Sinds 1988

Zwembad in de tuin laten installeren door betaalbare hoveniers?

Vind een vakkundige hovenier via Hovenier-Gigant die voor een scherpe prijs uw zwembad installeert!

Een zwembad in uw tuin is veel meer dan alleen een luxe extra. Het is een prachtige toevoeging aan uw woning waar u elke dag opnieuw van kunt genieten. Niet alleen biedt een zwembad in tuin verfrissing op warme dagen, maar het zorgt ook voor ontspanning en plezier, zowel voor de kinderen als voor uzelf na een lange dag. Bovendien wordt het hebben van een zwembad gezien als een verstandige investering in uw algehele welzijn. Dagelijks een paar baantjes trekken is goed voor de conditie en helpt uw spieren te trainen.

Bij Hovenier-Gigant koppelen we u graag aan betaalbare hoveniers die u helpen bij een vakkundige plaatsing van uw nieuwe zwembad. Of het nu gaat om een zwembad in kleine tuin, een overdekt zwembad in tuin of een riant luxe zwembad in grote tuin, wij kunnen u verder helpen! Onze ervaren tuinspecialisten staat klaar om uw droom van een zwembad in de tuin werkelijkheid te maken.

Ontdek op deze pagina alles wat u moet weten als u een zwembad in tuin wilt plaatsen, en een antwoord op vragen zoals: wat kost een zwembad in de tuin, wat zijn de keuzemogelijkheden voor een zwembad in tuin, en: heeft u ook een vergunning zwembad in tuin nodig?

Zwembad in tuin Almere

Wilt u ook een zwembad in tuin voor een betaalbare prijs? Kies voor Hovenier-Gigant en bespaar op de aanschafkosten en installatie.

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie op en ervaar zelf hoe scherp onze prijzen zijn!

Wat u moet weten voordat u investeert in een zwembad in tuin

Als u overweegt om een zwembad in uw tuin te laten installeren, zijn er enkele belangrijke punten om vooraf te overwegen. Ten eerste moet u rekening houden met de grootte van uw tuin en welk type zwembad in tuin het beste bij uw ruimte past. Of u nu kiest voor een mini-zwembad voor een knusse achtertuin of een groter zwembad voor een riante tuin, ons team kan u adviseren over de beste opties die passen bij uw persoonlijke voorkeuren en uw budget.

Vergunning voor zwembad in tuin

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de vereiste vergunning voor het plaatsen van een zwembad in tuin. Onze deskundige hoveniers zijn goed op de hoogte van de lokale regelgeving en kunnen u begeleiden bij het verkrijgen van de juiste vergunningen. Zodat u met een gerust hart van uw zwembad in tuin kunt genieten zonder zorgen over juridische complicaties. Verder op deze pagina leest u meer over de regels wat betreft een vergunning zwembad in tuin.

Wat kost een zwembad in de tuin?

De kosten voor zwembad in tuin spelen natuurlijk een belangrijke rol in uw overweging. De totaalprijs die u kunt verwachten is afhankelijk van diverse factoren waaronder de grootte van uw tuin en het type zwembad dat u kiest. Ook extra luxe toevoegingen zoals verlichting en verwarming beïnvloeden uw totaalprijs.

Wat kost een zwembad in de tuin hangt dus af van uw wensen en situatie.

Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor de verschillende opties:

Kosten zwembad in kleine tuin

Voor een zwembad in kleine tuin kunnen de kosten gemiddeld liggen tussen de €5.000 en €15.000, afhankelijk van het formaat en de materialen. Ondanks de beperkte ruimte kunnen onze hoveniers op creatieve wijze een zwembad te ontwerpen dat perfect past bij uw kleine tuin, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Kosten zwembad in grote tuin

Voor een zwembad in grote tuin liggen de kosten doorgaans hoger, vanwege de grotere omvang en de mogelijkheid om uitgebreidere functies toe te voegen.

