Sinds 1988

Hovenier Amsterdam

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en betaalbare hovenier in Amsterdam en omgeving? Bij Hovenier-Gigant helpen we particulieren, bedrijven, scholen en gemeenten met al hun tuin-vragen. Of u nu uw voor- of achtertuin opnieuw wilt laten aanleggen, een vijver wilt plaatsen, regelmatig tuinonderhoud nodig heeft of een complete renovatie overweegt. Onze gekwalificeerde hoveniers staan voor u klaar. Ontdek hoe ons hoveniersbedrijf Amsterdam uw buitenruimte of tuin een prachtige nieuwe uitstraling kan geven tegen de scherpste tarieven.

Hoveniersbedrijf Amsterdam

Wat doet een hovenier uit Amsterdam precies?

Een hovenier die is aangesloten bij ons hoveniersbedrijf Amsterdam is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren van tuinen en groenvoorzieningen. Denk aan het planten van bomen en struiken, het aanleggen van gazons, terrassen en paden, en het onderhouden van tuinen door te snoeien, bemesten en bewateren. Verder in de tekst vindt u een compleet overzicht van onze diensten die u kunt uitbesteden aan een hovenier in Amsterdam!

Tuinaanleg uitbesteden aan ons hoveniersbedrijf

Ons hovenier Amsterdam beschikt over de juiste machines en materiaal. Daarom kunnen de werkzaamheden efficiënt en snel worden uitgevoerd en mag u rekenen op een eindresultaat dat uw verwachtingen overtreft.
We kunnen het project starten met grondwerk en vervolgens een prachtige tuin creëren die aan uw wensen voldoet. Een gedetailleerd plan, opgesteld in samenspraak met u, vormt altijd de basis voor het hoveniersproject. Het aanleggen of ophogen van een tuin vereist een zorgvuldige voorbereiding. Essentiële aspecten zoals grondbewerking, drainage aanleggen en het leggen van elektriciteitsleidingen moeten zorgvuldig worden overwogen en gepland.

Kan ik mijn tuinproject ook zelf doen?

U kunt natuurlijk als u handig bent zelf een aantal tuiniersklusjes oppakken, maar voor grootschalige tuinprojecten is het meestal prettig om samen te werken met een ervaren hovenier uit Amsterdam. Ervaren hoveniers beschikken niet alleen over de nodige kennis en vaardigheden, maar ook over gespecialiseerde apparatuur om de klus efficiënt en effectief te klaren. Zelf proberen deze werkzaamheden uit te voeren kan leiden tot fouten, met mogelijke kostbare herstellingen tot gevolg. Bovendien is tuinaanleg tijdrovend en kost het veel fysieke inspanning. Met het inschakelen van een professionele hovenier via Hovenier-Gigant bent u niet alleen verzekerd van een hoogwaardig eindresultaat, maar bespaart u uzelf ook tijd en moeite.

Benieuwd naar de kosten voor tuinaanleg of andere hoveniersklussen? Vraag direct vrijblijvend een prijsindicatie op en ontdek onze scherpe prijzen voor een hovenier in Amsterdam!

Diensten die u kunt uitbesteden aan hoveniersbedrijf Hovenier-Gigant

Wij zullen u een uitgebreid overzicht geven van wat wij als ervaren hoveniersbedrijf in Amsterdam voor u kunnen betekenen.

