Boomwortels verwijderen

Wilt u de oude wortels verwijderen van een boom in uw tuin? Boomwortels verwijderen kan een vervelende klus zijn? Het kan zelfs zo zijn dat de bestrating in uw tuin of van het terras naar boven word gedrukt door de onderliggende wortels van een nabijgelegen boom?

Het omhakken van een boom vraagt al om de nodige expertise, maar als je boomwortels wil laten verwijderen dan is het belangrijk van te voren te weten wat hier de kosten van zijn. Leest u op deze pagina alle informatie over de makkelijkste manier van verwijdering en de gemiddelde prijzen.

boomwortels-laten-verwijderen

Boomwortels verwijderen de materialen

In grote lijnen kan worden gesteld dat boomwortels laten verwijderen kan gebeuren met een hakbijl of met een stobben frees. Dit laatste apparaat is een frees waarop een zwenkarm is gemonteerd met meerdere beitels.

Bij een goed gebruik van dit gereedschap kunnen boomstronken en wortels worden verwijderd tot een diepte van 45 centimeter onder maaiveld. Met een snelheid van 1.500 toeren per minuut worden de aanwezige boomresten al snel gefreesd tot er enkel nog pulp of kleine houtsnippers overblijven.

Deze resten hoeven in principe niet te worden afgevoerd; ze zullen immers al snel verteren.

Als je echter op diezelfde plek meteen een bestrating wil aanleggen, is het wel raadzaam om alle overtollige restanten af te voeren.

Snel een prijsindicatie?

Wortels verwijderen oude fruitboom

De meeste fruitbomen komen op hun einde na maximaal 20 jaar. De perenboom is daarop een uitzondering met een levensduur van 80 jaar. Als echter blijkt dat de boom ziektes vertoont of er onvoldoende vruchten worden afgegeven, kan je best besluiten om deze te rooien.

Zeker in het geval van dergelijke oude fruitbomen is het noodzakelijk dat de wortels goed worden verwijderd.

boomstronk-verwijderen

Achtergebleven wortels

Achtergebleven wortels, die niet goed zijn verwijderd tijdens het rooien, kunnen immers gaan beschimmelen. Hierdoor worden giftige stoffen vrijgegeven die de groei van nieuwe, jonge fruitbomen kunnen hinderen.

Boomwortels verwijderen wordt dan ook best opgevolgd door het toedienen van goede meststoffen aan de grond om de bodemlaag te verbeteren en de tuin te egaliseren.

Houd er overigens ook steeds rekening mee dat voor het kappen van bomen de nodige vergunningen moeten worden aangevraagd.

De beste manieren voor een verwijdering van de oude wortels zijn:

  • Met zoutzuur verwijderen
  • Frezen ( met stobben frees )
  • Chemische verwijderen

Verwijdering kosten

Voor het verwijderen van boomwortels uit de tuin zit natuurlijk een prijskaartje. De exacte kosten hangen grotendeels af van de lengte van de boomwortels maar ook de dikte. Dikke wortels zitten namelijk veel vaster in de grond dan dunne wortels en zijn deze dus moeilijker te verwijderen.

Wilt u graag weten wat het kost om uw oude wortels uit uw tuin te laten verwijderen en te laten afvoeren? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang snel een prijsindicatie.

Verwijderen van boomwortels let goed op!kosten hovenier

Bij boomwortels verwijderen, omdat die bijvoorbeeld een bestrating naar boven kunnen duwen, moet je zeker altijd stilstaan bij het feit dat dit de gezondheid en de stabiliteit van de boom aantast.

Het is zeker mogelijk om een gedeelte van de wortels weg te halen, maar doe dit zorgvuldig. Je wil er immers niet aansprakelijk voor worden gesteld als de (verzwakte) boom op korte of lange termijn omwaait of afsterft.

De schade die volgt op het opvallen van een dergelijke boom, kan al snel in de duizenden euro’s lopen. Reden genoeg dus om goed voorbereid en zorgvuldig te werk te gaan.

Snel een prijsindicatie?

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om boomwortels te laten verwijderen?

De kosten van het verwijderen van boomwortels is geheel afhankelijk van de lengte en de dikte. Wilt u een exacte prijs weten lees dan alle prijsinformatie op deze pagina.

Hoe verwijder je boomwortels?

Er zijn verschillende manieren om boomwortels te laten verwijderen. In de meeste gevallen huurt men hier een hovenier voor in. Lees meer hierover op deze pagina.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!