Sinds 1988

Uurloon hovenier

Het uurloon hovenier kan in de meeste gevallen erg prijzig zijn. Bij ons hoveniersbedrijf is dat echter niet het geval.

Wij vragen niet een gigantisch hoog uurloon voor een hovenier of het inhuren van een tuinman, echter zijn wij in vergelijking met andere hoveniersbedrijven redelijk goedkoop!

Hierdoor kunt u ook met een klein budget uw grote of kleine tuin opnieuw laten aanleggen. De eerste vraag die nu in u opkomt is waarschijnlijk …….hoe kunnen jullie dan goedkoper zijn dan andere hoveniers?

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de gemiddelde kosten van het uurtarief en de werkwijze van onze tuinman.

hovenier-uurtarief
Onze hovenier

Hovenier kosten

Om u een goed idee te geven van de gemiddelde prijzen per uur en per vierkante meter van een tuinman hebben wij voor u een handig kostenoverzicht gemaakt. We hebben hier de gemiddelde prijzen aangehouden die hoveniers berekenen voor het verbouwen van uw tuin.

TuinprojectenGemiddelde kostenberekening
Tuin laten onderhouden30 tot aan 50 euro per uur
Tuin laten ontwerpen300 tot aan 450 euro voor een tuin van rond de 90 m2
Tuin laten aanleggen50 tot aan 200 euro per m2
Tuin laten renoveren30 tot aan 80 euro per m2

Een belangrijk aspect is natuurlijk dat u zich goed oriënteert naar wat een hovenier kost. U bent dan in ieder geval op de juiste weg om te besparen op de eventuele gemiddelde kosten die kunnen gaan komen.

Bijvoorbeeld voor het onderhoud van uw tuin of een compleet nieuwe tuinaanleg.

Al we u een uitleg geven over de prijzen van een hovenier of tuinman dan zijn er drie belangrijke punten die naar voren komen namelijk:

  • Prijzen van een tuin aanleggen € 40,- tot € 70,- per m2.
  • Kosten tuinonderhoud € 20,- tot € 35,- per uur.
  • Tuinontwerp maken € 150,- tot € 350,- per ontwerp.

Het is natuurlijk altijd prettig om geheel vrijblijvend een prijsindicatie te kunnen ontvangen van de exacte kosten voor de nieuwe tuinaanleg.

Als u graag wilt weten wat de prijzen zijn voor het aanleggen of onderhouden van uw tuin vraag dan geheel vrijblijvend een hovenierofferte bij ons aan.

U zult zien dat het uurloon van onze hovenier best meevalt!

Prijzen concurrenten

Want ook al vragen wij een lagere prijs als we het hebben over het uurloon hovenier dan onze concurrenten, toch blijven wij maatwerk leveren.

Als zeer ervaren tuin bedrijf hebben wij inmiddels een goede naam opgebouwd. Onze vakmensen werken zowel voor particulieren als bedrijven, en het uurloon hovenier is laag.

De reden dat onze tarieven niet zo hoog zijn kunnen wij uitleggen. Door onze afname van materiaal en beplanting, hebben wij voordelige prijsafspraken gemaakt met onze “toeleveranciers”.

En dit voordeel berekenen wij aan u door.

Prachtige nieuwe tuinaanleg

Aanleggen van een nieuwe tuin

Als u uw oude tuin laat opknappen is het belangrijk om van tevoren een goed tuinontwerp te laten maken.

Op deze manier zullen de kosten van de complete tuinaanleg verminderen omdat men van te voren exact weet wat ons te doen staat.

De gemiddelde kosten van een tuinaanleg kunt u zelf in de hand houden door het kiezen van dure of wat goedkopere materialen. We zullen voor u wat materiaalkosten op een rijtje zetten zodat u exact weet wat het kost.

MateriaalkostenGemiddelde prijs
Gazon / Grasveld€ 4 – € 9 per m2
Bomen /Beplanting€ 9 – € 26 per m2
Straatwerk / Sierbestrating€ 35 – € 120 per m2
Houten vlonders terras€ 65 – € 130 per m2
Houten schuttingen€ 40 – € 120 (per meter)

Uurloon berekenen hovenier

Dit prijsvoordeel gebruiken wij niet om “winst te maken” maar dit prijsvoordeel verwerken wij daadwerkelijk in onze tarieven.