 • Bestrating van uw tuin
  Professionele aanleg van bestrating om uw tuin een verzorgde en functionele uitstraling te geven, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Complete tuinaanleg
  Van ontwerp tot realisatie, ons hoveniersbedrijf verzorgt het volledige traject om uw droomtuin werkelijkheid te maken.
 • Tuinonderhoud in Amsterdam
  Regelmatig onderhoud van uw tuin om deze in optimale conditie te houden, inclusief snoeien van planten, maaien van gras, en verwijderen van onkruid en afval.
 • Schuttingen plaatsen
  Op maat gemaakte schuttingen installeren voor privacy, veiligheid en een mooie afwerking van uw tuin, met keuze uit diverse materialen en stijlen. Ook voor het bouwen van pergola’s kunt u bij ons hoveniersbedrijf terecht.
 • Terras aanleggen
  Creëer een gezellige en functionele buitenruimte met een professioneel aangelegd terras, waar u kunt genieten van het buitenleven en van de zon in uw eigen tuin.
 • Drainage laten aanleggen
  Voorkom wateroverlast en natte plekken in uw tuin door het laten aanleggen van een efficiënt drainage systeem, zodat regenwater snel wordt afgevoerd en uw tuin droog blijft.
 • Vijveraanleg
  Geef uw tuin net even iets extra’s met een prachtige vijver. Wij bieden voor vijveraanleg complete service van ontwerp tot installatie. Inclusief vakkundig graafwerk, hoogwaardige vijverfolie en professionele pompen en filters voor een gezond ecosysteem. Met een vijver geniet u van rust en schoonheid, recht in uw eigen achtertuin!
 • Boomverzorging
  Houd uw bomen gezond en veilig met onze professionele boomverzorgingsdiensten. Van snoeien en kappen tot boominspecties en ziektebestrijding, ons hoveniersbedrijf zorgt voor het welzijn van uw bomen en de veiligheid van uw omgeving.
 • Tuinrenovatie
  Breng nieuw leven in uw bestaande tuin met een grondige renovatie. Wij verwijderen oude beplanting, vernieuwen de bestrating, en voegen nieuwe elementen toe om uw tuin te transformeren tot een frisse en eigentijdse buitenruimte.
 • Tuinontwerp
  Laat uw droomtuin werkelijkheid worden met een op maat gemaakt tuinontwerp. Onze tuinontwerpers luisteren naar uw wensen en creëren een uniek plan dat perfect aansluit bij uw budget en levensstijl.
 • Tuinonderhoud
  Geniet het hele jaar door van een prachtige tuin met ons professionele groenonderhoud. Wij verzorgen het snoeien, bemesten, en onkruidvrij houden van uw gazon, zodat uw tuin er altijd op zijn best uitziet.
 • Tuin egaliseren
  Het verwijderen van oneffenheden en het creëren van een vlakke ondergrond voor de aanleg van bestrating, gazons en planten.
 • Voortuin aanleggen
  Het ontwerpen en creëren van een aantrekkelijke buitenruimte aan de voorkant van het huis, inclusief het planten van bloemen, struiken en het aanleggen van paden.
 • Tuin ophogen
  Het verhogen van de grond om wateroverlast te voorkomen en drainage te verbeteren. Dit kan worden gedaan met zand, grond of grind, afhankelijk van het materiaal dat het meest geschikt is voor uw tuin.

Beplanting kiezen

Het kiezen van de beplanting voor uw (nieuwe) tuin is een leuke, maar ook een uitdagende taak waar u waarschijnlijk even zorgvuldig over na wilt denken. Er is immers een zeer ruim aanbod waardoor de opties eindeloos zijn. De vakbekwame landschap- en tuinontwerper van een hovenier in Amsterdam denkt graag met u mee over de mogelijkheden en kan u adviseren over de beplanting die geschikt is voor de ligging van uw tuin.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor uw beplanting wordt het plan getekend en uitgevoerd binnen de afgesproken termijn.
Onze focus ligt altijd op het gebruik van natuurlijke en kwalitatieve materialen, en we helpen u graag de juiste harmonie te creëren tussen huis en tuin.

Het belang van regelmatig tuinonderhoud

Misschien heeft u al een mooie tuin in Amsterdam, maar heeft u hulp of advies nodig bij het onderhoud? Of u wilt een oude boomstronk laten verwijderen of uw gazon laten maaien. De hoveniers van ons hoveniersbedrijf Hovenier-Gigant nemen al uw taken rondom tuinonderhoud graag voor u uit handen.

Een tuin vraagt om deskundig onderhoud om uw planten in ideale conditie te houden. U kunt kiezen voor een éénmalige tussenkomst of een onderhoudsplan. In dit geval komen we wekelijks, maandelijks of seizoensgebonden bij u langs.

Onder tuinonderhoud verstaan we:

 • Het onderhouden en maaien van uw gazon.
 • Het snoeien van hagen en bomen.
 • Het onderhoud van uw vijver.
 • Onkruid verdelging.
 • Verzorging van planten en heesters.

Prijzen voor een hovenier Amsterdam

Voordat u een hoveniersbedrijf Amsterdam gaat inschakelen, wilt u natuurlijk eerst op de hoogte zijn van het kostenplaatje. Zo kunt u zorgvuldig overwegen welke taken u wilt uitbesteden en of dit haalbaar is.

