwerker werken: Toch zal in sommige gevallen een hoogwerker nodig zijn om een boom te verwijderen. Dit gebeurt vaak als er geen ruimte is om de boom te laten vallen of dat er een te groot risico zit aan het inklimmen van de boom. In dit geval lopen de kosten wel iets hoger op.

3 de keuze: Stronk laten verwijderen

Nadat wij de boom hebben gekapt en hebben verwijdert uit uw tuin zitten de wortels nog stevig in de grond. De meeste boomstronken kunnen wij gewoon laten zitten, en zullen in de loop van de tijd zelf verrotten. Wilt u echt de boomstronk laten verwijderen dan kan dit met een stobbefrees. De prijzen voor de boomstronk verwijdering liggen tussen de € 60 en € 75,-

4 de keuze: Wat gaat u met al dat houd doen?

Onze hoveniers bieden u een aantal opties aan wat u zou kunnen doen met het overgebleven hout van de inmiddels gekapte boom. Zo kan de boom in een versnipperraar maar u kunt de keuze ook maken om de blokken hout lekker op te stoken in uw openhaard.

kosten-boom-omzagen
Omzagen van de boom

Wanneer een boom omhakken?

De meeste mensen willen graag een boom verwijderen als zij druk bezig zijn met het herinrichten van hun tuin en de boom in de weg staat.

Maar het vellen van bomen is niet zomaar toegestaan. Zo is er in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Daarvoor moet u informatie bij uw gemeente inwinnen. Dit kan op de gemeente website.

Verder is het omhakken van een boom juridisch gezien aan richtlijnen behouden.

Tijdens het broedseizoen dat in 2022 van 15 maart 2022 tot en met 15 juli 2022 gelden er aanvullende voorwaarden voor het kappen. Dit om het broedseizoen van vogels te beschermen.

Als u echter zeker weet dat er geen broedende vogels verstoort is het kappen en snoeien van bomen niet verboden mits u over de vereiste omgevingsvergunning beschikt.

Zelf de boom kappen

Een boom kappen kun je ook zelf doen. Feit is en blijft dat dit gevaarlijk werk is.

Zeker wanneer hoog in een boom met een elektrische zaag gewerkt wordt. Bovendien kan het verkeerd vallen van de boom echt grote gevolgen en schade met zich meebrengen.

Denk aan het vallen op uw woning of erger op een persoon.

Het loont letterlijk erover na te denken om het vooral niet zelf te doen, want wanneer de kosten voor een boom laten kappen verhoogd moeten worden met de kosten van een ziekenhuisopname is het goed fout gegaan.

Advies zal dan ook steeds zijn om grote bomen door vakmensen te laten kappen. Niet alleen is dat veel veiliger.

Zo wordt ook voorkomen dat een boom verkeerd valt, wat ook grote en dure schade kan veroorzaken.

Offerte aanvragen

U kunt geheel vrijblijvend bij de Hovenier Gigant een offerte aanvragen voor het laten kappen van u boom.

Op deze manier heeft u van te voren duidelijkheid over de exacte kosten voor het kappen van de boom die u weg wilt hebben.

Wij weten uit ervaring dat wij zeer scherpe prijzen berekenen voor het omhalen van bomen. Vult u het formulier in en wij zullen u de kosten toe sturen binnen enkele uren.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om een boom te laten omkappen?

De gemiddelde kosten van het laten kappen van een boom is afhankelijk van meerdere factoren; de ligging, de grootte en de dikte van de boom. Leest u op deze pagina meer over wat het kappen van een boom kost.

Waarom boom kappen?

website van het jaar

De meeste mensen willen een boom verwijderen als ze hun tuin herinrichten en bijvoorbeeld een terras in hun tuin willen aanleggen op de plek waar de boom staat

Wanneer boom rooien?

stronk-boom-weghalen

U kunt een boom omkappen als u in het bezit bent van een omgevingsvergunning en tijdens het broedseizoen geen nesten verstoord. Informeer bij uw gemeente.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!