Sinds 1988

Tuinonderhoud

Elke soort tuin verdient het om er goed en verzorgt bij te liggen. Zo hoort een tuin rust uit te stralen en te zorgen voor de juiste ontspanning. Lekker genieten in de zomer van een tuin die op deze juiste manier is onderhouden.

Wilt u uw voor-of achtertuin periodiek of eenmalig laten onderhouden? zodat u zelf geen tuinwerkzaamheden hoeft te doen?

Maar wat kost van het laten onderhouden van uw tuin? en wanneer kan er het beste onderhoud gepleegd worden door een hovenier?

De tuinonderhoud prijzen zijn afhankelijk van de grootte van uw voor- of achtertuin maar ook van de werkzaamheden die verricht moeten worden om uw tuin of gazon weer in orde te maken.

nieuw-aangelegde-tuin
Tuin onderhoud

Iedere kleine- of grote tuin bij een bestaande- of nieuwbouwwoning verdient het om er goed bij te liggen want een tuin is er om van de rust te genieten en lekker te kunnen ontspannen.

Als uw tuin slecht onderhouden is dan is het niet de juiste plek om tot rust te komen.

Wilt u weten welke prijzen een hovenier berekent voor uw tuinonderhoud per uur of per vierkante meter?

Lees dan alle informatie op deze pagina over het opknappen en bijhouden van uw oude tuin in de winter of herfst en het bijbehorende kostenplaatje.

Gemiddeld kost tuinonderhoud tussen de € 500,- en de € 800,- per jaar. Natuurlijk hangt de prijs af van de hoeveelheid werk het tuinonderhoud gaat kosten. Het onderhouden van tuinen kan gaan om het maaien van het gras of het snoeien van bomen en struiken.

Ook kan het voorkomen dat u uw gehele tuin wilt laten opknappen. Onze hovenier kan u al inschakelen vanaf € 35 per uur. Door het uurtarief keer het aantal uren te berekenen kan u zelf een goede inschatting maken van de tuinonderhoud kosten.

Leest u hier in het onderstaande prijzenoverzicht de meest voorkomende tuinonderhoudsprojecten met de daarbij behorende prijzen.

Wat te doen?Prijs berekening
Hovenier uurloon€ 30 tot aan € 50 per uur
Boom laten kappen€ 300 tot aan € 700
Gazon laten maaien€ 20,- voor een gazon van +/- 100m2
Gehele tuin onderhouden€ 300 tot aan € 600
voortuin aanleggen kosten
Jaarlijkse tuinonderhoud

Tuinonderhoud uitbesteden

Onze hoveniers zijn elke dag bezig met tuin gerelateerde klussen. Wij worden dan ook de specialisten genoemd op het gebied van tuinontwerpen en tuinaanleg. Onze hoveniers onderhouden de meeste tuinen na de wintermaanden zodat u tuin in de lente weer volop kan bloeien, en u kunt genieten van uw prachtige onderhouden voor-of achtertuin.

Huur een van onze professionele tuinmannen in die u tuin opknappen voor een scherpe prijs. En u zult hier zeker geen spijt van krijgen.

Prijsafhankelijk

Als u graag uw tuin op orde heeft dan zal u uw tuin regelmatig moet laten onderhouden. De prijzen die dit met zich meebrengt zijn geheel afhankelijk van de grootte van de tuin.

Voor het onderhoud in het voor- of najaar kan een hovenier van te voren een offerte voor u opstellen om de kosten te bespreken.

Wij zullen u uitleggen wat belangrijk is om van te voren door te nemen met de hovenier:

De hoveniers van de Hovenier-Gigant zijn dagelijks bezig met gerelateerde klussen in de tuin zowel voor particulieren als bedrijven.

Denk hierbij aan:

Het opknappen van tuinen is voor onze hoveniers een koud kunstje. Zo kan het werken in de tuin best zwaar en gevaarlijk zijn.

Het bestraten van een oprit of het kappen van bomen zijn niet zomaar klusjes die u één twee drie doet.

Bespaar op de prijs van tuinonderhoud

Op deze pagina proberen wij u een duidelijk prijsoverzicht te geven van tuinonderhoud.

Uiteraard is de exacte prijs m2 voor het opknappen van uw tuin afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid achterstallig onderhoud.

Door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen met een goede uitleg kunnen wij u altijd een zeer goede prijsindicatie sturen. Zodat u van te voren exact weet waar u aan toe bent en niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Uurtarief hovenier

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de €30,- en €40,- euro per uur. Deze genoemde bedragen zijn inclusief de btw en eventueel voorrijkosten.

Als u uw tuin wilt laten onderhouden dan zullen zij voor tuinonderhoud een dagprijs met u afstemmen. Dit zou een bedrag van rond de €200,- euro kunnen zijn.

