Sinds 1988

Wat kost een tuinman?

Bent u van plan uw tuin klaar te maken voor het voorjaar of wilt u uw tuin winterklaar laten maken? Onze tuinman weet exact wat uw tuin nodig heeft in elk seizoen van het jaar. Wat kan onze tuinman allemaal voor u betekenen en wat kost een tuinman eigenlijk?

Leest u op deze pagina alles over de gemiddelde kostprijs per uur of per m2

Tuinman aan het werk

Wat kost een tuinman?

Wilt u graag een goedkope tuinman inhuren voor het opknappen van uw tuin? Dan is het belangrijk om de kosten te achterhalen. De kosten zijn namelijk grotendeels afhankelijk van welke soort tuinonderhoud aan uw tuin moet worden verricht.

Ook de grote (het oppervlakte) heeft te maken met hoe hoog de kosten oplopen. Gemiddeld genomen kost het inhuren van een tuinman tussen de € 30 en de € 45 per uur. Houd u er wel rekening mee dat bij deze prijzen nog de voorrijkosten en de materiaalkosten verrekend moeten worden.

Het grote voordeel is wel dat een tuinman binnen 5 uurtjes uw bestaande tuin lekker kan opknappen.

Gemiddelde prijs per uur
Tuinman€ 30,- tot aan € 45,-

Wat zijn de werkzaamheden van onze tuinman?

Onze tuinman is een veelzijdige hovenier die raad weet met elke soort tuin. Wij kunnen u garanderen dat u altijd tevreden zult zijn met een prachtige nieuwe tuin.

Maar wat wilt verbouwen aan u tuin of veranderen? Het is belangrijk om van te voren te weten wat u wilt veranderen of wilt verbeteren. Leest u hier wat onze tuinman voor u kan betekenen en wat zijn meest voorkomende werkzaamheden zijn.

  • Uw bestrating laten reinigen
  • Het snoeien van bomen en planten
  • Het maaien van uw gazon
  • Het verwijderen van onkruid
  • Afval verwijderen

Onze tuinman kan u tuin eenmalig onderhouden, maar u kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Op deze manier hoeft u niet meer naar u tuin om te kijken. Onze tuinman zal bij het onderhoud alle zorg uit uw handen nemen zodat u heerlijk kunt genieten van uw prachtige tuin.

Soort dienstGemiddelde Prijs
Snoeien €30,- tot aan € 55,-
Tuinman €30,- tot aan € 60,-
Boom kappen €350,- tot aan €750,-
Gazon maaien €20,- tot aan €30,- voor een gazon van ongeveer 100 m2

Wat kost een tuinman voor een tuin aanleggen?

Wilt u graag een nieuwe tuin aan laten leggen? De gemiddelde kosten kunnen van minimaal €250,- tot wel €15.000,- of meer oplopen.

Er spelen bepaalde factoren mee wat natuurlijk invloed heeft op de prijs zoals wat voor type tuin u wilt laten aanleggen.

Of wat voor bestrating wilt u laten plaatsen, een geheel nieuwe schutting. Al deze mogelijkheden hebben dus invloed op de gemiddelde kosten voor het laten aanleggen van uw tuin.

In de tabel hieronder hebben wij een prijs overzicht gemaakt met de meest voorkomende werkzaamheden.

Soort werkzaamheden Gemiddelde prijs (inclusief BTW)
Tuinhuis laten plaatsen€150 – €10.000
Tuinverlichting€75 – €100
Tuinontwerp€350 – €800
Gras aanleggen€5 – €12 per m2
Schutting plaatsen€50 – €175 per m2
Houten terras €60 – €200 per m2
Straatwerk€50 – €125 per m2
Vijver laten plaatsen€1000 – €25.000
Hovenier/ tuinman€30 – €60 per uur
tuinafscheidingen-plaatsen
Tussen scheiding laten plaatsen

Onze tuinman kan er voor zorgen dat u een totale tuin make-over krijgt binnen enkele dagen. Onze tuinmannen kunnen voor u een tuinontwerp maken zodat u een tuin krijgt die niemand anders heeft. Zo kunnen alle tuin ideeën verwerk worden in het nieuwe ontwerp.

Als we het hebben over de kosten van een tuinontwerp zijn deze afhankelijk van de grootte van de tuin. Bij een kleinere tuin tot aan ongeveer 80 m2 / 100 m2 (vierkante meter) bedragen de kosten gemiddeld rond de € 150 en € 400,-. Maar wat kost een tuinontwerp voor een grotere tuin? U kunt rekening houden met de gemiddelde kosten van € 800,-

Oppervlakte tuinPrijs per ontwerp
Tuinontwerp laten maken tot 100 m2€ 150 tot aan € 400
Tuinontwerp laten maken tot 200 m2€ 400 tot aan € 500
Tuinontwerp laten maken tot 400 m2€ 550 tot aan € 650
Tuinontwerp laten maken tot 800 m2€ 700 tot aan € 800
Plan voor nieuwe beplanting30% van de ontwerpkosten

Tuinman of hovenier wat is het verschil?

Het verschil tussen een voordelige tuin en een hovenier zit het voornamelijk in het feit dat een hovenier zich, naast het onderhouden van uw tuin. Ook meer richt op het ontwerpen en op grote schaal renoveren van een volledige tuin.

Kortom een hovenier is een allround vakman waardoor zijn prijs vaak hoger ligt dan een voordelige tuinman.

Bent u gek op uw tuin en wilt u dat uw tuin er elk seizoen goed onderhouden uitziet. Dan bent u het beste af met een ervaren goedkope tuinman.

Als genieten in en van uw tuin een hogere prioriteit heeft dan het onderhouden van uw tuin dan kan het inhuren van een tuinman echt het verschil maken.

Ook kunt u de tuinman op proef eerst wat kleinere werkzaamheden laten doen om vast te kunnen stellen of u tevreden bent over zijn manier van werken en zijn adviezen ten aanzien van het onderhoud van uw tuin.

bestraten-van-de-tuin
Bestrating van de tuin

Op zoek naar een goedkope tuinman?

Wilt u een tuinman inhuren? Voor klein of groot onderhoud van uw voor of achtertuin?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan. Vult u uw gegevens in op ons offerteformulier en geeft aan waar uw belangstelling naar uit gaat. Binnen maximaal 2 dagen heeft u van ons de kostprijs in huis.

Ook als uw wensen nog niet helemaal bekend zijn kunt u een afspraak met onze tuinman maken om hierover een gesprek te voeren en advies te krijgen.

Gebruikt u ook hiervoor ons offerteformulier.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!