De kosten voor een zwembad in een grote tuin variëren meestal tussen de €15.000 en €50.000, afhankelijk van de grootte, het ontwerp en eventuele extra’s zoals een poolhouse of pooldeck. Onze ervaren hoveniers kunnen u helpen bij het ontwerpen van een zwembad dat perfect past bij de omvang en stijl van uw grote tuin.

Kosten mini zwembad in tuin

Voor wie een beperkte ruimte heeft maar toch wil genieten van de voordelen van een zwembad, biedt een mini zwembad in tuin een uitstekende oplossing. Hoewel het mini-zwembad kleiner is van formaat, biedt een mini-zwembad nog steeds veel plezier en ontspanning voor u en uw gezin. Bovendien is dit een betaalbare optie.

De kosten voor een mini-zwembad in uw tuin liggen over het algemeen tussen de €3.000 en €10.000, afhankelijk van het formaat en de extra functies zoals verlichting.

Kosten overdekt zwembad in tuin

Voor wie het hele jaar door van een zwembad wil genieten, kan een overdekt zwembad in tuin een ideale optie zijn.

De kosten voor een overdekt zwembad liggen doorgaans hoger dan voor een buitenzwembad, vanwege de extra bouwkosten voor de overkapping en de verwarmingssystemen. Gemiddeld variëren de kosten voor een overdekt zwembad tussen de €30.000 en €100.000, afhankelijk van het formaat, de materialen en de gewenste functies. Met een overdekt zwembad kunt u het hele jaar door zwemmen, ongeacht het weer buiten, en genieten van maximale privacy en comfort in uw eigen tuin!

Extra toepassingen

Naast het basisontwerp van uw zwembad zijn er verschillende extra toepassingen en functies beschikbaar om uw zwembadervaring te verbeteren. Hieronder ziet u enkele populaire opties voor extra toepassingen, samen met gemiddelde kosten:

Kosten zwembadverwarming

Met zwembadverwarming kunt u het zwemseizoen verlengen en het water op een comfortabele temperatuur houden, zelfs tijdens koudere maanden. De kosten voor zwembadverwarming variëren afhankelijk van het type systeem (bijvoorbeeld warmtepomp, zonnecollectoren, elektrische verwarming) en de grootte van uw zwembad.

Gemiddeld liggen de kosten tussen de €1.500 en €5.000.

Kosten zwembadafdekking

Een zwembadafdekking biedt niet alleen veiligheid door het zwembad af te sluiten wanneer het niet in gebruik is. Het helpt ook om het water schoon te houden en warmteverlies te verminderen.

De kosten voor een zwembadafdekking variëren afhankelijk van het type (bijvoorbeeld een handmatige of automatische afdekking) en de grootte van uw zwembad.

De kosten liggen gemiddeld tussen de €500 en €3.000.

Kosten extra waterfuncties

Waterfuncties zoals watervallen, fonteinen of jets kunnen een esthetisch element toevoegen aan uw zwembad en zorgen voor een rustgevend geluid van stromend water. De kosten voor waterfuncties variëren afhankelijk van het type en het ontwerp.

De kosten liggen gemiddeld tussen de €1.000 en €5.000.

Kosten zwembadverlichting

Onderwaterverlichting of sfeerverlichting rondom het zwembad kan een prachtige uitstraling creëren, vooral ’s avonds. De kosten voor zwembadverlichting variëren afhankelijk van het type verlichting (bijvoorbeeld LED, halogeen) en de omvang van de installatie.

Gemiddeld liggen de kosten voor zwembadverlichting tussen de €500 en €2.000.

Kosten zwembadautomatisering

Met zwembadautomatiseringssystemen kunt u verschillende aspecten van uw zwembad, zoals verwarming, filtering en verlichting, op afstand bedienen via een smartphone of tablet. De kosten voor zwembadautomatisering variëren afhankelijk van het type systeem en de gewenste functies.