Dit in combinatie met het werktempo van onze werknemers levert een veel voordeligere prijs op dan bij onze concurrenten.

De enige manier waarop u hier achter kan komen is om meerdere offertes aan te vragen voor bijvoorbeeld een boomstronk verwijderen of terras aanleggen en te vergelijken. Wij durven deze uitdaging aan te gaan.

Er zijn wel altijd een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden als u de hovenier kosten wilt achterhalen.

Deze aspecten hebben zeker invloed op de totaalprijs:

  • Voorrijkosten

Als u midden in een grote stad woont zoals Amsterdam dan moet u rekening houden dat de hovenier kosten hoger zullen worden door de parkeerkosten die betaald moeten worden.

  • Voorbereiding van de tuin

Als uw tuin achterstallig onderhoud heeft dan zal de hovenier de oude struiken en planten moeten verwijderen. Hij zal voor dit soort klussen zijn standaard uurtarief in rekening brengen en dan horen deze werkzaamheden niet bij het aangenomen werk.

  • Toegankelijkheid van de tuin

Is uw tuin makkelijk te bereiken of moet alles met een hijskraan naar achteren worden gebracht? Kan de hovenier met een kruiwagen overal lopen of zijn de paden naar uw tuin te smal?

Wat is het uurloon van een hovenier?

U kunt bij ons voor werkelijk alle tuin werkzaamheden terecht en het uurloon hovenier is goedkoper in verhouding tot anderen.

Of het hierbij nu gaat om het ontwerpen of aanleggen van een tuin en het onderhoud of het renoveren hiervan. Van het planten en beplanten van uw tuin en het verzorgen van de tuinpaden en het plaatsen van schuttingen.

Wij zijn werkelijk van alle markten thuis en zeer betaalbaar en goedkoop als wij ons vergelijken met andere bedrijven die soms belachelijk hoge bedragen vragen per uur.

Het gemiddelde uurloon van een hovenier bij andere hoveniersbedrijven ligt rond de € 40,- per uur. Bij ons is dit € 25,- tot € 30,- per uur.

tuin-leeg-halen

Per uur of een vast bedrag voor de tuinklus

Een hovenier berekent in de meest gevallen zijn tarief per uur. Maar uitzonderingen zijn als hij de gehele klus in één keer kan aannemen.

Het berekenen per tuinklus geeft u als voordeel dat u precies weet waar u aan toe bent en niet achteraf meer rekeningen zult ontvangen van de hovenier.

Gespecificeerde offerte

In de meeste gevallen vraagt u een hovenier offerte aan voor uw tuinklus die u wilt laten uitvoeren door een hovenier.

Of dit nu gaat om het laten onderhouden van uw tuin of het vernieuwen van uw oude tuin. Als een hoveniersbedrijf een offerte uitbrengt krijgt u in de meeste gevallen een vaste prijs.

Echter is het wel makkelijk om te weten wat de arbeidskosten zijn voor het uit te voeren tuinwerk. Daarom is het van groot belang dat er een gespecificeerde offerte uitgebracht wordt.

Zo kunt u duidelijk zien hoe de kosten zijn opgebouwd en staat het uurloon los vermeld.

Bespaar op het uurloon!

Wij luisteren dan ook altijd zeer goed naar de wensen van onze klanten en stemmen hier onze werkzaamheden op af. Hierdoor realiseren wij voor u dé perfecte tuin, voor een laag uurloon voor een hovenier.

Bent u ook benieuwd naar het uurloon hovenier? Vult u dan het offerteformulier in en bespaar op de kosten!

Binnen maximaal 24 uur zullen wij u een prijsindicatie toesturen zodat u exact weet wat de kosten zullen zijn van uw tuin metamorfose.

Belangrijk om te weten…

Wat berekenen jullie per uur voor een hovenier?

Dit is geheel afhankelijk van de uit te voeren tuinklus. Wij kunnen dit per uur of per klus berekenen. Lees daarom hier uw mogelijkheden.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!