Coniferen planten

U heeft misschien net een nieuw huis gekocht of de bestaande tuin daar heeft u nooit echt iets aan gedaan.

Nu wordt het de hoogste tijd, en u wilt in eerste instantie een nieuwe schutting plaatsen of de plantenbakken vullen met nieuwe coniferen. Maar heeft u er wel eens over nagedacht dat een natuurlijke tuinafscheiding ook mogelijk is zoals coniferen?

Leest u op deze pagina alles over coniferen planten, prijzen, het snoeien, en wat de beste tijd is om coniferen te plaatsen.

Planten kan het hele jaar doorconiferen planten

Coniferen planten kan eigenlijk het hele jaar door, alleen als het vriest gaat dit absoluut niet. Als u de haag plant is het belangrijk dat u genoeg vocht vast houdend materiaal in de grond stopt zoals compost, turf of gemalen schors.

Wij kunnen ons ook voorstellen dat u er tegen opziet of dat u er geen tijd voor heeft. Dat kan en wij begrijpen dat. Verder adviseren wij u om als u een coniferenhaag wenst dat u voor grotere coniferen gaat. Uiteraard is dit wel iets duurder maar u kunt meteen genieten van uw privacy.

Met kleine coniferen kan het namelijk enkele jaren duren voordat u helemaal “vrij” zit. Ons hoveniersbedrijf is specialist in coniferen en het planten hiervan.

Snel een prijsindicatie?

De haag zelf planten

Wij zullen u stapsgewijs uitleggen hoe u de coniferen zelf zou kunnen planten:

  • Begin met een draad te spannen waar u de coniferen wilt hebben
  • Graaf een gleuf van 50 cm diepte zodat de kluiten 10 cm onder de grond komen te liggen
  • Zet de planten met 70 cm ruimte uit elkaar in de wat vochtige grond
  • Kijkt u langs de lijn of deze recht staan
  • Vul de gegraven gleuf op met potgrond
  • Geef ze hierna ruimschoots water

Welke soort grond?

De meeste coniferen groeien het best op een wat vochtige bodem. Als de conifeer in de grond is gezet is het belangrijk dat deze het eerste seizoen veel water krijgt.

Bij warme periodes in het jaar is het sproeien van de plant ook niet geheel onbelangrijk. Denkt u er wel om dat u nooit sproeit als de zon schijnt, dit om het risico van verbrande coniferen zo veel als mogelijk te voorkomen.

U heeft gelezen wat wij te vertellen hebben over coniferen planten en dat wij dat graag voor u doen. Bent u benieuwd geworden naar onze tarieven.

Hier kunt u simpel achter komen door gebruik te maken van het offerteformulier. Wij wachten uw offerte met belangstelling af.

Prijs vrijblijvend aanvragen

Wilt u weten wat het planten van coniferen kost? Vraag dan een geheel vrijblijvende prijsopgave aan. Binnen enkele dagen zullen wij de exacte prijs naar u toe mailen zodat u exact weet waar u aan toe bent!

Snel een prijsindicatie?

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!