Gemiddeld liggen de kosten tussen de €1.000 en €3.000.

Bij Hovenier-Gigant kunnen we u helpen bij het kiezen en installeren van deze extra toepassingen, zodat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe zwembad. Uiteraard voor de scherpste prijs!

Wanneer is een vergunning zwembad in tuin nodig?

Wanneer u overweegt om een zwembad in uw tuin te laten plaatsen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele vergunningsvereisten die van toepassing kunnen zijn. In veel gevallen is het plaatsen van een zwembad in uw tuin onderhevig aan lokale regelgeving en kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen voordat u met de installatie kunt beginnen.

Het verkrijgen van een vergunning voor een zwembad in uw tuin is afhankelijk van uw specifieke locatie en de regels van uw gemeente of provincie. Factoren die van invloed kunnen zijn op de vereisten voor een vergunning zijn de grootte van het zwembad, de locatie van uw tuin, en eventuele extra functies zoals een poolhouse of overkapping.

Het is belangrijk om deze vergunningsvereisten vooraf zorgvuldig te onderzoeken. En om, indien nodig, tijdig de benodigde vergunningen aan te vragen voordat u met de installatie begint. Ons ervaren team bij Hovenier-Gigant kan u hierbij helpen door u te informeren over de lokale regelgeving en u te begeleiden bij het aanvraagproces voor de benodigde vergunningen.

Door vooraf de nodige stappen te nemen om te voldoen aan de vergunningsvereisten, kunt u mogelijke vertragingen of juridische complicaties voorkomen. En ervoor zorgen dat uw zwembadproject zorgeloos kan verlopen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over het verkrijgen van een vergunning voor een zwembad in uw tuin.

Soorten zwembaden

Er zijn niet alleen verschillende maten, maar ook verschillende soorten zwembaden waaruit u de keuze heeft. Populaire soorten zwembaden zijn bijvoorbeeld traditionele betegelde zwembaden. Maar ook moderne opties zoals glazen zwembaden of zwembaden met natuurstenen afwerking.

Betegelde zwembaden
Zwembaden met tegels zijn klassiek en kunnen worden aangepast aan uw smaak met een breed scala aan tegelopties, van eenvoudig tot luxe. Deze tegels bieden een glad oppervlak en zijn duurzaam.

Glazen zwembaden
Zwembaden van glas zijn eigentijds en bieden een strakke en luxe uitstraling. Ze zijn duurzaam en bieden een uniek visueel aspect, maar kunnen ook duurder zijn vanwege de gespecialiseerde materialen en installatie.

Natuurlijke zwembaden
De natuurlijke zwembaden zijn gemaakt van organische elementen zoals natuursteen voor een meer harmonieuze uitstraling met de omgeving. Ze vereisen echter regelmatig onderhoud en filtratie om de waterkwaliteit te behouden.

De prijzen voor de verschillende soorten zwembaden variëren sterk afhankelijk van factoren zoals grootte, materiaalkeuze en de complexiteit van de installatie.
Ook extra functies zoals verwarmingssystemen of verlichting beïnvloeden de prijs. Betegelde zwembaden kunnen bijvoorbeeld beginnen vanaf enkele duizenden euro’s, terwijl glazen of natuurlijke zwembaden aanzienlijk duurder kunnen zijn, met prijzen die variëren van tienduizenden tot honderdduizenden euro’s.

Vraag een nauwkeurige prijsofferte op en wij berekenen de prijs voor uw zwembad op basis van uw specifieke behoeften en voorkeuren!

Hoe kan Hovenier-Gigant helpen bij de installatie van een zwembad in tuin?

Bij Hovenier-Gigant beschikken we over een groot netwerk van betaalbare hoveniers die u kunnen helpen bij een vakkundige plaatsing van uw zwembad in tuin. We koppelen u met betrouwbare hoveniersbedrijven die voor een scherpe prijs de installatie kunnen verzorgen en met u meedenken over de beste opties die bij uw woonsituatie en bij uw budget passen.
We streven bij Hovenier-Gigant naar optimale klanttevredenheid en naar een aangename en zorgeloze ervaring voor onze klanten.