De gemiddelde prijzen voor het inschakelen van een hovenier in Amsterdam zijn afhankelijk van de hoveniersklussen die u wilt uitbesteden. Maar ook van uw tuinoppervlak en de complexiteit van de klus. Zo is het aanleggen van een compleet nieuwe tuin inclusief tuinontwerp uiteraard prijziger dan tuinonderhoud.

Wat is het uurtarief van een hovenier Amsterdam?

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier in Amsterdam is afhankelijk van factoren. Zoals ervaring, kwaliteit van het werk, seizoen en eventuele extra diensten. In Amsterdam liggen de tarieven over het algemeen hoger dan in sommige andere delen van Nederland. Over het algemeen kunt u verwachten dat het uurtarief van een hovenier in Amsterdam ergens tussen de €30 en €60 per uur ligt. Maar dit kan hoger zijn voor gespecialiseerde of complexe projecten.

Wilt u uw hoveniersproject goedkoop uitbesteden? Vraag dan direct een hovenier offerte op. U weet dan zeker dat u in zee gaat met een vakkundige hovenier voor de laagste prijs!

Kosten per tuinproject

In het onderstaande prijzenoverzicht vindt u de meest voorkomende tuinonderhoudsprojecten met de daarbij behorende gemiddelde prijzen.

Wat te doen? Prijsberekening
Hovenier uurloon € 30 tot € 50 per uur
Boom laten kappen € 300 tot € 700
Gazon laten maaien € 20,- voor een gazon van +/- 100m2
Gehele tuin onderhouden € 300 tot € 600

Vraag nu een gratis offerte aan voor uw tuinwerken en tuinaanleg in de prachtige stad Amsterdam. Een van onze hoveniers komt graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en u een prijsvoorstel te doen.

Besparen op de kosten voor hoveniersklussen

Wist u dat u tot wel 25% kunt besparen op de kosten voor een hovenier in Amsterdam door een offerte aan te vragen via Hovenier-Gigant? Wij helpen u aan de meest betaalbare oplossing voor uw budget zonder in te leveren op kwaliteit. Uw aanvragen worden met zorg en in vertrouwen behandeld. Voor elk budget en voor iedere regio vinden we een oplossing op maat!

Aanvullende tips om te besparen op de kosten voor een hovenier Amsterdam

Een aantal extra handige tips om te besparen op de kosten voor uw hoveniersproject:

Voer indien mogelijk zelf alvast enkele taken uit
U kunt geld besparen door sommige taken zelf uit te voeren voordat de hovenier arriveert. Bijvoorbeeld, het opruimen van het gebied waarin gewerkt wordt. Maar ook het weghalen van kleine planten en het aan de kant zetten van tuinmeubilair scheelt de hovenier werk. Dit kan de arbeidskosten omlaag brengen.

Kies voor een slimme seizoensplanning
Hoveniers hebben meestal drukke periodes, zoals het voorjaar en de zomer. Als u gebruik maakt van hun diensten buiten deze piekperiodes, kunt u vaak een betere prijs krijgen.

Overweeg gebruikte materialen
Voor sommige projecten kunt u gebruikte materialen vinden die in goede staat verkeren. Bijvoorbeeld, gebruikte tegels, plantenbakken of decoratieve stenen kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan nieuwe. En nog steeds een mooie uitstraling geven aan uw tuin. Bovendien is dit ook een duurzamere keuze!

Kies voor een eenvoudig tuinontwerp
Ook voor tuinontwerp geldt vaak: less is more! Houd het ontwerp van uw tuin eenvoudig en minimalistisch. Ingewikkelde ontwerpen met veel verschillende planten en functies kunnen duurder zijn om te installeren en te onderhouden.

Vraag naar kortingen
Ons hoveniersbedrijf in Amsterdam biedt soms interessante kortingen aan voor nieuwe klanten. En voor grotere projecten of voor betalingen in één keer in plaats betalingen van in termijnen. Informeer hier naar!

Heroverweeg luxe elementen
Overweeg of alle elementen die u in uw tuin wilt echt noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld, fonteinen, vijvers en tuinverlichting kunnen duur zijn om te installeren en te onderhouden. U kunt ook eerst investeren in de basiselementen en nog even doorsparen voor luxe toepassingen.

Onderhandel vooraf met het hoveniersbedrijf Amsterdam
Als u meerdere offertes heeft ontvangen via Hovenier-Gigant, kunt u altijd vooraf  onderhandelen over de prijs met de hovenier van uw voorkeur. Hoveniers zijn soms bereid om de prijs te verlagen om u als nieuwe klant te kunnen verwelkomen.