Hovenier-Gigant-prijzen

Soorten tuinonderhoud

Tuinonderhoud kan in verschillende onderdelen vallen. Elke tuin heeft een unieke tuinonderhoud nodig. Tuinen zijn er in verschillende grootte met veel verschillende tuinelementen. Ook de planten soort heeft een grote invloed op de complete nieuwe tuin. We zullen u hier een lijstje laten zien welke tuinonderhoudsklussen het meest voorkomend zijn:

 • Bemesten van de tuin en het gras
 • Het verwijderen van onkruid uit de tuin
 • Gazon maaien
 • Bomen snoeien
 • Oude blad verwijderen
 • Tuintegels en terras reinigen

Dit zijn zomaar een aantal klussen die vaak voorkomen, maar ook voor andere klussen staan onze hovenier klaar.

Wanneer tuinonderhoud?

Het komt natuurlijk voor dat u uw tuin eenmalig per jaar wilt laten opknappen. Maar de meeste klanten van ons kiezen er toch voor om dit meerdere malen per jaar te laten uitvoeren. We kunnen samen met onze klanten alle mogelijkheden bespreken en tot het gewenste resultaat komen.

U kunt zelf een tuin aanleg offerte opmaken om binnen uw budget te blijven. We hebben een aantal mogelijkheden en tuin ideeën onder elkaar gezet van de mogelijkheden die vallen onder het onderhouden van een tuin:

 • Kies voor eenmalig tuinonderhoud
 • Kies voor periodiek tuinonderhoud
 • Tuinonderhoud in de vakantie
 • Tuin of in het voorjaar of najaar klaar maken
 • Laat u tuin in de winter klaar maken

Dit zijn de meest voorkomende afspraken die wij maken met onze klanten. Echter zal onze hovenier alles keurig netjes uitvoeren voor een scherpe prijs.

Onderhoudsabonnement afsluiten

U kunt overwegen om een onderhoudsabonnement bij onze tuinmannen af te sluiten. Dit zou een stuk voordeliger zijn voor u dan dat u steeds losse hoveniers in moet gaan schakelen van andere hoveniersbedrijven.

Bij een onderhoudscontract komt onze tuinman meerdere malen per jaar bij u langs om uw gehele tuin na te komen kijken of er onderhoud gepleegd dient te worden. Zo kunt u de gehele zomer lekker genieten van uw tuin zonder dat u zelf onderhoud hoeft te plegen.

Kosten gehele nieuwe tuinaanleg

Het kan natuurlijk voorkomen dat u uw tuin gedeeltelijk wilt laten vernieuwen door middel van een tuinaanleg. De prijzen van een tuinaanleg liggen gemiddeld tussen de €40,- en €80,- euro per m2.

Deze prijzen zijn inclusief de benodigde materialen en het arbeidsloon van de ingehuurde hovenier.

Bent u van plan de opknapbeurt van uw tuin uit te besteden aan een hovenier en wilt u weten wat u daarvoor kunt verwachten of wat de kosten van uw tuinaanleg worden?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan. U kunt na enkele dagen een zeer scherp kostenplaatje van ons verwachten.

Als wij zorg dragen voor het onderhoud van een tuin kunt u aan de volgende werkzaamheden denken:

Tuinrenovatie of onderhoud

Is er meer dan tuinonderhoud nodig denk dan eens aan een complete tuinrenovatie. Een hovenier of tuinman zorgt dan voor het grondig opknappen en vernieuwen van uw tuin. Dat kan bijvoorbeeld door opnieuw uw tuin te laten ontwerpen en aanleggen.

Een tuin renovatie is duurder dan het onderhouden van uw tuin, maar u heeft wel de mogelijkheid om te kiezen voor een tuin die helemaal naar uw smaak is.

Tip: Bij een tuinontwerp wordt ook vaak een onderhoudsplan gemaakt.

Hierdoor weet u precies wanneer er welk onderhoud uitgevoerd moet worden in uw nieuwe tuin.

tuin-aan-leggen
Tuin opknappen

Wanneer tuinonderhoud

Wilt u uw tuin éénmalig laten opknappen of zit u er aan te denken om het gehele jaar door tuinonderhoud te laten plegen?

Uiteraard kunnen onze hoveniers u helpen met een onderhoudsplan op te stellen zodat uw tuin er in elke periode van het jaar netjes bij ligt.

Ook kunt u alle mogelijkheden op tafel gooien en bespreken zodat u tot een gewenst eindresultaat komt.

We zullen u een idee geven van welke soort werkzaamheden bij het onderhoud behoren en wat er uiteindelijk in de offerte aangegeven hoort te worden.

 • Voor- en najaar klaar maken van uw tuin.
 • Winterklaar maken van uw tuin.
 • Eénmalig tuinonderhoud.
 • Periodiek tuinonderhoud.
 • Vakantieonderhoud.

Zoals u hierboven kunt zien zijn dit de meest voorkomende afspraken met de hoveniers. U kunt er dus voor kiezen om een éénmalige onderhoudsbeurt uit te laten voeren of periodiek.

Dit is natuurlijk altijd makkelijk als u zelf weinig tot geen tijd heeft om uw tuin onderhoud te geven als u bijvoorbeeld een grote tuin heeft.

U kunt ook een onderhoudsabonnement afsluiten bij uw gewenste hoveniersbedrijf. In dit geval zal de tuinman meerdere malen per jaar bij u langskomen om tuinonderhoud te plegen.