Waarom zou u kiezen voor de service van Hovenier-Gigant? Hier ziet u de voordelen op een rij:

Waarom Hovenier-Gigant?
 • Ervaren tuinspecialisten: Onze deskundige tuinspecialisten stellen uw wensen centraal en bieden u deskundig advies.
 • Erkend hoveniersbedrijf sinds 1988: Wij staan garant voor het leveren van hoogwaardige en duurzame resultaten bij elk project.
 • Scherpe prijzen: We streven ernaar om scherpe prijzen aan te bieden, zodat u kunt genieten van een prachtig zwembad in uw tuin zonder uw budget te overschrijden.
 • Persoonlijk contact: Bij Hovenier-Gigant geloven we in persoonlijk contact en transparante communicatie. Na het aanvragen van een offerte kunt u rekenen op direct en persoonlijk telefonisch contact om uw wensen te bespreken en het proces rondom de installatie van uw zwembad in tuin in gang te zetten.

Wat kunt u verwachten van de installatie van het zwembad?

Wanneer u een zwembad in tuin gaat installeren is wel zo prettig als u alvast weet wat u kunt verwachten van de gebeurtenissen die gaan plaatsvinden. Hieronder ziet u alvast wat de vervolgstappen zijn wanneer u akkoord bent met onze scherp geprijsde hovenier offerte.

 1. Oriëntatiegesprek en het bespreken van uw wensen

  De eerste stap voor de installatie van een zwembad in tuin begint meestal met een uitgebreid oriëntatiegesprek. Tijdens deze fase bespreekt u uw visie en behoeften met de hovenier. Daarnaast zal de hovenier de beschikbare ruimte evalueren om te bepalen wat technisch haalbaar is. Tijdens deze fase worden ook eventuele lokale bouwvoorschriften en vergunningen die nodig kunnen zijn met u doorgenomen.

 2. Zwembadontwerp

  Na het eerste overleg zal de hovenier een gedetailleerd ontwerp opstellen dat uw visie en wensen weerspiegelt en rekening houdt met de technische aspecten van de installatie. In dit ontwerp zullen niet alleen de afmetingen en vorm van het zwembad worden opgenomen, maar ook aspecten zoals de locatie, materialen, en eventuele extra functies zoals trappen, watervallen of verlichting.

 3. Voorbereiding van de locatie

  Zodra het ontwerp door u is goedgekeurd, zal de hovenier beginnen met de voorbereiding van de plek waar uw zwembad wordt geplaatst. Denk aan het verwijderen van obstakels zoals planten, stenen of bomen, en het egaliseren van de grond om een ​​stabiele basis te creëren voor het zwembad.

 4. Graven en bouwen

  Vervolgens wordt het zwembad in tuin uitgegraven volgens de eisen en specificaties van het ontwerp. Dit is een cruciale fase waarbij zorgvuldig vakmanschap vereist is om de juiste diepte, vorm en afmetingen te bereiken. Tegelijkertijd worden de bekisting en versterking van het beton geïnstalleerd voor optimale stabiliteit van het zwembad.

 5. Afwerking

  Na het graven en bouwen wordt het zwembad afgewerkt met de door u gekozen materialen. Extra functies zoals trappen, leuningen en duikplanken worden ook geïnstalleerd op dit moment volgens het besproken zwembadontwerp.

 6. Technische systemen worden geïnstalleerd

  Het installeren van technische systemen volgt, waaronder het filtersysteem, de pomp, en eventuele extra’s zoals verwarming of verlichting. Deze systemen worden zorgvuldig geplaatst door het hoveniersbedrijf om een ​​optimale werking van het zwembad in tuin te garanderen.

