Tuin bestraten

U wilt een strak betegelde voor- of achtertuin bij uw nieuwbouw of bestaande woning zodat u nauwelijks tot geen onderhoud meer heeft? Dat kan.

Op deze pagina vind u alles over een volledige nieuwe tuinbestrating, de kosten per m2 en de werkwijze voor het laten bestraten van uw oude of nieuwe tuin.

Bestraten of herbestraten van uw oprit, terras of tuin kan met verschillende materialen. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden bij een tuinbestrating of herbestrating zijn:

  • Grindtegels
  • Klinkers
  • Betontegels

goedkope-sierbestrating-laten-aanleggenTuin bestraten kosten

Ook de ondergrond waar de tuintegels op gelegd worden is van groot belang. Zo kan de bestrating in cement gelegd worden maar ook op vlak opvulzand. Of het nu gaat om een klein stukje of een grote tuin de Hovenier-Gigant is de partij als u redelijk goedkoop uit wilt zijn!

De tuin bestraten is een zware klus die u beter kunt uitbesteden aan een hovenier of stratenmaker. Het is ten alle tijden van groot belang dat u van te voren een duidelijk inzicht heeft van de gemiddelde prijzen per vierkante meter die worden berekend.

bestraten-van-de-tuin

Lees hier het overzicht van de kosten voor het bestraten van de tuin.

 Gemiddelde prijzen
Stratenmaker€ 25 – € 35 per uur
Bestraten€ 15 – € 55 per m2
Ophoog- en zand€ 40 – € 60 per 1 m3
Opsluitbanden€ 2 – € 4 per meter

Deze bovengenoemde bedragen zijn voor een tuinbestrating van rond de 30 m2. Nu u een redelijke schatting kunt maken zou u uiteraard ook wel de exacte kosten willen weten voor het bestraten van uw tuin.

Door een vrijblijvende hovenier offerte aan te vragen kunnen wij u exact vertellen hoeveel het bestratingsproject bij u gaat kosten.Snel een prijsindicatie?Bereken uw prijs

Snel een prijsindicatie?

Kosten bestrating per m2

De prijs van een bestrating wordt in de meeste gevallen per m2 ( vierkante meter ) berekend maar wil nog wel eens uiteenlopen. Zo kan er al bestraat worden vanaf 10 euro per m2 maar ook vanaf 60 euro per m2.

De kostprijs is geheel afhankelijk van uw eigen wensen en materiaal keuze.

Wij geven u hieronder een goed overzicht van de gemiddelde all in prijs van de meest voorkomende sierbestrating die gelegd wordt;

Soort stenenGemiddelde prijzen per m2
Koppelstones€ 10 – € 20
Betonbestrating€ 10 – € 30
Flagstones€ 20 – € 35
Waaltjes€ 25 – € 40
Natuursteen€ 25 – € 55

Herbestraten

Als uw huidige oude bestrating is gaan verzakken dan is het laten herbestraten van uw tuin, terras, of oprit het geen wat uitgevoerd moet worden door een hovenier of stratenmaker.

We zullen u hier alle prijsinformatie verstrekken van een herbestrating per vierkante meter of per uur:

Wat kost herbestraten?

Bij een herbestrating ( opnieuw bestrating aanleggen ) komen er verschillende kostenposten de hoek om kijken. Denkt u hierbij aan:

  • Weghalen van oude tegels
  • Ophogen van de tuin of oprit
  • Leggen van nieuwe tegels

Zie hieronder de kosten van het opnieuw bestraten van uw tuin, oprit pad of terras:

HerbestratenPrijs per m2
Tuintegels€ 12 – € 45
Kosten stratenmaker*€ 10 – € per m2
€ 25 – € per uur
Verwijderen oude tegels€ 15 per m2
Afvoeren oude tegels€ 20 – € 35 per uur
Ophoog- en voegzand€ 40 – € 50 per m3

Wilt je je tuin laten herbestraten dan zal u voor de volgende keuzes komen te staan die invloed hebben op de totaalprijs:

1e keuze: Tuin leeghalen

Bij een herbestrating zal eerst de oude tuin leeg gehaald moeten worden. Hierbij worden oude tegels, gras, bomen en struiken afgevoerd en zorgen wij ervoor dat de gehele tuin word geëgaliseerd.

Wilt u zelf graag een handje helpen? Dan kunt u vragen aan de stratenmaker of hij alleen je tuin bestraten wilt en verwijder dan zelf de oude tegels.

Wist u dat u op deze manier wel meer dan € 450 kunt besparen?

2e keuze: Tegels welke soort?