Onderhoudskosten

Iedereen wilt uiteindelijk besparen op de kosten van een tuinonderhoud. Om te besparen is het belangrijk uw tuin goed te laten bijhouden.

Achterstallig onderhoud is op ten duur veel duurder dan de tuin regelmatig bij te houden. Als u als voorbeeld het gras 3 maanden niet zal maaien is er bijna met de grasmaaier niet meer door heen te komen.

Dit zal dus veel meer tijd gaan kosten dan dat het gras op de juiste lengte is om te maaien. Vaak wilt u genieten van uw tuin maar de tijd die het kost om alles netjes te onderhouden ontbreekt u.

Of u heeft geen groene vingers maar wil wel graag veel bloeiende planten dus ook voor  tuinbeplanting bent u bij ons aan het juiste adres. Door uw tuin regelmatig te onderhouden blijft de tuin lang mooi en heeft u daar veel plezier van.

Tuin tot zijn recht laten komen

Door in de goede periodes de grond los te maken, te bemesten en te snoeien komt onderhoud aan uw tuin pas echt tot zijn recht.

Wij hebben de juiste gereedschappen en kennis om uw tuin het hele jaar door te verzorgen. Het is ook mogelijk om door ons 2 keer per jaar het onderhoud onder te brengen.

Wij zullen dan in het voorjaar en najaar uw tuin een onderhoudsbeurt geven.

Als u minimaal onderhoud aan uw tuin wenst is het ook altijd nog mogelijk om een onderhoudsvrije tuin te laten aanleggen.

Opknapbeurt tussen de tegels door

Geniet na de opknapbeurt van uw tuin

Door de tuin goed te onderhouden wordt de levensduur van uw tuin aanzienlijk verlengd. Bomen en planten groeien namelijk beter als ze op tijd gesnoeid worden.  

Regelmatig een opknapbeurt geven aan uw tuin zorgt er verder voor dat planten niet snel dood zullen gaan. Door regelmatig tuinonderhoud te plegen geniet u veel langer van uw tuin.

Bovendien geeft een goed onderhouden tuin een verzorgde uitstraling en dat heeft een positieve invloed bij ieder mens.

Hovenier voor tuinonderhoud

Tijdens het inrichten van uw tuin kunt u te maken krijgen met onvoorziene obstakels.

U kunt dan bijvoorbeeld aan een boomstronk denken die u wilt verwijderen maar door de zwaarte en de omvang van de stronk, lukt u dat niet.

U kunt door ons de boomstronk laten verwijderen. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite en uw rug. Heeft u behoefte aan meer informatie betreft tuinonderhoud en alle mogelijkheden hiervan?

Of bent u met name geïnteresseerd in de kosten voor het aanleggen van een vijver? Vult u dan heel makkelijk online een offerte formulier in.

Binnen maximaal 2 werkdagen ontvangt u antwoord.

Bespaar op uw offerte

Benieuwd wat het onderhoud van uw tuin en/of gazon kost? Neem dan contact op met de Hovenier-Gigant voor meer informatie.

Ook kunt u direct een vrijblijvende hoveniers offerte bij ons aanvragen om zo snel de prijs van uw tuinonderhoud te achterhalen.

Doe dit online en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een interessant aanbod voor uw wensen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost tuinonderhoud?

De prijs hangt volledig af van hoeveel werk uw tuinonderhoud is, gaat het alleen om het maaien van het gras, of heeft uw hele tuin een opknapbeurt nodig. Leest u alles over de kosten van uw tuinonderhoud op deze pagina.

Wat kost het onderhouden van mijn tuin?

De kosten van het onderhouden van een tuin zijn gebaseerd op het volgende; de oppervlakte van de tuin; en of er sprake is van achterstallig onderhoud? U vindt alles over de kosten van het onderhouden van uw tuin op onze pagina.

Wat kost tuinonderhoud per jaar?

website van het jaar

U kunt bij onze hovenier een tuin onderhoudsabonnement laten afsluiten voor een geheel jaar. De prijs hangt echter wel af van de inrichting en de grootte van uw tuin. Leest u meer hierover wat een tuinonderhoud per jaar kost op deze pagina.

Wat kost tuinonderhoud per uur?

De prijzen van het onderhouden van een tuin per uur lopen erg uiteen. Het ligt namelijk geheel aan de omvang en inrichting van uw tuin. U kunt alles vinden over tuinonderhoud per uur op onze pagina.

Hoe vaak moet ik mijn tuin onderhouden?

De één kiest ervoor dit elke maand te doen en de ander eens per drie maanden of zelfs langer. Houdt u er wel rekening mee dat hoe langer u wacht hoe hoger de kosten zullen oplopen. Onze hovenier kan u hierover het beste informeren over hoe vaak u tuinonderhoud moet laten uitvoeren. Voor meer informatie en prijzen leest u deze pagina.

Wanneer moet ik mijn tuin onderhouden?

Het is geheel aan uzelf te bepalen wanneer en hoe vaak u uw tuin wilt laten onderhouden. Echter onze hovenier kan u hierbij zeer goed adviseren. Voor meer informatie over wanneer u uw tuin moet onderhouden verwijs ik u door naar onze pagina.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!