 7. Test en controle

  Na de installatie van alle systemen wordt het zwembad grondig getest om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt en dat er geen lekken of andere problemen zijn. Eventuele laatste afwerkingen worden aangebracht, zoals het aanvullen van de grond rondom het zwembad.

 8. Oplevering

  Ten slotte wordt het voltooide zwembad aan u overgedragen. De hovenier zal instructies geven voor het onderhoud en gebruik van het zwembad, en eventuele garanties of service na verkoop bespreken.
  Is de installatie van uw zwembad voltooid, dan kunt u optimaal genieten van de ontspanning en plezier in eigen achtertuin dat het zwembad in tuin u biedt!

De voordelen van een eigen zwembad in tuin

Voordelen van een eigen zwembad
 • Lichaamsbeweging: Zwemmen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, die zowel uw conditie verbetert als spieren versterkt, zonder belasting van gewrichten.
 • Ontspanning: Een verfrissende duik na een lange dag werken biedt directe ontspanning en helpt stress te verminderen. Water heeft een directe ontspannende werking op uw lichaam en geest.
 • Altijd toegankelijk: Geen wachtrijen of beperkte openingstijden meer, u heeft altijd toegang tot uw eigen zwembad in tuin wanneer u maar wilt.
 • Speelplezier: Kinderen kunnen veilig spelen en zwemmen onder toezicht in hun eigen achtertuin, wat zorgt voor uren speelplezier en gezinsvermaak.
 • Sociaal: Het zwembad trekt familie en vrienden aan en creëert een gezellige sfeer voor sociale interactie en zorgeloos samenzijn.

Onderhoud van uw zwembad in tuin

Zwembadonderhoud is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw zwembad een veilige, schone en aangename omgeving blijft. Regelmatig onderhoud van uw zwembad is essentieel om de waterkwaliteit te behouden en om ervoor te zorgen dat de apparatuur van hert zwembad voor langere tijd goed blijft functioneren.

Een van de belangrijkste aspecten van zwembadonderhoud is het handhaven van een goede chemische balans in het water. Hiervoor is regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde en chloorniveaus nodig. Het is namelijk belangrijk dat het water vrij blijft van bacteriën en algen.

Naast chemisch onderhoud is fysiek onderhoud ook belangrijk. Denk aan het regelmatig reinigen van filters, skimmers en pompen om vuil en afval te verwijderen. En ervoor te zorgen dat het water efficiënt wordt gefilterd.

Verder is het ook belangrijk om regelmatig de wanden en bodem van het zwembad schoon te maken om te voorkomen dat vuil en algen zich ophopen. Dit kan worden gedaan met behulp van een zwembadborstel en een stofzuiger speciaal ontworpen voor zwembaden.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en aandacht te besteden aan de waterkwaliteit en apparatuur van uw zwembad, kunt u ervoor zorgen dat uw zwembad altijd klaar is voor gebruik. Op die manier kan het een plek blijven waar u kunt genieten van ontspanning en plezier.

Zwembadonderhoud uitbesteden? Vraag geheel vrijblijvend een hovenier offerte op en ontdek onze betaalbare mogelijkheden!

Biedt Hovenier-Gigant ook onderhoudsdiensten voor zwembaden aan?

Zeker. Wij kunnen u ook als u al een zwembad heeft in uw tuin matchen met betaalbare hoveniers voor het onderhouden van uw zwembad. Wanneer u dit invult op uw offerteaanvraag zullen wij u doorverbinden met hoveniers uit ons netwerk die zwembadonderhoudsdiensten voor scherpe prijzen aanbieden.

Heeft u nog andere vragen? Neem gerust telefonisch contact op! Bij Hovenier-Gigant staan we klaar om al uw vragen rondom zwembad in tuin te beantwoorden. En om uw droom van een zwembad in uw tuin waar te maken voor een lage prijs!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij uw zwembadinstallatie!

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!