Er zijn verschillende soorten terras tegels te verkrijgen. Hieronder laten wij zien welke tegels dit zijn met de gemiddelde prijs per vierkante meter:

Tuintegel soortM2 prijs
Betonnen tegels laten leggen€ 15 – € 35
Gebakken tegels laten leggen€ 25 – € 45
Natuursteen tegels laten leggen€ 30 – € 65

Ophogen van de tuin

Bij het opnieuw aanleggen van een tuin bestrating of een tuin bestraten is het belangrijk dat de ondergrond stabiel is. U wilt immers niet dat de stenen gaan verzakken. Het is daarom belangrijk dat u gebruik maakt van een nieuw zandbed ( ophoogzand ). Dit zand zakt namelijk veel minder weg en zullen uw nieuwe bestrating veel meer ondersteuning geven dan andere zandsoorten.

De kosten voor het opnieuw laten ophogen van uw tuin met ophoogzand of voegzand liggen gemiddeld rond de 50 euro per 1 m3.

Tuin bestraten met grind

Mocht u alles nou toch te duur vinden dan is het bestraten van uw tuin met grind een zeer goed en goedkoper alternatief. U betaald gemiddeld 10 euro per m2 minder dan voor het aanleggen van een bestrating.

Als een stratenmaker grind gaat neerleggen gebruikt hij in de meeste gevallen grindplaten. Door het plaatsen van deze platen blijft het grind op de juiste plek liggen.

Op een m2 gaat rond de 70 kg aan grind ( voor een goed dekkende laag ).Snel een prijsindicatie?Bereken uw prijs

Snel een prijsindicatie?

Kosten voor uw tuinbestrating achterhalen

Wat kost een tuin bestraten per m2? Nu u alle informatie heeft gelezen over de kosten voor een tuinbestrating kunt u geheel vrijblijvend het exacte prijskaartje achterhalen.

U kunt geheel gratis een offerte aanvragen bij de Hovenier-Gigant. Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden zullen wij u binnen 24 uur een scherpe prijs aanbieden voor uw nieuwe tuin.

sierbestrating-leggen

Bestraten specialistische klus

Het is een specialistische klus waarvoor de hoveniers van de Hovenier-Gigant de aangewezen personen zijn. Bij het aanleggen van paden van de tuin komt meer kijken dan alleen tegels leggen, grond storten, grond egaliseren, meten, snijden, aanduwen, opvullen, afwerken… niet iedereen kan zijn of haar eigen tuin bestraten.

Gelukkig kunnen wij dit uitstekend voor u verzorgen.

Overigens is de bestrating van uw tuin vaak het mooiste als u uw keus voor stenen ook laat leiden door de uitstraling en de stijl van uw huis. Ook hier zullen onze hoveniers u met veel plezier adviseren.

Impregneren van de tuintegels

Wilt u langer plezier hebben van uw tuinbestrating? Dan adviseren wij u uw nieuwe tuintegels te laten impregneren. Het impregneren van de tegels zorgt ervoor dat deze in de winter niet kapot kunnen vriezen en amper vocht op kunnen nemen.

Ook alg en mos hebben nauwelijks kans om zich aan de tegels te hechten.

Vuil op uw nieuwe bestrating is makkelijk te verwijderen nu deze geïmpregneerd is en uw bestrating is de eerste aankomende 5 jaar goed beschermt tegen regen en vorst.

Kosten stratenmaker

Heeft u andere prioriteiten dan het bestraten van u tuin of het laten aanleggen van een tuin en een over volle agenda? Dan zijn er dus al genoeg redenen om de klus uit te besteden aan een goede stratenmaker.

De kosten van een hovenier die alles van bestraten weet rekent een uurtarief van 25 tot ongeveer 35 euro per uur.

Een stratenmaker kan ook de klus per m2 berekenen maar dit is zeer afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus die u wilt uitbesteden.

De prijzen per m2 voor bestraten zijn gemiddeld 9 tot aan 18 euro per m2 gelegde stenen.

tuin-laten-bestraten

Meer informatie over een tuinbestrating

Nieuwsgierig geworden naar de exacte prijzen voor het bestraten van uw oude of nieuwe tuin? Neem contact met ons op voor meer informatie of een hovenier offerte op maat.

Wij werken met een eigen team aan goed opgeleide en ervaren specialisten.

Voor onze materialen kunnen wij rekenen op onze vaste leveranciers, waardoor wij u een voordelige offerte voor het laten bestraten van de tuin kunnen doen toekomen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een tuin bestraten?

De kosten van je tuin bestraten kunnen behoorlijk uiteen lopen. De kosten zijn afhankelijk van het soort tegel en de moeilijkheidsgraad van het legmotief. Leest u alles over de kosten van het leggen van u nieuwe bestrating op deze pagina.

Wat kost tuin bestraten per m2?

De gemiddelde kosten voor het bestraten van uw voor- of achtertuin worden vaak per m2 berekend. Bereken op deze pagina wat uw nieuwe bestrating per m2 gaat kosten.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!