Vraag om advies
Onze hoveniers kunnen u ook professioneel advies geven over hoe u op lange termijn kosten kunt besparen. Zoals het kiezen voor onderhoudsarme planten of het installeren van duurzame functies zoals regenwatervaten/regentonnen.

Met behulp van deze besparingstips, kunt u eenvoudig geld besparen op het inhuren van een hovenier uit Amsterdam. Én toch genieten van een prachtige, betaalbare nieuwe tuin!

Waarom kiezen voor de service van Hovenier-Gigant?

Wij vinden bij Hovenier-Gigant dat iedereen in Amsterdam en daarbuiten recht heeft op een betaalbare hovenier. Een ervaren vakman die bij ieder tuinproject kwaliteit en een uitstekende service levert. Daarom koppelen wij u aan een betrouwbare hovenier Amsterdam uit ons netwerk. Een professional die uw hoveniersklus voor een aantrekkelijke prijs kan uitvoeren en een uitstekend eindresultaat levert.

Hieronder ziet u alle voordelen van samenwerken met Hovenier-Gigant op een rij:

 • Ervaren tuinspecialisten
 • Erkend hoveniersbedrijf sinds 1988
 • Altijd scherp geprijsd
 • Na het aanvragen van een offerte meteen persoonlijk contact

De hoveniersofferte biedt u een compleet kostenoverzicht

Voordat u een hoveniersproject gaat uitbesteden is het wel zo prettig om te weten wat u kunt verwachten qua prijskaartje. Op de offerte van het hoveniersbedrijf vindt u een gedetailleerde prijsberekening voor tuinwerkzaamheden. Inclusief kosten voor ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud.  In de beschrijving van de werkzaamheden zijn alle taken, planning en materialen opgenomen. Garantievoorwaarden voor zowel materialen als werkzaamheden worden ook op de offerte vermeld. Samen met de geldigheidsduur van de offerte.

Dit document vormt de basis voor de overeenkomst tussen klant en hovenier. Het biedt u helderheid over kosten en uit te voeren werkzaamheden. Zodra dit schriftelijk is vastgelegd, komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.

Wilt u direct een offerte ontvangen voor uw tuinproject? Vraag dan hier geheel vrijblijvend een hovenier offerte op. En ontdek hoe betaalbaar het kan zijn om uw tuin te vernieuwen!

Wat zijn de vervolgstappen als u heeft gekozen voor een hovenier uit Amsterdam?

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor het hoveniersbedrijf Amsterdam uit ons netwerk en akkoord bent met de offerte, zullen er een aantal stappen volgen.

Hovenier-Gigant, hoe werken wij?

 1. Bevestiging offerte

  Zodra beide partijen het eens zijn over de voorwaarden, wordt de offerte vaak formeel bevestigd door middel van een overeenkomst. Die meestal wordt ondertekend door zowel u als opdrachtgever als de hovenier.

 2. Planning

  Vervolgens wordt een planning gemaakt voor het uitvoeren van het werk. De hovenier zal met u de datum en tijd waarop het werk zal beginnen bespreken. Evenals eventuele specifieke instructies of vereisten voor de uitvoering van het project. Afhankelijk van de voorwaarden van het gekozen hoveniersbedrijf Amsterdam, kan er ook een aanbetaling worden gevraagd.

 3. Uitvoering

  Zodra de planning is afgerond, begint de hovenier met het uitvoeren van het werk zoals overeengekomen in de offerte. Tijdens deze fase is het belangrijk om open communicatie te behouden met de hovenier. En eventuele vragen of zorgen tijdig bespreekbaar te maken.

 4. Inspectie en controle

  Na voltooiing van het werk wordt er vaak een inspectie uitgevoerd om te controleren of alles naar tevredenheid is uitgevoerd. Als er nog wijzigingen nodig zijn of als er problemen zijn, kunnen deze worden besproken. Het is wel zo prettig als deze zijn opgelost voordat het project wordt afgerond.

 5. Betaling

  Zodra alles naar tevredenheid is afgerond, volgt de laatste stap: uw betaling. U dient de hovenier te betalen volgens de overeengekomen voorwaarden. Meestal na voltooiing van het werk. Het is ook verstandig om eventuele garanties alvast te bespreken voor het geval er later problemen of vragen ontstaan met betrekking tot het uitgevoerde werk.

Waarom zou ik een hoveniersbedrijf inhuren?

