Sinds 1988

Snoeien coniferen

Het snoeien van de coniferen of een heg in uw tuin is erg belangrijk. Hierdoor blijft uw tuin er mooi uitzien en kunt u er dus van genieten. Vooral tijdens een zomerse dag is het vaak heerlijk om in een goed onderhouden tuin te zitten met mooie coniferen.

Coniferen planten is niet alles wat gedaan moet worden voor een mooie coniferenhaag. Het snoeien van deze haag met een bepaalde regelmaat zorgt ervoor dat de haag in uw tuin echt tot zijn recht komt.

Helaas is het snoeien van de coniferen een hele klus. Gelukkig hoeft u dit voortaan niet meer zelf te doen. Hiervoor kunt u namelijk terecht bij de Hovenier-Gigant.

Wij hebben uitgebreide ervaring met bijwerken van coniferen en zorgen met onze regelmaat voor de mooiste coniferenhaag die u zicht kunt wensen.

Wij snoeien uw coniferen tegen een voordelige prijs. Het planten van coniferen kunt u bijna het hele jaar doen, dit kan alleen niet als het vriest.

Het is wel verstandig om het doen in de warmere maanden zodat de kleine conifeer bomen niet het risico lopen om dood te vriezen wanneer het onverwacht toch gaat vriezen in die periode.

Coniferen laten snoeien

De meeste coniferen groeien het beste op een redelijk vochtige bodem. Bij het planten van de coniferen dient u dan ook compost, turf of gemalen schors te gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat de coniferen in eerste instantie een goede voeding krijgen en dus goed kunnen groeien.

Dit houdt het vocht vast. Als uw coniferen eindelijk in de grond staan en groeien, dan is het vooral het eerste seizoen erg belangrijk dat deze genoeg water krijgen.

Nadat coniferen het eerste seizoen sterk doorkomen zijn ze sterk genoeg om ook in de eventuele minder jaren die kunnen volgen sterk genoeg zijn om te overleven.

hovenier-uurtarief

Wanneer snoeien

Coniferen worden over het algemeen 1 tot 2 keer per jaar gesnoeid. De momenten om dit te doen zijn aan het begin van de zomer en het einde van de zomer. Begin juni en eind augustus of begin september zijn bij uitstek hier geschikt voor.

Er kan ook voor gekozen om 1 keer per jaar te snoeien, het geschikte moment hiervoor is dan eind juni of begin juli.

Sommige mensen vragen ons om nog in oktober de snoeiwerkzaamheden uit te voeren maar dit raden we eigenlijk altijd af. Er is gewoonweg een te groot risico dat de boom nog niet hersteld is voordat de winter invalt.

Als dit gebeurt is er een kans dat de conifeer doodvriest, dit is iets wat u niet wilt want dat zal de coniferenhaag waarschijnlijk niet overleven.

Snoei advies

De Hovenier-Gigant kan u een uitgebreid advies geven over de mogelijkheden voor een groene tuinverzorging en een onderhoudsarme tuin maar we doen meer:

Kijkt u eens op de pagina’ s Tuin af laten graven, terras aan laten leggen, of tuin laten onderhouden.

Als u behoefte heeft aan wat meer informatie over tuinonderhoud en het snoeien van coniferen, dan adviseren wij u om het offerteformulier in te vullen.

Aan de hand van uw gegevens kunnen wij u dan een passend advies geven.

Bespaar op uw offerte…

Mocht u ons de opdracht gunnen uw coniferen te snoeien dan vult u het offerte formulier in en omschrijft u uw opdracht. Hoe nauwkeuriger de informatie is die wij ontvangen des te beter kunnen wij een adequate offerte maken voor deze klus.

Vergeet u vooral niet de hoeveelheid coniferen in uw tuin  te vermelden. Alleen dan kunnen we u een realistische prijsopgave doen.

U heeft binnen 2 werkdagen zicht op het kostenoverzicht. Wij zullen de kosten van het coniferen snoeien duidelijk specificeren in de offerte zodat u duidelijk heeft waarom er een bepaalde prijs gerekend wordt.

Vragen & Antwoorden

Wanneer kan je coniferen snoeien?

website van het jaar

Coniferen worden over het algemeen 1 tot 2 keer per jaar gesnoeid namelijk aan het begin en aan het einde van de zomer.

De beste snoeitijd is ongeveer in de maand mei, juni, en in september een tweede maal. Niet later snoeien dan september anders krijgt de haag te weinig tijd om zich te herstellen voordat hij de winter ingaat.

Heeft u een snelgroeiende conifeer? Dan kunt u gerust vaker snoeien.

Wat kost het om coniferen te snoeien?

De gemiddelde kosten voor het snoeien van uw coniferen ligt tussen de €30,- en €50,- per uur. Lees meer informatie over het snoeien van coniferen op deze pagina.

Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!