Wellicht denkt u in eerste instantie: tuinieren kan ik ook wel zelf. Een hovenier in Amsterdam kan u echter helpen om uw tuin om te toveren tot een prachtige buitenruimte die past bij uw stijl en wensen. De tuinspecialisten hebben de expertise, ervaring en middelen om uw tuinproject op een vakkundige wijze uit te voeren. Met name voor grote projecten is het inschakelen van een hoveniersbedrijf Amsterdam een verstandige keuze. Zo bespaart u tijd, en bent u 100% zeker van een prachtig eindresultaat dat voldoet aan hoge standaarden.

Hoe vind ik een betrouwbaar hoveniersbedrijf Amsterdam?

U vindt betrouwbare hoveniers door simpelweg een hovenier offerte aan te vragen via Hovenier-Gigant! Wij hebben uitsluitend gekwalificeerde hoveniers in ons netwerk die wij zorgvuldig hebben geselecteerd. Alle tuinspecialisten waar we mee samenwerken zijn aangesloten bij de branchevereniging. Onze partners zijn vakbekwaam en ervaren. Ook beschikken zij over de nodige diploma’s en certificeringen. 

Houdt het hoveniersbedrijf Amsterdam rekening met het milieu?

De hoveniersbedrijven in Amsterdam uit ons netwerk streven ernaar milieuvriendelijke praktijken te gebruiken. Zoals het gebruik van duurzame materialen, het minimaliseren van chemische bestrijdingsmiddelen en het bevorderen van biodiversiteit in tuinen. U kunt altijd van te voren even specifiek vragen naar het milieubeleid van het hoveniersbedrijf.

Bieden hoveniersbedrijven in Amsterdam ook onderhoudsdiensten aan?

Jazeker, onze hoveniersbedrijven bieden onderhoudsdiensten aan, denk bijvoorbeeld aan regelmatig snoeien en maaien tot seizoensgebonden bemesting en onkruidbestrijding. We raden aan om van te voren met het hoveniersbedrijf Amsterdam te bespreken welke onderhoudsdiensten ze aanbieden en op welke frequentie.

Moet ik zelf materialen kopen voor mijn tuinproject of regelt het hoveniersbedrijf dit?

Dit hangt af van het hoveniersbedrijf en het type project. Sommige hoveniersbedrijven bieden een all-inclusive service waarbij ze alle benodigde materialen leveren, terwijl andere hoveniers mogelijk verwachten dat u bepaalde materialen zelf aanschaft.
Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken en duidelijke afspraken te maken.

Hoe lang duurt het voordat mijn tuinproject is voltooid?

De duur van een tuinproject hangt volledig af van de omvang en complexiteit van uw klus. Kleine projecten kunnen enkele dagen duren, terwijl grotere projecten weken of zelfs maanden in beslag kunnen nemen. U kunt een geschatte tijdlijn bespreken met het hoveniersbedrijf voordat het project begint. Zij zullen altijd rekening houden met uw planning.

Bieden jullie hoveniersbedrijven garanties op hun werk?

Ja, onze hoveniersbedrijven bieden garanties op hun werk, bijvoorbeeld garanties op geleverde materialen en garanties op arbeid. Het is verstandig om de exacte garantievoorwaarden te bespreken voordat u het hoveniersbedrijf Amsterdam inhuurt, zodat u weet wat er wordt gedekt en voor hoelang.

Kan ik ook in andere steden terecht bij Hovenier-Gigant?

Absoluut! Naast dat wij u kunnen helpen bij het vinden van een betaalbaar en gekwalificeerd hoveniersbedrijf Amsterdam, werken wij ook samen met betrouwbare hoveniers in andere steden en regio’s. Door landelijk actief te zijn en samen te werken met hoveniersbedrijven verspreid over diverse locaties, kunnen wij u overal snel verder helpen. Onze hovenier bespaart op transportkosten en tijd, en dat scheelt u ook in de portemonnee!

RandstadBuitengebied
Hovenier AmsterdamHovenier Groningen
Hovenier HaarlemHovenier Eindhoven
Hovenier Den HaagHovenier Nijmegen
Hovenier RotterdamHovenier Tilburg
Hovenier UtrechtHovenier Lelystad
Hovenier HilversumHovenier Nieuw Vennep
Hovenier HaarlemmermeerHovenier Alkmaar
Hovenier AlmereHovenier Zwolle
Hovenier Bussum


Hovenier-Gigant
Hovenier-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!